• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Voše: Videla je Zvezda naš prelazni rok

Autor mondo.rs

Dragan Ivanović pred derbi 25. kola kaže da njegov tim može da se nosi sa svim ekipama, a da bez obzira što mnogi nisu mislili da će "ovoliko izdržati" – on je verovao i prihvatio ponudu da dođe u Novi Sad.

 Vojvodina-Crvena-zvezda-Dragan-Ivanovic. Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Vojvodine su sa tri pobede otpočeli prolećni deo sezone i navijači se nadaju da će u takvom tempu nastaviti i protiv lidera šampionata Crvene zvezde koja gostuje u Novom Sadu u sredu (18 časova, Arena Sport 1).

U duelu dva najefikasnija tima prvenstva, ali i dva tima sa najboljim odbranama, teško je proceniti koja će "linija" prevagnuti. Jasno je međutim da je Zvezdi potrebna pobeda kako bi "zaboravila" na subotnji "večiti derbi", dok je Vojvodini potreban povoljan rezultat kako bi nastavila "poteru".

Ovo će biti 160. zvanični duel Vojvodine i Crvene zvezde, a beogradski crveno-beli su uspešniji. Ostvarili su ukupno 90 pobeda, Vojvodina je slavila u 30 navrata, dok je remijem završeno 39 susreta. I u Novom Sadu je Zvezda bolja - "stara dama" je pred svojim navijačima upisala 19 pobeda, 28 puta je bilo nerešeno, a 32 puta su slavili Beograđani.

 Dragan Ivanović je istakao da se ne sme ponoviti slaba partija iz prvog dela sezone.

"Moramo biti oprezni, Zvezda je dobila 4:1 u Beogradu, olako je Vojvodina dozvoljavala protivniku šanse i to nas tera na oprez. Posle ove utakmice imamo još pet utakmica do plej-ofa i moramo držati tempo. Očekujem dobru takmičarsku utakmicu i da što manje grešimo", kazao je Ivanović na početku konferencije za medije i dodao da protivnik ima slabih tački, ali da ne bi to da otkriva uoči meča.

Vojvodina je ovog proleća koristila dve različite formacije; sa tri štopera ispred golmana i bočnim igračima koji stoje visoko, odnosno "već poznatu" sa četiri igrača u zadnoj liniji.

Ivanović ističe da ekipa "ima opcije" i da će u zavisnosti od trenutka u meču, odnosno od onoga kako njegova ekipa želi da igra, možda koristiti i obe formacije. Ipak, ističe da sama formacija nije presudna, nego koncept igre, a da mu problem pravi to što ima samo jednog "pravog" defanzivnog veznog u ekipi – Marka Vukasovića, dok je Dušan Jovančić povređen.

Iz tabora Crvene zvezde moglo se čuti da "niko nije očekivao da će Vojvodina ovoliko izdržati", a upitan da prokomentariše


"Osim Maslaća, koji se borio za opstanak, i Milana Sprema, koji je naše dete i nije igrao u Javoru, Vojvodina nije angažovala pojačanja. Ostali smo bez ključnih igrača. Niko nije smatrao da će Vojvodina ostvariti sve pobede. Ja sam verovao i prihvatio tu da radim".

Govoreći o kvalitetima rivala – istakao je "fiziku".

"Zvezda je fizički jača od nas, tu su na sredini Donald i Le Talek, uz novog napadača (Boaći)… Imamo taj problem, ali pronaćemo način da se suprotstavimo drugačijim stilom. Možemo sa svima da se nosimo i možemo da ostanemo u trci za najviši plasman", zaključio je Ivanović.

(Milutin Vujičić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC