• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaja i Mijat dobitnici nagrade "Miljan Miljanić"

Autor mondo.ba

Legende jugoslovenskog i srpskog fudbala, Dragan Džajić i Predrag Mijatović ovogodišnji su laureati nagrade "Miljan Miljanić", koju dodjeljuje Fudbalski savez Republike Srpske i list "Sportski žurnal".

 Dragan Džajić i Predrag Mijatović laureati nagrade "Miljan Miljanić" Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na šestoj po redu manifestaciji "Dan fudbala" u Banjaluci, koju zajednički organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i list "Sportski žurnal" najvažniju nagradu za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća osvojila su po prvi put dvojica velikana.

Nakon Safeta Sušića, najboljeg igrača Bosne i Hercegovine u 20. vijeku, srpskog arbitra Milorada Mažića i mlade selekcije Srbije koja je osvojila svjetsku titulu na Novom zelandu, ovogodišnji laureati su legende Crvene zvezde i Partizana Dragan Džajić i Predrag Mijatović.

Džajić se najprije učtivo zahvalio organizatorima na nagradi čije ime nosi jedan od najvećih sportskih radnika u bivšoj Jugoslaviji.

"Uvijek se osjećam prijatno kad dođem u Banjaluku i Republiku Srpsku, gdje zaista imam mnogo prijatelja. Cijeli život sam posvetio fudbalu, uradio sam zaista sve što je bilo u mojoj moći za razvoj ovog sporta kod nas, a da li je to bilo dovoljno, to ćete vi najbolje procijeniti", rekao je popularni Džaja prilikom preuzimanja nagrade uz opasku da su ga u gradu na Vrbasu "često i previše hvalili".

Potom je svoju plaketu sa imenom popularnog "Čiče" preuzeo i Mijatović.

"Drugi put sam na ovoj manifestaciji jer sam prošle godine nagradu uručio 'orlićima' za svjetsku titulu. Bez imalo kurtoazije, ovo je meni najdraža nagrada jer nosi ime legende jugoslovenskog fudbala. Imao sam čast da upoznam Miljanića i sigurno će proći još dugo godina da se ponovo rodi jedan takav stručnjak kakav je bio Miljan", izjavio je Mijatović.


Šesti po redu "Dan fudbala" FSRS i Žurnala izabrao je i najbolje pojedince u mnogim fudbalskim oblastima, a po prvi put izabrana je i najbolja fudbalerka u protekloj 2016. godini.

Riječ je Banjalučanki Mariji Aleksić, igračici mađarskog Ferencvaroša i reprezentativki Bosne i Hercegovine u čije ime je nagradu primio njen otac.

Najbolji igrač u futsalu je Srđan Ivanković, reprezentativac BiH i član kragujevačkog Ekonomca a za najboljeg trenera proglašen je strateg Krupe Slobodan Starčević, koji je primio nagradu "Ilija Miljuš".

Za najboljeg fudbalera Republike Srpske koji je dobio trofej “Velimir Sombolac” izabran je napadač Radnika iz Bijeljine Marko Obradović, dok je najperspektivniji igrač, koji bi u budućnosti mogao naslijediti Obradovića, Bojan Marković, član banjalučkog Željezničara.

Marko Obradović nije mogao da sakrije zadovoljstvo osvojenom nagradom.


"Srećan sam i ponosan, želio bih da se zahvalim porodici i saigračima, kao i svim zaposlenim u klubu iz Bijeljine bez kojih ova nagrada ne bi bila u mojim rukama. Koliko je u pitanju moja zasluga, toliko je i njihova", rekao je za MONDO napadač semberskog kluba.


Cilj Radnika je da budemo među prvih šest u Premijer ligi BiH.


"U igri smo i u oba Kupa i preko ovog takmičenja da iziđemo u Evropu. Imamo jak kolektiv, odličnog trenera i rukovodstvo, pa visok plasman Radnika u prošloj, ali i ovoj sezoni nije slučajnost. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu".

Najperspektivniji igrač Srpske dobio je trofej "Srđan Kačar" - Bojan Marković, se najprije zahvalio FSRS na ukazanom povjerenju i iskoristio priliku da uputi čestitke svim nagrađenim na "Danu fudbala" u Banjaluci.


"Trudiću se da opravdam nagradu i nadam se da ću u 2017. godini biti još bolji", rekao je fudbaler banjalučkog Željezničara našem portalu.

Nagrada " Ilija Pantelić" za najboljeg fudbalskog radnika je dodijeljena potpredsjedniku FS RS Miloradu Laletu iz Istočnog Sarajeva, dok je titulu najboljeg sudije ponio Prijedorčanin Zoran Grbić.

Laureat nagrade za životno djelo, koje nosi naziv "Dr Milan Jelić", postao je Đorđe Vučinić.

Manifestaciji su prisustvovali brojni visoki gosti iz oblasti sportskog i društvenog života, između ostalih ministarka u Vladi RS Jasmina Davidović, predstavnici vlasti BiH, kao i prvi čovjek FS BiH Elvedin Begić.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC