• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stevanović je sebičan"

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Mnogo prašine u sportskoj javnosti podigla je vijest da Miroslav Stevanović neće da produži ugovor sa Fudbalskim klubom Željezničar.

 Dušan Simić: Miroslav Stevanović je sebičan Izvor: MONDO/Samir Cacan

Iz Zvorničke 27 istakli, klub nije mogao da udovolji prevelikim finansijskim zahtjevima koji su pred njega postavljeni.

Vijest o tome da ovaj veznjak na ljeto odlazi kao slobodan fudbaler prokomentarisao je i bivši Željin igrač Dušan Simić, koji je plavi dres nosio u sezonama 1986/1987 i 1988/1989.

On je na Facebooku, između ostalog, prokomentarisao kako je ovakva Stevanovićeva odluka nekorektna, cinična i sebična.

“Nije poenta da mu se da velika plata..već odnos igrača prema klubu. On želi po svaku cijenu da ode a da nema obeštećenje.To je nekorektno, cinično, sebično....napravi nov ugovor, obezbijedi visinu obeštećenja kod odlaska, da bi i klub mogao bar nešto da zaradi, jer ti je on omogućio da vrijediš koliko vrijediš, dobro si igrao, naplatićeš to....ali ne na taj način........sve nas bivše je Željo napravio da postanemo igrači, da posle zaradimo kada odemo, ali niko od nas nije ucjenjivao klub, koliko ja znam!”, komentarisao je Simić.



Dušan Simić je jednom prilikom je za oficijelnu stranicu FK Željezničar izjavio: „Sada kada sagledam sva dešavanja, dolazim do zaključka da je Željo za mene bio ostvarenje svega onoga što jedan fudbaler u svojoj karijeri želi da doživi. Željo me potvrdio kao fudbalera, a i ja sam učinio sve da me upamte kao fudbalera koji je sa puno želje i odano nosio plavi dres. Ja sam to doživljavao kao privilegiju koju malo ko u tadašnje vrijeme može da ima”.

Istina, od trenutka kada je došao u Željezničar i Stevanović je profesionalno i sa puno zalaganja odradio svoj posao.

Karijeru oživio u Željezničaru


Stevanoviću su predviđali blistavu fudbalsku karijeru koju je počeo u Vojvodini. Igrao je i za banjalučki Borac. Dobri nastupi donijeli su mu i status reprezentativca Bosne i Hercegovine, a vrhunac karijere bio je transfer u Sevilju. Međutim, u ovom španskom klubu se nije naigrao. Tačnije, na terenu je ukupno proveo nešto manje od 200 minuta. Ubrzo je posuđen u Elče, za koji je upisao svega tri nastupa. Karijeru je, kao posuđen igrač, nastavio u španskom drugoligašu Deportivo Alvešu, gdje je igrao u 13 utakmica i upisao jedan pogodak.

U avgustu 2014. godine je postao slobodan igrač, ali su mu trebala četiri mjeseca da pronađe novi angažman. Tako je u decembru prešao u mađarski Đer čiji je dres nosio u samo tri meča. Godinu dana kasnije zaigrao je za grčkog drugoligaša Ergotelis gdje je odigrao jedanaest utakmica i upisao jednu asistenciju.

Statistički gledano Stevanoviću je dolazak u Željezničar jako prijao. Za tim s "Grbavice" je do sada odigrao 35 utakmica, postigao šest pogodaka i upisao petnaest asistencija. Njegove dobre nastupe zapazio je i selektor Bosne i Hercegovine te se Stevanović ponovo našao među "zmajevima".

Brzo je prikupio i simpatije navijača koji su mu na posljednjoj utakmici jesenjeg dijela prvenstva protiv Čelika jasno poručili da žele da ostane. Međutim, kako sada stvari stoje to se neće dogoditi.


Česta praksa na "Grbavici" je bila takva da ako igrač ne želi da produži vjernost klubu, ostatak važećeg ugovora provede na tribinama. Ipak, trener “plavih” Slavko Petrović, ranije je za sarajevske medije izjavio da to neće biti slučaj sa Stevanovićem, te da će na njega računati i u nastavku sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC