• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosović za MONDO: Iskoristiću novu priliku!

Autor mondo.rs

Nebojša Kosović dobrim radom i igrama na pripremnim utakmicama nameće se stručnom štabu Partizana.

 Nebojsa-Kosovic-intervju-za-MONDO Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA sa Kipra Vladimira Sukdolaka/

Igrao je za Vojvodinu, čiji je najmlađi prvotimac u istoriji kluba. Nosio je dres Standarda iz Liježa, Ujpešta, a od nedavno je i reprezentativac Crne Gore.

Ipak...

Nebojša Kosović je fudbalski san ostvario u avgustu 2015, kada je parafirao četvorogodišnji ugovor sa klubom za koji navija - Partizanom.

"Iskreno, u Partizanu živim svoj san
", počinje priču za MONDO vezni fudbaler "parnog valjka".

"Rođen sam u Nikšiću, gradu koji je definitivno obojen crno-belim bojama i od malena mi je bila želja da igram za klub iz Humske. U Partizanu sam već godinu i po dana, navikao sam se i osećam se kao deo velike porodice
".

Ali, nije sve bilo onako kako je zamišljao...

Doveo ga je Zoran Milinković, da bi ga Ivan Tomić koristio u prvoj postavi skoro celo proleće, a na leto "prebacio" na marginu. Činilo se da je Kosovićeva karijera u Partizanu završena.

Aktuelni šef stručnog štaba, Marko Nikolić, s kojim je imao priliku da sarađauje i u Vojvodini, dao mu je novu šansu.

Crnogorska veza

"Cimer sam sa Markom Jankovićem. Slažemo se odlično, to je crnogorska veza."

Popularni "Kića" nju ne želi da ispusti.

"Za mene su ovo treće pripreme u klubu, ali smatram ih kao novi početak i šansom da se dokažem. Na nama je da radimo, imaćemo priliku."

Kosović je doktorski odigrao utakmicu protiv Korone. Bez greške! Ako tako nastavi, za njega neće biti zime u crno-belom dresu. Loptama u prostor, upravo po želji trenera Nikolića, naterao je protivničku odbranu na kapitulaciju.

"Trener potencira na 'brzom napadu'. Vežbali smo prethodnih dana kako da što pre dođemo do gola na najlakši način i drago mi je što smo iz takve igre nadmudrili protivnika. Potrefilo se da posle mojih lopti padnu oba gola. Zadovoljan sam", skromno konstatuje mladi Nikšićanin.

Prija mu saradnja sa trenerom Nikolićem, četvrtim šefom stručnog štaba za godinu i po dana boravka u Partizanu (prethodno ga trenirali Milinković, Drulović i Tomić).

"Kod Marka obožavam što je većina treninga sa loptom, iako se vrlo naporno radi. Trčanje i zahteve koje imamo lakše podnesemo kada nam se uključi lopta. Prethodnih dana imali smo baš prejakih treninga, nismo mogli na nogama da stojimo. I sada se osećamo pomalo umorni, ali imamo slobodan dan i koristimo ga da se odmorimo."

Izvor: MN PRESS



Kosović je sa 16 godina postao prvotimac Vojvodine. U "vatru" ga je ubacio trener Milinković, a upravo ga je on doveo i u Humsku.

Svi ga zovu Kića...

"Imam taj nadimak od malena. Stric mi ga je dao i ostao je danas. Niko me ne zove Nebojša i roditelji me zovu Kića."

"Postao sam najmlađi debitant u istoriji Vojvodine, ali koliko je bilo lepo, tako je bilo i teško. Brzo sam se vratio u omladince, da bi me godinu dana kasnije Nebojša Vignjević vratio u prvi tim."

Posle dva osvojena Kupa sa Ujpeštom i Partizanom, Kosović kaže da je vreme da podigne i pehar namenjen državnom prvaku.

"Do sada sam osvajao trofeje u Kupu sa Partizanom i Ujpeštom i izgubio jedno finale u dresu Vojvodine protiv Jagodine. Vreme je da osvojimo titulu. Neću ništa novo reći ako kažem da nas čeka paklen posao, ali naš cilj je prvo mesto i za to se borimo."

Iako mu je tek 22 godine Kosović pripada grupi igrača Partizana koji su se već oprobali u inostranstvu. Dobre partije u dresu Vojvodine zapazio je Standard iz Liježa, koji je i reagovao konkretnom ponudom.

"Sa 18 godina sam otišao u Belgiju. Nisam znao šta me čeka, bio sam prepušten samom sebi. Nisam imao pravo na grešku, jer tamo, posebno za strance, važe stroga pravila profesionalizma, što nisam odmah ozbiljno shvatio. Iskren da budem, mislim da nisam dobio ni pravu šansu."

Kosović je iz Belgije otišao na pozajmicu u Ujpešt. Imao je daleko veću minutažu i sa mađarskim klubom osvojio je nacionalni Kup.

"Kvalitet fudbala u Srbiji je bolji nego u Mađarskoj, ali po svemu ostalom Mađari su ispred nas. Ulažu dosta i polako im se vraća. Tereni su fantastični, stadioni se obnavljaju, više je publike."

Kosović će 2016. godinu pamtiti i po tome što je debitovao za "A" selekciju Crne Gore. Ljubiša Tumbaković mu je prošlog maja dao priliku u dresu "sokolova" protiv Turske (0:1).

"Od 13. godine sam reprezentativac, prošao sam sve selekcije i na moje oduševljenje debitovao prošle godine za 'A' tim. Selektor Ljubiša Tumbaković mi je ukazao poverenje i nadam se da će u budućnosti biti još poziva."

Pred Kosovićem je period novog dokazivanja i očigledno je spreman da ponovo "osvoji" mesto u stratnoj postavi Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC