• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Možda nisam dovoljno dobar za Siti...

Autor mondo.rs

Zanimljiv odgovor menadžera Mančester sitija na pitanje razlike u kvalitetu igrača koje ima u sadašnjem klubu, a kakve je imao u Barseloni i Bajernu.

Počelo je dobro, ali sada ima "štucanja".

Fudbaleri Mančester sitija, ekipe koja je investirala mnogo novca u novog menadžera Gvardiolu i njegova pojačanja, nalaze se tek na petom mestu na tabeli Premijer lige i daleko su od igre koju su navijači očekivali kada je na "Etihad" došao jedan od najboljih taktičkih stručnjaka.

Katalonac već šest meseci pokušava da implementira svoju ideju fudbala u igru Sitija, ali kao da se suočava sa mnogo većim otporom nego što je to bilo u Bajernu i Barseloni, odnosno Primeri i Bundesu.

Najveći problem njegove ekipe je loša odbrana koja je mnogo puta "izdala" dugačke napade "građana" koji vole da drže loptu u nogama, ali teže postižu golove nego što su to činili Robert Levandovski, Lionel Mesi i drugi.

Na pitanje da li je problem možda u tome što u Mančester sitiju nema dovoljno dobre fudbalere kakve je imao na svoja dva prethodna trenerska zadatka – Bajernu i Barseloni – Gvardiola odgovara ovako..

"Možda ja nisam dovoljno dobar za njih. Za Mančester siti?", uzvratio je Pep i dodao.

"Oni su fudbaleri Mančester sitija, naravno da imaju ogroman kvalitet. Pokazali su to mnogo puta u prošlosti, ali i ove sezone. Imam ogromno poštovanje prema tim momcima i zbog čega bih rekao da nisu dovoljno dobri. Ne razumem manjak poštovanja prema profesionalcima koji sufantastični fudbaleri, i još me pitate da li su dovoljno dobri za mene", odbrusio je novinarima Gvardiola.

U čemu je onda problem sa ekipom?

"Možda su očekivanja povodom mog dolaska bila isuviše velika. Preterali su mediji, ne znam šta su očekivali. Realnost je da radimo na tome da zaigramo fudbal kakav ja želim, a ako to ne uspemo – uprava će pronaći neko drugo rešenje", kazao je on i stao u zaštitu svojih igrača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC