• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda konačno zasijala: Kanga i Ruiz za TV špice

Autor mondo.rs

Crveno-beli savladali Javor za 21. uzastopnu utakmicu bez poraza.

 Zvezda konačno zasijala: Kanga i Ruiz za TV špice Izvor: MN PRESS


Ne igraju fudbaleri Crvene zvezde ove sezone tako ubedljivo kao prošle, ali ono što najviše zanima navijače je da ne gube. Aktuelni šampion upisao je protiv Javora 21. uzastopnu utakmicu u kojoj nije savladan (18 pobeda, 3 remija). U 26. kolu Superlige, na stadionu Rajko Mitić:

Crvena zvezda - Javor 3:0 (1:0).

Golovima Gelora Kange u 29, Srđana Plavšića u 47. i Džona Ruiza u 83. minutu, crveno-beli su zadržali šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Bila je ovo, verovatno, najbolja partija ekipe Miodraga Božovića ove sezone. Svakako, igra koja podseća na onu od pre nešto više od godinu dana, kada su crveno-beli dominirali Superligom i došli do 20 i više bodova prednosti u odnosu na rivale. Koliko su bili ubedljivi, najbolje pokazuje statistika - od 19 šuteva, čak 15 je išlo u okvir gola!

Dobru partiju i pobedu ukrasili su sjajan volej Kange i parabola Ruiza.

gol
Izvor: YouTube

gol
Izvor: YouTube


Domaćin je imao više prilika, ali daleko od toga da su gosti doputovali u Beograd strogo defanzivno nastrojeni. Pretili su tokom prvog poluvremena i igrači Javora, međutim, brzo primljen gol po povratku sa odmora potpuno ih je deprimirao.

Kanga je proigrao Petkovića na desnoj strani, on centrirao po zemlji, a Plavšić se lepo snašao i iz prve prosledio loptu u mrežu.

gol
Izvor: YouTube


Iako je Božović najavio da bi za ovu utakmicu mogao da odmori Ričmonda Boaćija zbog lakše povrede, napadač iz Gane našao se u startnoj postavi, kao i ostali igrači koji su izneli najveći teret prethodnih utakmica ovog proleća.

Još jednom je igrač italijanske Latine na pozajmici kod crveno-belih demonstrirao kvalitet i snalažljivost pred protivničkim golom, međutim, nije mu se dalo da i njegovo ime bude među strelcima. Nekoliko puta sprečio ga je, i pored tri primljena gola odlični Vladan Đogatović, a jednom je pogodio stativu...

Crvena zvezda je ovom utakmicom počela "beogradsku seriju utakmica", pošto do početka plej-ofa neće izlaziti iz prestonice.

U narednom kolu crveno-beli igraju u gostima protiv Čukaričkog, zatim dočekuju Spartak, pa igraju protiv Rada u gostima, a onda u Ljutice Bogdana stiže Borac.

Javor u borbi za plej-of dočekuje Metalac, gostuje u Lučanima protiv Mladosti, dočekuje Voždovac i gostuje u Nišu protiv Radničkog.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Frimpong, Al. Luković, Anđelković - Donald, Le Talek - Ruiz (86. Milić), Kanga (80. Milijaš), Plavšić - Boaći (72. Vujaklija).

JAVOR: Đogatović – Ristovski, Milović, Karišik, Amanović – Milanović (86. Kiković), Mitošević, Gafurov, Cvetković (63. Maričić), Eliomar (71. Ilić) – Tripković.

Glavni sudija bio je Vlado Glođović.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Mogao je Javor do utešnog gola u nadoknadi, sam se pred Manojlovićem našao Gafurov, ali je golman Crvene zvezde maestralno intervenisao.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 golom Džona Ruiza u 83. minutu. Promašio je zicer nešto ranije, ali sada na mnogo teži i lepši način uspeo da se upiše u strelce. Sjajno je šutirao desnom nogom u dalji, gornji, ugao.


gol
Izvor: YouTube


- Prvo prečka Le Taleka, a onda i neprecizan šut Marka Petkovića onemogućili su Zvezdu da povede 3:0 posle centaršuta Nenada Milijaša iz kornera.

- Baš neće gol Ričmonda Boaćija ove nedelje! Ponovo je bio u šansi u 72. minutu, ali je Milović pred gol-linijom sprečio pogodak. Ubrzo potom je umesto napadača iz Gane ušao Srđan Vujaklija.

- Stativa je sprečila Boaćija da se upiše u strelce u 69. minutu. Lepo se okrenuo i iznenada šutirao po zemlji, ali nije imao sreće...

- Mogla je Zvezda da povede u 67. minutu, ali je Marko Petković oklevao sa udarcem posle dodavanja Plavšića, kao da je razmišljao da li da proigra nekog od saigrača, pa je iskusni Milović to iskoristio da mu se približi i blokira šut...

- Veliki promašaj Džona Ruiza u 59. minutu! Zapravo, sjajna odbrana Vladana Đogatovića. Kostarikanac je posle dodavanja Boaćija bio potpuno sam pred golmanom Javora, ali nije uspeo da ga savlada.

- Dobar šut Eliomara u 59. minutu, ali Manojlović je još jednom sjajno intervenisao.

- Gosti od drugog primljenog gola pokušavaju presingom da dođu do lopte, međutim, Zvezdini igrači dobro kontrolišu situaciju na terenu. U toku je 58. minut.

- GOOOL! Zvezda vodi 2:0 od 47. minuta golom Srđana Plavšića. Akciju je započeo Kanga, zatim je Petković centrirao po zemlji pred gol Javora, a Plavšić sproveo loptu u mrežu.

gol
Izvor: YouTube


- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Dobar fudbal gledali smo u prvom delu utakmice, nadamo se da će tako biti i po povratku sa odmora. Zvezda ima inicijativu, ali su i gosti uspeli da zaprete u nekoliko navrata. Daleko od toga da su se igrači Javora opredelili samo za odbranu svog gola.

- Umalo 2:0 za Zvezdu u 40. minutu. Plavšić je lepo "izbacio" Petkovića po desnoj strani, koji se našao sam pred Đogatovićem, ali je golman Javora upisao još jednu uspešnu intervenciju. U nastavku akcije, Donald je šutirao sa velike udaljenosti, međutim, pored gola.

- Velika šansa za Javor u 33. minutu da izjednači. Filip Manojlović nije dobro procenio let lopte, ali se potom iskupio i uspešnom intervencijom sprečio izjednačenje posle šuta Mitoševića.

- GOOOL! Crvena zvezda od 29. minuta vodi pogotkom Gelora Kange. Sjajno je Gabonac uhvatio volej sa 15 metara na centaršut Dušana Anđelkovića, a posle odličnog dodavanja Aleksandra Lukovića.

gol
Izvor: YouTube



- Umalo da Javor povede u 25. minutu. Amanović se oslobodio Plavšića i oštro šutirao sa distance, ali je Filip Manojlović uspeo da odbrani.

- Još jedna prilika za Boaćija, ovaj put posle centaršuta Petkovića u 24. minutu, ali napadač iz Gane nije uspeo najbolje da zahvati loptu glavom.

- Odlična solo akcija Boaćija u 21. minutu. "Lažnjakom" se oslobodio Karišika, šutirao levom nogom sa 17-18 metara, ali je Đogatović uspeo da skrene loptu u korner.

šansa
Izvor: YouTube


- Solidan tempo igre u prvih 20 minuta, bilo je nekoliko pokušaja na obe strane, a najbolju priliku propustio je Boaći.

- Najbolja šansa u dosadašnjem toku utakmice viđena je u 13. minutu. Boaći je ostao potpuno sam na pet metara od gola Javora posle centaršuta iz kornera, međutim, uspeo je Đogatović da odbranji njegov šut.

promasaj
Izvor: YouTube


- Konfuzija u odbrani Crvene zvezde u 12. minutu, međutim, nisu to iskoristili igrači Javora, a ubrzo potom mogli su da budu kažnjeni posle odličnog dodavanja Donalda u prostor za Boaćija, ali ga niko od saigrača nije ispratio u toj akciji, pa je uzalud poslao loptu u peterac...

- Snažan šut Kange sa velike udaljenosti u 9. minutu, ali je Đogatović uspeo "paradom" da pošalje loptu preko prečke za, već, treći korner Crvene zvezde.

- Posle nekoliko dobrih akcija domaćih fudbalera, uzvratili su i gosti, šansom u 6. minutu. Tripković, ipak, nije uspeo da primiri loptu i nađe se u gol šansi, a potom je Milanović bio u ofsajdu...

- Dobar napad Crvene zvezde već u 2. minutu. Srđan Plavšić je centrirao sa desne strane, ali su gosti uspeli da izbace loptu u korner. Nedugo potom, Mičel Donal je šutirao sa dvadesetak metara, ipak, dosta neprecizno.

- Slaba poseta na stadionu Rajko Mitić, tek oko 3.000 gledalaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC