• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin o Prijoviću, Stojkoviću, Mitroviću...

Autor mondo.rs

Selektor je pojedinačno govorio o fudbalerima koji su pozvani i otkrio koga bi voleo da vidi među "orlovima".


Slavoljub Muslin sastavio je i saopštio spisak članova "A" reprezentacije za meč protiv Gruzije, koji će biti odigran u Tbilisiju 24. marta.

Članovi "A" selekcije zvanično su postali važni igrači mlade reprezentacije - Mijat Gaćinović i Uroš Đurđević, a mnogi su na spisku od 23 imena očekivali i Aleksandra Prijovića, centarfora PAOK-a.

S obzirom na to da je snažni napadač švajcarski državljanin, kao i da je nastupao i za selekciju te zemlje, i dalje postoje prepreke da on bude deo srpske reprezentacije, iako je za našu zemlju igrao u mlađem uzrastu.

"Igrao je za srpsku, pa za švajcarsku reprezentaciju. Pitali smo FIFA i još nismo dobili pozitivan odgovor. O njemu ćemo pričati u momentu kada dobijemo administrativnu dozvolu. On može da bude tip igrača koji bi nam odgovarao", objasnio je Muslin.

U razgovoru o mnogim temama, Muslin je bio upitan i za članove svog tima sa malom ili nikakvom minutažom u klubovima.

Pre svih, to pitanje se odnosilo na status Vladimira Stojkovića, koji u poslednje tri utakmice nije sedeo ni na klupi Notingem Foresta, kao i na Aleksandra Mitrovića, koji je poslednji put nastupio 25. februara protiv Brajtona.

"Taj problem sa minutažom imamo od početka i imamo reprezentativce koji su standardni kod nas, a ne igraju u klubovima. To nam nije predstavljalo problem dosad, davali su nam svojih 100 odsto i ta njihova nedovoljna minutaža se nije osetila. Nadam se da će doći motivisani da igraju dobro. Uvek je igrač sposoban da odigra jednu utakmicu na visokom nivou, čak i kad ima malu minutažu u klubu. To me ne plaši"

Muslin je upitan i da li će u Gruziji Predrag Rajković dobiti prednost u odnosu na Stojkovića. Mladi golman je poslednjim nastupima u Makabiju pokazao zavidnu formu.

"Ne mogu danas da kažem ko će braniti, víidećemo kako će se razvijati situacija. Razgovaraću i sa trenerom golmana Radišom Ilićem", dodao je Muslin.

Takođe, selektor je govorio i o povratku Jagoša Vukovića u tim, kao i o odsustvu Matije Nastasića, koji je uglavnom redovan član zadnje linije Šalkea.

"Vuković je trebalo i prošli put da bude sa nama, ali nije zbog povrede. Nastasić je bio standardan, ali imamo igrača koji mogu da ga zamene. Kolarov je u poslednje vreme igrao štopera, tako da imam više mogućnosti", objašnjeno je.

Kada je u pitanju nastup Ljubomira Fejse, koji trenutno leči povredu zgloba, Muslin veruje da će iskusni vezista ipak biti dovoljno oporavljen da konkuriše za sastav u Gruziji.

"Fejsa ima malu povredu, ali ne bi trebalo da bude ikakvih problema. Đorović ga prati. Nije igrao za klub, ali trenira normalno i trebalo bi da igra već sledećeg vikenda".

Da li će meč protiv Gruzina biti odlučujući za našu selekciju?

"Poslednja je utakmica u prvom delu, takozvanom 'jesenjem delu' sezone, jer je peto kolo, ako tako mogu da kažem (osmeh). Važna je kao i svaka druga. Svaka prva sledeća mi je važna. Možda se kod navijača i novinara stiče utisak da je Gruzuja autsajder, alu napravili smo ozbiljnu analizu, gledali smo sve utakmice i imaju malo bodova u odnosu na broj šansi i svoj kvalitet. Počev od meča protiv Austrije, gde su mogli da odigraju najmanje nerešeno, od Iraca su izgubili 1:0, a trebalo je da dobiju. Videli ste i protiv Velsa da su imali priliku... Jedino su podbacili protiv Moldavije, ali su nepredvidljivi kao ljudi. Poznajem ih, znam ih, trenirao sam ih nekoliko u Rusiji i znam da su sposobni da odigraju slabo protiv autsajdera, kao i da znaju i da iznenade favorita. Rekao sam saradnicima da su možda jedina reprezentacija koja može da izgubi bodove protiv Moldavije i to se i desilo. Spremaćemo ovu utakmicu najozbiljnije, kao i do sada".

S obzirom na snažan utisak jučerašnjeg spektakla na Nou Kampu i na sjajnu pobedu Barselone nad PSŽ-om, selektor je upitan i kada će Srbija da nastupa kao Barsa?

"Je l' nije utakmica protiv Austrije bila takva? Bila je utakmica za infarkt i pobedili smo", nasmejao se Muslin.

"Uz to, vratili smi se protiv Velsa, dali smo taj gol, a da smo dali taj drugi možda smo mogli i bolje da prođemo. Naravno, govorim ovde o rezultatu, ne mislim na igru", dodao je trener srpske reprezentacije, koja je zasad na dobrom putu da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC