• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo zvano El Hadari!

Autor mondo.rs

Golman Egipta, koji je uoči Afričkog kupa nacija proslavio 44. rođendan, odbranio dva penala zaredom i odveo "faraone" u finale.

Reprezentacija Egipta prvi je finalista Afričkog kupa nacija 2017. u Gabonu!

Egipćani su pobedili Burkinu Faso boljim izvođenjem penala - 4:3, nakon što je rezultat u regularnom toku i posle produžetaka bio 1:1.

Mohamed Salah u 67. minutu je doneo vođstvo "faraonima", odmerenim udarcem sa 16 metara. Bio je to njegov drugi gol na turniru.


Burkina Faso do zasluženog izjednačenja je stigla samo šest minuta kasnije, kada je Aristid Banse lepo primio loptu na grudi i pogodio iz neposredne blizine.


Fizički spremniji igrači Burkine Faso nisu uspeli da pretoče inicijativu u još koji pogodak, pa se na stadionu Amiti u Librvilu prešlo na "penal-rulet".

Erve Kofi na startu je odbranio udarac El Saida i doneo Burkini Faso prednost, koja je čuvana do četvrte serije. Tada je na scenu stupio 44-godišnji Esam El Hadari, golman koji je sa Egiptom osvojio čak četiri titule prvaka Afrike, od čega poslednje tri (2006, 2008, 2010) kao prvi čuvar mreže.

El Hadari je prvo "pročitao" nameru svog kolege Kofija i paradom u levu stranu obezbedio "egal" uoči poslednje serije.

"Rezervista" Amr Varda potom je doveo Egipat u vođstvo, a El Hadari još jednom paradom u levo ukrotio i šut Bertrana Traorea, čime je "overio" trijumf svoje ekipe i plasman u finale, gde će se sastati sa Kamerunom ili Ganom (četvrtak, 20.00).

Egipat - Burkina Faso penalima 4:3, polufinale AKN 2017
Izvor: YouTube


Inače, El Hadari je do večeras bio nesavladan na AKN na četiri utakmice, ukupno 433 minuta, kada se uračunaju i prva 73 minuta polufinala... Šta reći, osim "legendo, svaka ti čast"!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC