• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustale su sudije!

Srpske fudbalske sudije ne žele da njihov rad i nadalje služi kao alibi za loše rezultate klubova i trenera i za ukupnu očajnu situaciju u fudbalu.

 Ustale su sudije! Izvor: MONDO

Udruženje fudbalskih sudija Srbije (UFSS) uputilo je u petak protest povodom sve češćih napada javnosti na tu organizaciju, kako u celini, tako i na njene članove pojedinačno.

UFSS ističe da je suočeno sa neprestanim pritiscima, tendencioznim izjavama i neargumentovanim optužbama.

Sudije su poručile da njihovo saopštenje, u kojem se izražava protest, ne služi kao paravan za bilo koga ko zaslužuje kritike ili sankcije za svoje propuste i greške, posebno ne za eventualne nečasne radnje pojedinaca.

Udruženje podseća da sudije i na utakmicama evropskih kupova i najjačih liga često prave kardinalne greške, ali da se zbog toga nikome ne "skida glava" i niko se ne razapinje na stub srama - fudbalski svet odavno je shvatio da su u dinamičnom nadmetanju kakvo je fudbal, sudijske greške sastavni deo igre.

"Nasuprot tome, u srpskoj fudbalskoj javnosti sve se čini da se i najsitnija sudijska greška proglasi tendencioznom i zlonamernom. Ide se u takvu krajnost da se danima gledaju pojedini 'sporni' detalji utakmice, licitirajući da li je sudija pogrešio ili nije, a za jedan pogrešno dosudjen korner, slobodan udarac, za najbanalniju grešku, stvara se atmosfera linča", navodi UFSS.

"I zbog toga što nam je slaba liga i zato što su nam igrači fizički slabiji i fudbalski inferiorniji u odnosu na svetske fudbalere, a stručni rad ispod svakog nivoa, u javnosti je stvoren utisak da je isključivi krivac sudijska organizacija. Ispada da je kriva i što nam reprezentacija igra slabo i što je publika nezainteresovana za naš fudbal".

Na kraju UFSS izražava spremnost da se rukovodstvo povuče iz srpskog fudbala, ukoliko je ono njegov jedini problem.

"Spremni smo da naša mesta ustupimo drugima, za koje mislite da mogu da rade bolje od nas. Dovedite sudije iz evropskih liga, neka oni sude vaše utakmice. Međutim, da li ste spremni da pogledate sebi u oči i sagledate svoju odgovornost za ukupno stanje u fudbalu? Nismo spremni da i dalje trpimo vaše neargumentovane prozivke kad god izgubite - vaše insinuacije i optužbe kad god vam je potreban alibi da biste sakrili sopstvene slabosti", zaključuje se u saopštenju srpskih sudija.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC