• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljusak i muk na "Anoeti": Gol u 93. za pravdu!

Autor mondo.rs

Posle penala koji nije smeo da bude dosuđen, vođa "hrabrog malog Eibara" pogodio je za 2:2 u poslednjem minutu utakmice.

Pravda je bila brža od poslednjeg zvižduka uglednog sudije Alberta Undijana Maljenka, koji je u 67. minutu morao da sudi faul Injakija Martineza u napadu, a ne penal nad njim, koji je pritom i sam pod znakom pitanja.

Ali, kada se po pljusku na "Anoeti" Maljenko obrukao u malom baskijskom derbiju i dosudio penal iz kojeg je Karlos Vela doveo domaćina u vođstvo od 2:1, vođa "hrabrog malog Eibara", Pedro Leon, odlučio je da koliko-toliko ispravi stvari i postavi konačnih…

Real Sosijedad - Eibar 2:2 (1:1) u prvom meču vanrednog, 25. kola Primere, ujedno i prvom okršaju dva komšijska tima od ulaska Eibara u elitu koji nije završen "kecom".

Sosijedad: Rulji - Odriozola, Navas, Martinez, Juri - Iljaramendi, Prijeto, Zurutuza (Kanales) - Vela (Granero), Ojarzabal, Huanmi.

Eibar: Đoel - Arbilja, Ramis, Ležan, Luna - Dani Garsija - Leon, Eskalante (Mauro), Rivera, Inui (Bebe) - Penja (Enrhih).

Nekoliko sekundi nedostajalo je da tako bude, jer je Maljenko oprostio Martinezu što je, čekajući centaršut sa desne strane, kao u američkom fudbalu rukom oborio rivala i ostao sam pred Đoelom, a kad je ušao u šansu, pošao je u nemušt dribling i posle prvog, blagog kontakta sa čuvarom mreže gostiju pao podignutih ruku čekajući zvižduk i…

...dočekao ga je.

Maljenkov poklon, levonogi Meksikanac Vela pretvorio je u sedmi gol u šampionatu i to u trenutku kada su već oba tima igrala sa desetoricom.

Do toga je došlo na bizaran način. Posle samo 25 sekundi igre u drugom poluvremenu, bez ikakvog povoda, 25-godišnji francuski štoper Florijan Ležan udario je rivala laktom u glavu, na sredini terena, i naterao Maljenka da ga vrati u svlačionicu pre nego što je odigran minut nastavka.

Umesto gola, domaći su "postigli" izjednačenje u broju igrača.

Suludim potezom, nakon što je prvi žuti karton dobio burno proslavljajući gol u 14. minutu, Huanmi je zaslužio epitet "tragičara utakmice". Na sredini terena, rival ga je predriblao, a on ga uhvatio s obe ruke s leđa iako fudbalska pravila nalažu da se za taj potez striktno "vadi" žuti karton, što je Maljenko i uradio, pa su timovi nastavili 10 na 10.

Soci Eib
Izvor: YouTube



Poveli su domaći posle centaršuta Odriozole sa desne strane i sjajnog udarca glavom Huanmija, koji je podigao pokisle navijače na noge, željne četvrte La Liga pobede u poslednjih pet mečeva, međutim tim čiji klub ima ubedljivo najmanji budžet ove sezone i koji na plate igrača troši 900.000 evra, nije se ni ovog puta predavao - na 1:1 izjednačio je argentinski napadač Gonzalo Eskalante, koji je glavom u mrežu poslao Leonov centaršut iz kornera (ostavili su ga potpuno samog), a na 2:2 izjednačio je sam Leon, osmim golom u sezoni, posle duge lopte sa sredine terena, loše intervencije odbrane i potom malog slaloma igrača koji je najzaslužniji što se Eibar bori za Evropu.

Rezultati 25. kola:

Real Sosijedad – Eibar 2:2 (1:1)
/Huanmi 14, Vela pen 67 - Eskalante 26, Leon 90+3/

Malaga - Betis (21.30)
Valensija - Leganes (21.30)

U sredu:

Barselona - Sporting (19.30)
Osasuna - Viljareal (19.30)
Selta - Espanjol (21.30)
Granada - Alaves (21.30)
Real Madrid - Las Palmas (21.30)

U četvrtak:

Deportivo - Atletiko (20.45)
Sevilja - Bilbao (21.30)

Tabela: Real (-1) 55, Barselona 54, Sevilja 52, Atletiko 45, Sosijedad (+1) 45, Viljareal 39, Eibar (+1) 39, Bilbao 38, Espanjol 35, Selta (-1) 34, Alaves 33, Las Palmas 28, Malaga 26, Valensija 26, Betis (-1) 24, Leganes 21, Deportivo (-1) 19, Sporting 17, Granada 16, Osasuna 10.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC