• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platili po 10.000 KM za obnovu "Grbavice"!

Autor mondo.ba

Navijači sarajevskog Željezničara, njih blizu sedam stotina, zaslužili su da ih nazovemo "pravim" navijačima...

 Sedamsto navijača FK Željezničar kupilo desetogodišnje ulaznice Izvor: MONDO/Samir Cacan

U tekstu objavljenom na zvaničnom sajtu Fudbalskog kluba Željezničar pod nazivom "A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu…" vjerni pristalica Želje je naglasio da je u ime obnove "Grbavice" nešto manje od 700 ljudi platilo DESETOGODIŠNJE ulaznice.

Tekst prenosimo u cjelosti...

"Prodati 500 desetogodišnjih po 1.000 KM. Nemoguće. Nikada ne bih vjerovao onome ko to zamisli ali tada sam mudro šutio, možda sanjari i uspiju. A onda su bageri odnijeli stari istok a vrag odnio šalu…“, tako kaže vjerni navijač Željezničara ŽDG i upravo tako je i bilo.

Malo nas je zaista vjerovalo u san o izgradnji stadiona 'Grbavica', ali taj san danas postaje stvarnost. I ne samo to, nego navijači Željezničara su još jednom 'prebacili plan', što nije ništa neobično. Naime, prema prvobitnim procjenama, onih najvećih 'sanjara', bilo je planirano da kupimo 500 desetogodišnjih ulaznica.

I lagano je krenulo, prije nego su se bageri uopšte pojavili, kupljeno je blizu 100 ulaznica, a nakon toga krenula je prava euforija. Osim ispunjene kvote od 500, rezervisano je još blizu 200 desetogodišnjih ulaznica, a potražnja raste.

Kako veliki broj zainteresovanih navijača ne bi ostao uskraćen za priliku da postanu učesnikom izgradnje istočne tribine i dijelom historije FK Željezničar, odlučeno je da se omogući kupovina dodatnih 219 karata, tako da je konačan broj, broj koji se neće mijenjati ukupno 919 desetogodišnjih ulaznica, a to je cijeli sektor C na istočnoj tribini.

Svakog navijača sa desetogodišnjom ulaznicom, na istočnoj tribini čeka rezervisano mjesto sa imenom i prezimenom u narednih 10 godina, a ulaznica vrijedi za sve prijateljske, prvenstvene, kup i evropske utakmice te učešće u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada Opel Adam 'Željo Edition'".

Tim Slavka Petrovića je jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine završio na trećoj poziciji sa 32 boda, šest manje od lidera i prvaka mostarskog Zrinjskog.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

X File

Svaka vam čast momci!

Delije Sever B L

Svaka cast na ovakom ponasanju navijaca pokazali ste jesinstvo kao i mi cigani kada je zvezda ponudila clanske karte kluba tj godisnje karte nas 50 hilj je kupilo ,bas mi je drago zbog zelje , cim uhvatim vremena dolazim na grbavicu da odgledam tekmu cestitam vam od SRCA. NEKA VAM JE SA SRECOM.!!!!!!

zena-zmaj

Bravo momci, a, nadam se, i pokoja djevoko!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC