• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat na klupi Galate: Ono o Bešiktašu ne važi

Autor mondo.rs

Igor Tudor, nekadašnji fudbaler splitskog Hajduka i Juventusa, od danas je i zvanično trener Galatasaraja. Odgovarao i na pojedina neprijatna pitanja. Juventus pokazao klasu!

Usred sezone i datih obećanja, Igor Tudor je napustio klupu Karademir Karabukspor i došao je u jedan od najvećih turskih klubova - Galatasaraj.

Od danas je, dakle, ovaj 38-godišnjak, nekada trener Hajduka i solunskog PAOK-a, napravio najveći transfer otkako je kopačke zamenio kravatom i odelom, mada nije mu bilo baš mnogo prijatno na zvaničnom predstavljanju u Istanbulu.

Novinari su ga "rešetali" pitanjima.

Jedno od njih bilo je - kako će se ponašati ako mu, na primer, usred sledeće sezone, dođe ponuda Real Madrida i da li će se i u tom slučaju poneti kao prema dosadašnjem klubu - Karabuksporu?

"Nema smisla da sada pričamo o narednoj sezoni", glasio je odgovor Tudora.

Drugo neprijatno pitanje, tačnije podsećanje, bilo je -u vezi sa njegovom nedavnom izjavom, dok je bio trener Karabukspora, kada je rekao da će Bešiktaš biti prvak Turske.

"Tačno je, rekao sam tada da će Bešiktaš bit prvak, ali situacija se promenila. Sada sam trener Galatasaraja i želim titulu".

Turski mediji navode da je potpisao jednoipodgoišnji ugovor, a godišnja plata je 2,5 miliona evra.

Turski mediji su se našalili da je Tudor počeo da radi za Galatasaraj odavno, još pre 20-ak godina, emitujući detalje sa meča Galatasaraj - Juventus, kada je nespretnom intervencijom doprineo da turski klub postigne gol.



Uprava Galatasaraja je odlučila da promeni trenera, uvidevši da Holanđanin Jan Olde Rikerink, nema potencijal da vodi tako veliki klub, pogotovo ako se uzme u obzir da je u tim uloženo čak 20 miliona evra.

"
Istog dana kada smo odlučili da Jan Olde Rikerink više ne vodi tim, pomno smo razmotrili nekoliko imena u potrazi za novim trenerom. Odlučili smo se za gospodina Tudora koji je evo i zvanično naš trener. Mislim da je to sjajan izbor za Galatasaraj i želim mu svu sreću", rekao je predsednik kluba.

Pred Tudorom je krupan zalogaj. Navijači Galatasaraja su navikli na uspehe, trofeje, a trenutno, Galata zaostaje pet bodova za vodećim Bešiktašom. Galatasaraj je poslednji put bio prvak u sezoni 2014/15.

"Verujem da možemo do titule. Imamo još 14 utakmica do kraja i želimo da pobedimo sve.. Želim da moji igrači zaborave na svoj ego i igraju za ekipu jer ćemo samo tako do trofeja".

Upitan kako će se nositi sa pritiskom rada u velikom klubu, Hrvat je odgovorio:

"Od svoje desete godine sam pod svakojakim pritiscima. Hajduk, Juventus... Otkako sam trener stalno sam pod pritiskom. Imam 38 godina, ali osećam se starije. Iskustvo je veoma bitno, a najvažniji su znanje i sposobnost. Ja stalno učim. Učim od Kontea, koji je možda i najbolji na svetu, ali ne možete biti Konte, Simeone ili Gvardiola. Morate od svakoga da uzmete nešto i budete svoji".  

Svom bivšem igraču, na klasan način čestitao je Juventus




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC