• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremi se, ti si sledeći!

Autor mondo.rs

Kako to obično biva, Edenu Azaru će poslati ponudu koju neće moći da odbije. Ili neće hteti. Svejedno, završiće se kao i u najvećem broju slučajeva pre toga. A, bilo ih je...

Poslednji fudbaler kojeg je Real Madrid kupio, a da je imao - i da i danas ima - nemerljiv uticaj na igru ekipe, jeste Toni Kros.

Za, kada se uzmu u obzir mnogi transferi koji su potom usledili, "tričavih" 30 miliona evra, Real je 17. jula 2014. godine dobio fantastičnog vezistu iz Bajern Minhena, koji je zajedno sa Lukom Modrićem načinio jedan od najjačih tandema u evropskom fudbalu.

Njih dvojica bili su neizostavni, dok se shodno potrebama nekolicine trenera u prethodne nepune tri sezone, ime trećeg veziste menjalo, od ofanzivnih Iska Alarkona, Džejmsa Rodrigeza i Marka Asensija, do denfazivnih Kasemira, Matea Kovačića, povremeno čak i Serhija Ramosa.

Transferi, koji su usledili od Krosovog do današnjeg dana, računajući i FIFA suspenziju koju je Real volšebno skratio do narednog leta, igrači koji su dolazili jesu doprineli snazi ekipe Zinedina Zidana, pre svega "dubini klupe", ali nisu bili nezamenljivi: Danilo, Kovačić, Kiko Kasilja, Hesus Valjeho, Lukas Vaskez, Alvaro Morata, Markos Ljorente, Borha Majoral, Marijano Dijaz…

Prošlog leta, upravo zbog spora sa FIFA pred Sudom u Lozani, Real nije želeo da "bode oči" dovođenjem novih "galaktikosa", pa je samo iz Juventusa otkupljen - po unapred dogovorenim uslovima - Madriđanin Morata i to je bilo to.


Još tada, svima je bilo jasno da će nezasiti predsednik Florentino Perez, posle otprilike dve godine prilične štednje i oslanjanje na resurse koji su od ranije bili u "Valdebebasu", sigurno "napasti" neka od najvećih imena u svetu fudbala.

I, kako to obično biva kada Real počne da sprema letošnju kupovinu, medijska ofanziva počne na proleće i na kraju dovede do toga da, čak i ako se matični klub protivi, bude primoran da popusti. Izgleda da se meta nalazi ponovo u Premijer ligi, odakle su u Perezovoj eri u Madrid pohrlili Majkl Oven, Stiv Mekmanaman, Dejvid Bekam, Kristijano Ronaldo, Garet Bejl i još neki…

Radi se o trenutno prvoj zvezdi Čelsija, uz Ngola Kantea, Edenu Azaru.

Engleski mediji gotovo u panici citiraju španske dnevnike koji Azara, strelca 14 golova ove sezone za lidera Premijer lige, vide narednog leta sa belim šalom u madridskom kraljevskom kvartu, a "keš" za ovaj transfer Perez će navodno obezbediti prodajom dvojice slabo korišćenih, ali itekako traženih, skupih i mladih fudbalera - Rodrigeza i Iska.

Dolazak Azara trebalo bi da znači još nešto - odlazak dugogodišnjeg centarfora Karima Benzeme, koji bi trebalo sada već 32-godišnjem Kristijanu Ronaldu da ustupi mesto u špicu napada, a otvori prostor za Belgijanca da atakuje s krila, uz Bejla.

To, prema pisanju madridskih listova "As" i "Marka", neće zaustaviti Real u pokušajima da "slomi" Mančester junajted i otkupi Davida De Heu, nakon što je prethodni pokušaj propao jer su Madriđani zakasnili sa slanjem faksa u FIFA. Podsećamo, ponoć je već bila prošla, pa tako nije bio priznat dogovor prema kojem je Kejlor Navas, uz doplatu, trebalo da otputuje u Mančester, a De Hea se vrati u Madrid, samo u redove belih.

Bilo ovo sve tačno ili ne, radilo se o nagađanjima ili ne, bio Azar prva meta ili ne, jedno je sigurno - Real će narednog leta dovesti neko zvučno ime, a nije da ih nema: Robert Levandovski recimo.

Ili Felipe Kutinjo.

Možda i Pjer-Emerik Obamejang.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC