• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogodilo se čudo, Barsa je ČUDO!

Autor mondo.rs

Barselona i Borusija Dortmund prošli u četvrtfinale Lige šampiona. Katalonci na još teži način eliminisali PSŽ. Meč za večnost, podvig kakav nije viđen - 6:1! "Milioneri" lagano sa Benfikom - 4:0.

ČUDO! Barselona - Pari Sen Žermen 6:1!

Ono što se dogodilo na Kamp Nou, dugo će se prepričavati. Zapravo, ušlo je u istoriju Lige šampiona, pošto je Barselona prvi klub ikada koji je u elitnom takmičenju uspeo da nadoknadi poraz 0:4 u prvoj utakmici neke eliminacione runde.

Lionel Mesi, Luis Suarez, Nejmar i drugovi uspeli su u tome, doduše, uz veliku pomoć sudije Deniza Ajetkina iz Nemačke, koji im je praktično poklonio dva penala.

Gostima nije pomogao pogodak Edinsona Kavanija u 62. minutu, kada je Urugvajac smanjio na 1:3, a ukupnih 5:3 za PSŽ.

Nagrada za fanatičnu borbenost i ogromnu želju, fudbalerima Barselone stigla je u poslednjim trenucima. U 88. minutu - Nejmar za 4:1. U 91. ponovo Nejmar, ovaj put iz penala, a onda Serhi Roberto u 95, na asistenciju Nejmara, ispisuje istoriju i donosi erupciju emocija na tribinama Kamp Noua...


Strelci su bili još Luis Suarez u 3, pa je Lajvin Kurzava u 40. postigao autogol, a na 3:0 povisio je Lionel Mesi iz penala u 50.

Barselona je u četvrtfinalu Lige šampiona, a igrači Pari Sen Žermena posramljeni se vraćaju u Francusku.

Među osam najboljih plasirala se i Borusija Dortmund.


"Milioneri" su uradili ono što je trebalo još u Lisabonu - ubedljivo pobedili Benfiku 4:0.


Iako su bili bolji u prvoj utakmici, revanš su dočekali u "minusu" (0:1), međutim, naplatili su gostima sa kamatom.

Gol za 1:0, a ukupnih 1:1, već u 4. minutu postigao je Pjer-Emerik Obamejang, kada je ostao usamljen na drugoj stativi posle centaršuta iz kornera. Imao je domaćin inicijativu tokom prvog poluvremena, međutim, golovi vredni plasmana u četvrtfinale usledili su tek posle odmora.

Iako je drugo poluvreme počelo velikom šansom za Benfiku, koja se Serviju ukazala posle nespretne reakcije Piščeka, upravo Poljak kreirao je akciju iz koje je Borusija u 59. minutu stigla do 2:0. Odličnom loptom "u dubinu" proigrao je Kristijana Pulišića, a on smireno prebacio istrčalog Edersona Moraeša.

Samo dva minuta kasnije, Obamejang je svojim drugim golom zapečatio sudbinu gostiju. Našao se Gabonac na pravom mestu posle maestralnog centaršuta Dembelea iz prve, a svoju sjajnu partiju krunisao je het-trikom, pošto je pogodio i u 85. minutu.

Od 74. minuta za Benfiku je igrao i reprezentativac Srbije, Andrija Živković, međutim, već je bilo kasno za promenu ishoda ovog dvomeča.

Žreb parova četvrtfinala održaće se u petak, 17. marta, a kao što je za sada poznato, u kuglicama će biti Barselona, Borusija Dortmund, Real Madrid i Bajern Minhen.

UŽIVO:

Barselona - PSŽ 6:1 (2:0), prvi meč 0:4

BARSELONA:
Ter Štegen - Maskerano, Pike, Umtiti - Buskets, Rakitić, Inijesta, Rafinja - Mesi, Suarez, Nejmar.

PSŽ: Trap - Menije, Markinjos, Tijago Silva, Kurzava - Verati, Rabio, Matuidi - Lukas Moura, Kavani, Draksler.


Borusija - Benfika 4:0 (1:0), prvi meč 0:!

BORUSIJA:
Burki - Pišček, Bartra, Sokratis, Šmelcer - Vajgl, Kastro - Dembele, Pulišić, Durm - Obamejang.

BENFIKA: Ederson - Semedo, Luizao, Lindelef, Eliseu - Almeida, Samaris, Pici - Servi, Mitroglu, Salvio.

Iz minuta u minut:

Kraj! Barsa je prošla!!!

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!

Barselona je dala i šesti gol u poslednjim sekundama meča i prolazi u četvrtfinale! Nemoguće, ovo nije moguće. Serhio Roberto je strelac. 

5:1 - NEJMAR!

PENAL U BARSELONI!

90' Biće to luda završnica, drugi penal za domaćina. Ovaj izvodi Nejmar

Završeno je u Dortmundu, Borusija je u četvrtfinalu!

GOOOOL!

88' Nejmar postiže još jedan gol za Barselonu, ali to nije dovoljno. Katalonci moraju da daju još dva.




GOOOOL!

OOOObamejang! Sedam mečeva u Ligi šampiona, sedam golova, ali ovaj poslednji je iz ofsajda. Durm je asistirao, ali je Gabonac bio za korak ispred odbrane Benfike, što linijski sudija nije primetio. U svakom slučaju - 4:0!

- od 75. minuta u timu Benfike je i Andrija Živković.

GOOOOL!

Edison Kavani vraća Barsu dva koraka unazad. Kakav i koliko vreda gol Edinsona Kavanija. Kurzava je spustio loptu za Urugvajca, a ovaj ju je zakucao pod prečku sa 14-15 metara.

- Inače, PSŽ je posle trećeg primljenog gola odlučnije krenuo ka golu Barselone i odmah stvorio tri prilike. Imao je Kavani idealnu šansu da smanji na 2:3.




GOOOL!

61' Obamejang na pravom mestu i drugim golom na meču praktično reševa pitanje još jednog učesnika četvrtfinala. Marcel Šmelcer je poslao loptu u šesnaesterac, a Gabonac je dočekao spreman na "drugoj" stativi.




GOOOL!

59' Borusija ima rezultat koji je vodi u četvrtfinale. PULI! Ili Kristijan Pulišić postiže najvažniji gol u dosadašnjoj karijeri. Sjajno ga je proigrao Pišček, spojio sa golom, a Hrvat sa američkim papirima još bolje reagovao prebacivši Edersona.




STATIVA!

52' Prva prilika za PSŽ. Kavani je pogodio stativu. Da li se to "sveci" bude?

GOOOOL! 

50' Lionel Mesi postiže treći gol "s kreča"! Argentinac je bio vrlo siguran, snažan i neodbranjiv udarac, iako je Trap pročitao gde će Mesi šutirati.




PENAL!

48' Nova prilika za Barselonu...  Neverovatan penal za Katalonce. Prekršaj glavom Tomasa Menijea, igrač PSŽ-a je uklizao glavom Nejmaru, slučajno.


- U Dortmundu i Barseloni završeno je prvo poluvreme.

GOOOOL!

40' Barselona vodi 2:0. Autogol! Nejmar i Luis Suarez su kombinovali, a kada je lopta došla pred gol Pari Sen Žermena, Kurzava je šalje u svoju mrežu.




40' Borusija je pošteđena, jer je Osman Dembele imao start, vrlo jasan, za žuti karton, ali ga nije dobio. Inače, Dembele već ima jedan katon!

I OPET GOSTI!

32' Pici je centrirao, a Luizao skočio i pokušao glavom. Burki je opet bio dobro postavljen i siguran.

BENFIKA KONAČNO!

24' Semedo je ubacio loptu u sredinu, a Servi bio u dobrom položaju, šutirao je po zemlji pravo u Burkija.

- U Dortmundu nema prilika, ali napadaju i jedni i drugi. Benfika je posle šoka na početku utakmice konsolidovala redove i za sada se dobro drži.

17' Nejmar je opasno tukao sa 30 metara. Nije bio dovoljno precizan.

11' Maskerano je rukom izbio loptu u korner pri proklizavanju, ali Deniz Ajtekin smatrao da nije bilo namere, a samim tim ni elemenata da svira penal za PSŽ.

BORUSIJA 1:0

4' Skoro u istom momentu "pali" su golovi na Vestfalenu i Kamp Nou. Pjer Emerik Obamejang je iskoristio gužvu u šesnaestercu Benfike i odmah na početku meča anulirao prednost lisabonskih "olrova".







BARSELONA 1:0

4' U Španiji je bunker PSŽ-a probio Luis Suarez. Urugvajac je iskoristio neodlučnost odbrane Francuza i ispred Edersona glavom odneo loptu u gol.




GOOOOOOLOVI!

Barselona vodi, Borusija vodi! 

4' Za sada nema prilika na oba stadiona. 

- Svakog trenutka trebalo bi da počnu utakmice...

20.26 - Samo tri kluba u istoriji su uspela da prođu u sledeću rundu tako što su nadoknadila četiri gola zaostatka iz prvog meča. Jedan od njih je FK Partizan!





Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Kradja je kradja a ne cudo. Cudo je kako se krade i otima

n

sve je to namjesteno

Цицас

Sudije su cudo.....

Kolo Kolo

STRASNA UTAKMICA.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC