• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Faraoni" kaznili Maroko za promašaje

Autor mondo.rs

Reprezentacija Egipta poslednji je polufinalista Afričkog kupa nacija u Gabonu.

Maroko promašivao, Egipat pobedio - 1:0 (0:0), golom Kahrabe u 88. minutu, posle gužve u kaznenom prostoru i jednog slučajnog odbitka.

Tako će se "faraoni" u sredu u polufinalu sastati sa Burkinom Faso, dok će u četvrtak u borbi za finale odmeriti snage Kamerun i Gana, koja je u nedelju eliminisala DR Kongo.

Egipat je već sada ostvario veliki uspeh, imajući u vidu da ga posle tri uzastopna trijumfa (2006, 2008, 2010) uopšte nije bilo na tri završna kontinentalna turnira.

Na plasmanu u polufinale treba da zahvali i protivničkim fudbalerima, koji su u drugom poluvremenu propustili četiri-pet odličnih šansi da matiraju egipatskog golmana El Hadarija. U pojedinim situacijama Marokanci nisu imali ni sreće, recimo kada je Busufa u 55. minutu pogodio stativu.

BEZ PRIMLJENOG GOLA

Egipat je na startu AKN odigrao 0:0 sa Malijem, a onda sa po 1:0 "tukao" Ugandu (golom u 89. minutu), Ganu i sada Maroko.

Kada je završena opsada njihovog gola, Egipćani su zapretili posle lukavo izvedenog slobodnog udarca u 77. minutu. Mohamed Salah je ostao sam iza "živog" zida i iz prve pokušao da postigne pogodak, ali je refleksno odbranio Munir.

Sreća je "lavovima sa Atlasa" totalno okrenula leđa u poslednjim minutima, kada je posle kornera lopta prebačena na drugu stativu, tamo pogodila u grudi Ahmeda Hasana i odbila se ka strelcu Kahrabi, koji je bio za delić sekunde brži od marokanskog štopera Mehdija Benatije - 1:0!

Poslednju priliku da izjednače i odvedu meč u produžetke Maroko je imao u 95. minutu, iz slobodnog udarca sa 18 metara. Međutim, Fajsal Fažr pogodio je samo spoljni deo mreže...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC