• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tandem Partizana teroriše Superligom!

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Mladost iz Lučana 2:0 u 26. kolu Superlige Srbije. Golove postigli Leonardo Souza i Uroš Đurđević.

 Tandem Partizana teroriše Superligom! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS








Partizan je u Superligi Srbije ove sezone, na 26 odigranih utakmica, postigao 48 golova. Leonardo Souza i Uroš Đurđević su zajedno dali 27!

Brazilac je za jedan efikasniji, a u nedelju, na meču 26. kola elitnog domaćeg takmičenja, protiv Mladosti, obojica su bili strelci i u neku ruku asistenti.

"Parni valjak" je 20. uzastopnom prvenstvenom utakmicom bez poraza nastavio poteru za Crvenom zvezdom (trenutno ima tri boda manje i meč više), dok je Mladost vezala treći poraz i ugrozila plasman u plej-of, koji je pre samo tri kola bio prilično siguran.

Utakmica u Lučanima nije bila previše lepa. Za razliku od prethodnog meča, kada je Partizan postigao tri gola protiv Metalca i stvorio barem sedam-osam idealnih prilika, crno-beli su na gostovanju u Moravičkom okrugu bili znatno efikasniji.

Nisu se ređale prilike ispred gola Mladosti, a ono malo što ih je kreirao gost iz Beograda uspešno su materijalizovane.

Đurđević je vrlo lepo probio u 43. minutu po desnoj strani i kada se našao u "mrtvom uglu", video je slobodnog Leonarda u sredini, usledio je pravovremni pas, nešto lošiji prijem prvog strelca Partizana, ali sigurna egzekucija sa šest-sedam metara - 1:0.

leo
Izvor: YouTube


Dugo se čekalo da crno-beli "overe" trijumf u Lučanima. Sve 75. minutu, kada je Leonardo "zalomio" s leve strane ka sredini, šutirao sa ivice kaznenog prostora, Nemanja Krznarić odbranio, ali se lopta odbila pravo na glavu Đurđeviću i meč je bio rešen - 2:0.

Đuka
Izvor: YouTube


Najbolju priliku domaćin je imao u prvom delu. Malo je falilo da Šatara postigne gol u 33. minutu posle kornera, ali je Filip Kljajić sjajno reagovao i sprečio iznenađenje.

Mladost je uspela da da neutrališe najjače napadačke snage crno-belih i tako je bilo sve do finiša prvog poluvremena, a onda je trenutak nepažnje skupo plaćen.

Partizan u narednom kolu dočekuje Voždovac, dok će Mladost u Novi Sad na megdan Vojvodini.

MLADOST: Krznarić - Pešić, I. Milošević, Šatara, B. Milošević - Pejović, Radivojević (od 79. Golubović), Milosavljević, Pavlović (od 71. Gavrić), Andrić - Bojović.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Jevtović, Everton, Janković (od 88. Kosović), Leonardo - Đurđević (od 88. Jovanović), Tavamba (od 78. Đuričković).


UŽIVO:  

Serija Partizana traje...

Šef stručnog štaba "parnog valjka" Marko Nikolić namerava da niz od 19 superligaških utakmicu bez poraza nastavi i u Lučanima. Iz tog razloga, Partizan će od prvog minuta igrati u vrlo ofanzivnoj formaciji, sa dvojicom napadača Leandreom Tavambom i Urošem Đurđevićem.

Crno-beli u vrlo nezgodno vreme dolaze Lučancima.

Mladost je na početku prolećnog dela šampionata pobedila Radnički, ali je onda igrala nerešeno i vezala dva poraza. Ekipa Nenada Milovanovića i dalje je sigurna u borbi za plej-of, ali u slučaju današnjeg neuspeha situacija može dodatno da se iskomplikuje.

Partizan je na drugom mestu sa 58 bodoba, šest manje od Crvene zvezde, dok je Mladost peta sa 38 bodova.

MLADOST
: Krznarić - Pešić, Milošević, I. Milošević, B. Milošević - Pejović, Radivojević, Milosavljević, Šatara, Andrić - Bojović.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Jevtović, Everton - Janković, Leonardo - Đurđević, Tavamba.

IZ MINUTA...

KRAJ!

77' Leonardo je imao priliku da stavi tačku na meč u Lučanima. Petar Đuričković menja Tavambu.

GOOOL!

75' Uroš Đurđević! Ne da mladi napadač Leonardu da mu pobegne na listi strelaca, njegov osmi gol na isto toliko utakmica uzastopnih. Ukupno 13. u sezoni. Leonardo je šutirao po sredini, po zemlji i jako. Krznarić je odbranio šut Brazilca, ali se lopta odbila pravo na glavu Đurđevića, koji je rutinski smešta u mrežu.

Đuka
Izvor: YouTube


70' Iako je početak drugog dela obećavao priod utakmice sa mnogo više uzbuđenja, dosadašnjih 25 minuta protiče u prilično nezanimljivoj igri. Partizan nastoji da drugom golom praktično reši pitanje pobednika, ali ne uspeva još uvek u toj nameri.

61' Partizan ponovo napada, ali još uvek nema prilika u drugom poluvremenu. Bilo je obećavajućih napada na obe strane...

50' Prvih pet minuta drugog dela protiču u inicijativi domaće ekipe.

46' Počelo je udarcem Marka Jankovića sa distance, a onda su igrači Mladosti stvorili dve opasne situacije u šesnaestercu Partizana. Milošević je u 48. minutu imao dobru priliku posle kornera - njegov udarac je izblokiran.

45+1' Radivijević je ponovi oprobao šut, a odmah pošto je lopta prošla pored stative sudija Danilo Grujić odsvirao kraj prvog poluvremena.

GOOOL!

- Leonardu je ovo 14. gol u Superligi!

42' Leonardo! Najzaslužniji za gol je Uroš Đurđević, mladi napadač je sve lepo odradio, prevario Šataru, a onda sa desne strane ubacio loptu u sredinu, gde ju je prihvatio Brazilac. Imao je Leonardo malih problema prilikom prijema, ali se snašao i zakucao loptu pod prečku. Zasluženo vođstvo crno-belih.

leo
Izvor: YouTube


- Rasplamsala se borba u Lučanima, sada je već daleko gledljivija utakmica.

MILOŠ ŠATARA!

33'Filip Kljajić je junak. Golman Partizana sprečio je siguran pogodak Mladosti, posle kornera i pokušaja glavom Šatare. Kljajić se izvio i zgrabio loptu, koja je išla pod samu prečku. Najbolja šansa na utakmici!

PRAVA ŠANSA!

31' Tavamba je u padu posle centaršuta Miletića poslao loptu ka golu Mladosti, ali je Nemanja Krznarić bio koncentrisan i na mestu. Konačno šansa u Lučanima.

29' Pravih prilika NEMA!

21' Ekipa iz Lučana sve više daje znake života. Radivojević je opasno tukao pored stative, lopta je zakačila Ostojića i završila u korneru.

19' Mladost je imala dobru situaciju ispred gola Partizana, ali se domaći igrači nisu snašli, a onda je uzvratio Partizan preko Leonarda, koji je šutirao sa 16-17 metara, ali je izblokiran.

14' Leonardo je posle kornera došao do lopte na ivici kaznenog prostora, oslobodio se svog čuvara, iz voleja šutirao leovom nogom, ali preko prečke.

11' Teče 11. minutu, Partizan napada svim silama, ali nema prilika.

- Mladost je 16. maja 1998. godine jedini put pobedila Partizan (2:0).

5' Nema prilika u Lučanima.

- Prvi duel ove dve ekipe u Beogradu završen je pobedom crno-belih 3:1. Strelci za "parni valjak" su bili Leonardo, Đurđević i Božinov, a jedini pogodak za Lučance postigao je Bojović. Od tih igrača samo Božinov ne igra dana, on je pred kraj zimske pauze napustio Humsku i preselio se u Kinu.

- Teren u Lučanima nije u dobrom stanju. Partizan igra bez Alena Stevanovića, a u ekipi Mladosti nema jednog od najboljih Saše Jovanovića.

- Prohladno vreme i stadion u Lučanima nije ispunjen kako se očekivalo da će biti.

1' Utakmica je počela, prvi napad za Partizan. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC