• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kongo i Maroko u četvrtfinalu

Autor mondo.rs

Fudbaleri DR Konga i Maroka plasirali su se u četvrtfinale Kupa afričkih nacija (KAN) u Gabonu, pošto su takmičenje u grupi završili pobedama i tako osvojili prva dva mesta u Grupi C.

Kongo je bio među autsajderima pre početka turnira, a večeras je pobedio Togo sa 3:1 i tako prvu fazu završio bez poraza, sa dve pobede i remijem. "Leopardi" su poveli golom Džuniora Tabananage u 29. minutu, što mu je treći gol na šampionatu i trenutno je prvi strelac takmičenja. Na 2:1 povisio je Mubele Ndombe u 54. minutu, da bi Fo-Do Laba u 69. smanjio na 2:1.

Konačni rezultat postavio je Pol-Žozee M'Poku Ebunge u 80. minutu iz slobodnog udarca. Togo je završio takmičenje sa dva poraza i remijem.

Obala Slonovače bila je pre početka KAN prvi favorit za osvajanje turnira, ali je učešće na njemu završila bez pobede. Maroku je ovo bila druga pobeda, uz poraz od Konga.

Maroko je imao prvu šansu na utakmici, ali je pogodio prečku iz slobodnog udarca. "Slonovi" su do kraja poluvremena propustili dve dobre šanse. Obala Slonovače imala je kontrolu poseda, ali nije stvarala prave šanse.

Maroko je na samom početku drugog poluvremena imao dobru šansu, a gol je postigao u 64. minutu, kada je posle jednog kontranapada u kontri dva na dva, Rašid Aliui sa više od 20 metara lepo šutirao u gornji desni ugao i postigao gol.

Plasman u četvrtfinale već su izborili Burkina Faso, Tunis, Senegal i Kamerun.

U sredu su na redu i poslednji mečevi u Grupi D, u kojoj je Gana već izborila plasman, a za drugo mesto konkurisaće Egipat i Mali.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC