• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Britanci pišu o vređanju Evertona

Autor mondo.rs

Skandal na stadionu Rada i uvrede na račun Partizanovog Brazilca izazivaju pažnju i na Ostrvu. Evo kako je o tome pisao engleski "Indipendent"

 Rasizam-na-Banjici-i-vredjanje-Evertona-izvestaj-engleskih-medija. Izvor: MN PRESS


Izveštaji o rasističkom vređanju fudbalera Partizana Evertona Luiza na stadionu Rada velikom brzinom stigli su i do Engleske.

Dan nakon što je vezista crno-belih uplakan napustio teren u Crnotravskoj, jer je bio izložen "majmunskim kricima" i uvredama, o tom događaju pišu i britanski mediji.

List "Indipendent" na svom portalu objavio je da su pristalice Rada rasistički vređale Brazilca, kao i da je utakmica u jednom trenutku bila prekinuta, da bi redari sklonili skandalozni transparent navijačke grupe "United Force" na Brazilčev račun.

"Učinilo se da je Everton nakon poslednjeg sudijskog zvižduka gestikulirao u pravcu navijača, što je izazvalo malo komešanje na tribinama i svađe među igračima na terenu. Bivši vezista Lugana i Sent Galena tada je očigledno uzrujan napustio teren", objašnjeno je.

Uz podsećanje na Evertonovu izjavu nakon meča da "voli Srbiju i da je zato plakao", britanski novinar je napisao i da je trener Partizana Marko Nikolić stao u zaštitu svog igrača, uz podsećanje da je prošle godine u Olimpiji i lično bio u centru rasističkog skandala, zbog vređanja svog igrača drugačije boje kože.

"Je l' ima još nešto za osudu pre tog odlaska Evertona tamo? Ako ima, osudićemo i jedne i druge, nećemo samo Evertona. Sve su to stvari koje se događaju, ali postoje disciplinski organi koji će odrediti kazne za sve učesnike", rekao je Nikolić posle meča.

U ponedeljak se ovim povodom oglasio i Partizan, a reagovala je i Zajednica klubova Superlige, koja je ekspresno suspendovala stadion u Crnotravskoj ulici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC