• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je kriv - Barsa, sudija, PSŽ, Emeri?

Autor mondo.rs

Sa osmehom na licu, Maskerano je priznao da je faulirao Di Mariju i samo dosuo so na ranu fudbalera Pari Sen Žermena, čiji trener nije tražio izgovore u sudijskim greškama, ali čiji predsednik jeste optužio Ajetkina za eliminaciju ekipe.

So na ranu.

Realno, fudbaleri Barselone mogli su da kažu šta god su želeli posle katalonskih 6:1, isto koliko i fudbaleri Pari Sen Žermena nisu mogli da kažu apsolutno ništa.

Odnosno, šta god bi rekli, ne bi promenilo suštinu - postali su prvi klub u istoriji evro-kupova koji je eliminisan nakon što je u prvoj utakmici pobedio 4:0, iako je svima koji su gledali i nisu gledali revanš meč osmine finala Lige šampiona bilo jasno da ih je na putu ka istorijskom debaklu prilično pogurao sudijski tim iz Nemačke na čelu sa arbitrom turskog porekla, Denizom Ajetkinom.

Utoliko, nasmejan, raspoložen, svestan da su saigrači i on izveli najveći "kambek" od 1955. do danas, Havijer Maskerano priznao je pred novinarima da je pri rezultatu 3:1, koji je sam po sebi značio prolaz Parižana dalje, faulirao zemljaka Anhela Di Mariju u stopostotonoj gol šansi.



"Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Primili smo tri gola za sedam minuta. Nećemo tražiti nikakve izgovore, ali postojala su dva penala i oba puta nije bilo penala. Igrali smo jako loše. Teško je ovo prihvatiti. Veoma, veoma tešmko. Sudija je mnogo pomogao Barseloni. Teško je ovo prihvatiti. Ovo je košmar za sve nas. Svi su uznemireni", rekao je predsednik Pari Sen Žermena, Naser Al Kelaifi, koji je odbacio mogućnost da trener Unai Emeri bude smenjen posle debakla.

Drugim rečima, priznao je da je trebalo da bude dosuđen penal, uz njegovo isključenje, u 85. minutu za izvesnih 3:2 i eliminaciju prvaka Španije.

"Jasno je da jesam faulirao Di Mariju, ali ne mislim da je to razlog zbog kog smo izbacili Pari Sen Žermen", rekao je Maskerano u miks zoni stadiona "Kamp Nou" u sredu uveče.

Maskeranov faul za penal i crveni, koji nije dosuđen, samo je kulminacija serije grešaka Ajetkinovog tima. Iako bi mogao da navede ne jedan, već nekoliko primera kada su njegovi igrači oštećeni, trener "svetaca" Unai Emeri odbio je to da uradi. Rekao je samo…

EKSKLUZIVNO: POGLEDAJTE SVE GOLOVE I SPORNE SITUACIJE NA MONDU

"Kada budemo analizirali sve, biće nam jasno koliko smo veliku šansu propustili".

Ruku na srce, Ajetkin je pre toga itekako oštetio Barselonu, u 49. minutu, kada nije dosudio čist jedanaesterac posle nespretnog, ali očiglednog faula Tomasa Menijea nad Nejmarom.

Taj prekršaj nije bio za crveni karton, ali jeste za jedanaesterac posle kojeg bi, izvesno je, Barselona imala 3:0 posle četiri-pet minuta igre u drugom delu. Jednako koliko i navijači Pari Sen Žermena, i pristalice Barselone mogle bi da otvore diskusiju na temu - šta bi bilo da je tada "sviran" penal.

Ono oko čega nema dileme je da je Ajetkin "ovrebovski" odsudio naizgled "mrtav" revanš prve runde eliminacija, ostaje dilema samo - da li je on bio ključan faktor za ishod utakmice kakav nije viđen pune 62 godine, tačnije koji se dogodio prvi put od 4. septembra 1955. godine kada su Sporting Lisabon i Partizan (3:3) odigrali prvi ikada susret u Kupu, odnosno Ligi šampiona.

Anketa

Ko je kriv za eliminaciju Pari Sen Žermena?

  • Barselona, igrali su fantastično

    8.41% (9)

  • Niko, sami igrači su krivi

    39.25% (42)

  • Kriv je sudija Ajetkin

    43.93% (47)

  • Trener Emeri snosi najveću krivicu

    8.41% (9)

Ko je kriv za eliminaciju Pari Sen Žermena?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC