• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul deklasirao Totenhem, Mane se šalio!

Autor mondo.rs

Sa i bez Manea i Kutinja ovaj sastav Liverpula nije isti tim, nije ista pretnja. Pitajte igrače Totenhema... No, da li je u međuvremenu napravljena prevelika šteta?

Najveći gubitnik Afričkog kupa nacija izgleda da je Liverpul, iako nije ni učestvovao!

Koliko za "redse" znači brzonogi napadač Sadio Mane, čiji se put sa reprezentacijom Senegala na "Crni kontinent" otprilike poklopio s teškom povredom plejmejkera Filipea Kutinja, najbolje se videlo ove subote u derbiju 24. kola Premijer lige.

Sa Maneom i Kutinjom u timu, to je opet bio "onaj" tim koji je jesenas pretio da će osvojiti titulu:

Liverpul - Totenhem 2:0 (2:0), uz dva Maneova gola postignuta iz "gegenpresinga" u 16. i 18. minutu, s tim da ovog puta ekipa Jirgena Klopa nije ni na sekund dovela u pitanje pobedu posle ranog vođstva, a događalo se i suprotno…



Liverpul: Minjole - Klajn, Matip, Leiva (Klavan), Milner - Henderson, Vajnaldum, Lalana - Mane, Kutinjo (Džan), Firmino.

Totenhem: Loris - Voker, Aldervereld, Dajer, Dejvis - Dembele (Sisoko), Vanjama - Eriksen (Vinks), Ali, Son (Jansen) – Kejn.

Dok "redsi" ponovo deluju oštro, brzo i ubojito, ostaje nam da vidimo koliko će se katastrofalan niz rezultata - koji je valjda završen - od jedne pobede u poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima, odraziti na ostatak sezone i da li će sada, kada ima Manea i Kutinja u timu, Klop uspeti da se vrati bar na drugo mesto.

Trenutno, danas neprepoznatljivi Totenhem i još jedan posrnuli velikan, Arsenal, beže Liverpulu samo bod, dok se Antonio Konte smeška i "češlja" rezultat po rezultat…

"Pevci" Maurisija Poketina danas su se obrukali na raspordatom "Enfildu", gde su posle "Old traforda" doživeli najviše poraza u istoriji Premijer lige. Gotovo da nisu stvorili šansu, naročito ne u drugom poluvremenu, Kristijan Eriksen bio je potpuno neutralisan i kasnije zamenjen, a prvi strelac ekipe Hari Kejn ostavljen van prilike za gol, što je veliki uspeh za Liverpul ako se setimo kakve su defanivne lomove imali Klopovi igrači u dosadašnjem toku sezone.

Ali, tražeći prava rešenja i u napadu, i u odbrani naročito, Klop je rupu zakrpio vraćanjem defanzivnog veziste Lukasa Leive u poslednju liniju odbrane, pored Džoela Matipa, što se pokazalo kao znatno sigurnije rešenje od nekih prethodnih.

Liverpul je bio bolji tokom cele utakmice, imao je više prilika, uglavnom preko Roberta Firmina, Manea i Kutinja. Sa druge strane, najbolju priliku za Totenhem propustio je Hung Min Son.

Liverpul je tako ostvario prvu prvenstvenu pobedu u 2017. godini.

"Najvažniji je tim. Imali smo nekoliko teških nedelja, ali to se dešava u fudbalu. Zaslužili smo pobedu. Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja", rekao je Mane za Bi-Bi-Si (BBC).

Ekipa Jirgena Klopa je ostvarila 14. pobedu u prvenstvu i zauzima četvrto mesto na tabeli sa 49 bodova. Liverpul je na neki način ovom pobedom pomogao vodećem Čelsiju, pošto je drugolasirani Totenhem ostao na 50 bodova, pa ako Čelsi sutra pobedi Barnli, "pobeći" će na 12 bodova.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC