• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisu ovo Harlem Globtrotersi, ovo je fudbal!"

Autor mondo.rs

Trener Barselone Luis Enrike posebno se zahvalio navijačima koji su verovali u njih nakon visokog poraza u prvom meču od Pari sen Žermena (4:0).

Sreda, 8. mart 2017. godine - pamtiće se kao dan u kom se odigrao najluđi preokret u Ligi šampiona.

Fudbaleri Barselone su već posle prvog meča u Parizu (4:0), bili prežaljeni, a nada je sa svakim golom, da je čudo moguće, bivala sve veća. Krenulo je golom Suareza, potom je Kurzava savladao sopstvenog golmana, da bi srce zaigralo posle penala Mesija u 50. minutu.

Preokret se "dešavao", a onda je Kavani umirio "Kamp Nou"...

Na pola sata do kraja meča im nije više trebao jedan, nego tri gola. Delovalo je kao premalo vremena, a šta tek reći kakva su osećanja imali u 88. minutu pri slobodnjaku Nejmara. Brazilac je pogodio, pa još jednom iz penala, i preokret je bio sve bliže. Nejmar je poslao loptu preko odbrane, išli su na sve ili ništa, a Serđi Roberto je bio na pravom mestu - 6:1!

Luis Enrike, koji je već obelodanio da na kraju sezone napušta Barsu, skočio je kao da mu je ugovor zavisio od tog gola, ali je to zato što mu je ovaj klub u krvi...

"Pao sam na kolena posle gola... Želeo bih da se zahvalim svim navijačima koji su imali veru u nas i posle poraza od 4:0 u Parizu. Ovu pobedu posvećujem njima, pošto ovo nisu Harlem Globtrotersi - ovo je fudbal!", kazao je Luis Enrike medijima.

Gari Lineker je ove sezone već poredio igru Barselone sa Harlem Globtrotersima, košarkaškim klub čije su utakmice, da tako kažemo, više zabavnog karaktera, egzibicione sa "majstorijama".

Ipak, ovo samo pravi fudbal, ne egzibicioni, može da režira.

"Mislim da niko od nas nije prestajao da veruje. Rizikovali smo sve i to se isplatilo. Retko se dešavaju ovakve stvari i preokreti u fudbalu, a ovoga puta je bio red na nas. Moramo da uživamo u ovom trenutku, a mislim da je ključna bila naša efikasnost", zaključio je Enrike.

Burnije će biti po Unaija Emerija...

Neki mediji iz Engleske navode već da je dobio otkaz, ali jutro je pametnije od večeri.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Otimacina a ne fudbal

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC