• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: "Koševo" i Gradski stadion u centru pažnje

Autor mondo.ba

Najzanimljiviji susreti 21. kola, pretposljednje runde regularnog dijela sezone u Premijer ligi BiH, biće odigrani u Sarajevu i Bijeljini.

 Premijer liga BiH 21. kolo najava Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dva kola ostala su do kraja regularnog dijela sezone u Premijer ligi BiH, odnosno do podjele lige na dva dijela - Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

Najzanimljiviji mečevi 21. kola bh. elite biće odigrani na "Koševu", gdje će snage odmjeriti Sarajevo i Široki Brijeg, odnosno Gradskom stadionu u Bijeljini, gdje se sastaju Radnik i Sloboda.

"Očekuje nas teška utakmica. Želja nam je da osvojimo tri boda, kako bismo održali priključak za vodećim Zrinjskim. Mislim da će fubaleri Širokog Brijega dati sve od sebe, jer ovo im je posljednji voz za Ligu za prvaka", naglasio je Advan Kadušić, prvotimac bordo tima.

Duel na sarajevskom stadionu jedna je od posljednjih prilika za Širokobriježane da dođu do mjesta među šest najboljih ekipa u BiH.

"Utakmica na 'Koševu' za nas će biti izuzetno zahtjevna, s obzirom na protivnika kojeg uvažavamo. Ali, nemamo izlaza. Pokušaćemo dati posljednji atom snage, kako bismo osvojili tri boda. Vraćaju nam se Menalo i Sivrić i s te strane nemamo problema. Nadam se da će svi biti mentalno i fizički spremni za izuzetno bitan meč za nas", rekao je trener tima s "Pecare" Goran Sablić.

Radnik je ispunio cilj i plasirao se u Ligu za prvaka, dok se istom nada i Sloboda, koja je vrlo blizu plasmana u doigravanje za šampiona BiH.

"Osvojenim bodom u Širokom Brijegu plasirali su mo se u plej-of, gdje će vjerovatno igrati i Sloboda. Upisali su u prošlom kolu važan trijumf kod kuće, tako da nam dolaze u pozitivnom raspoloženju. Ostvarili smo veliki cilj i igramo rasterećno, ali su nam sada ambicije pojačane i želimo da napravimo korak više", rekao je Nebojša Milošević, trener Radnika, koji ima određenih problema sa igračkim kadrom, jer se Demir Peco i Nenad Srećković još nisu oporavili od povreda.

Kormilar Tuzlaka Vlado Jagodić, zadovoljan nakon trijumfa u prošlom kolu protiv Metalegea-BSI, rasterećeno dočekuje meč u Bijeljini, s obzirom da je njegovoj ekipi dovoljan bod u posljednja dva kola, a možda neće biti neophodan niti jedan, da se plasira u plej-fo.

"Naši mladi igrači zaslužuju pohvale zbog pobjede protiv Metalegea, donijeli su nam sigurnost i sada nas teorija dijeli od Lige za prvaka. Želimo da budemo konkurentni u borbi za Evropu i duel sa Radnikom možda bi mogao biti i prekretnica, naravno ako budemo kompletni", rekao je Jagodić.

Sve utakmice igraju se u subotu od 15 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

Olimpik - Vitez
Sarajevo - Široki Brijeg
Radnik - Sloboda
Metalege-BSI - Željezničar
Mladost - Zrinjski
Krupa - Čelik

TABELA: Zrinjski 42, Sarajevo 40, Željezničar 38, Radnik 34, Sloboda 32, Krupa 30, Široki Brijeg 27, Mladost 25, Vitez 21, Metalege BSI 18, Čelik 11, Olimpik 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC