• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić režirao preokret HSV-a. Šalke ubjedljiv

Autor mondo.ba

Filip Kostić dao je gol i imao asistenciju u preokretu HSV-a protiv Borusije Menhengladbah. Šalke ubjedljiv protiv Augzburga.

Ubjedljiva pobjeda Šalkea protiv Augzburga i preokret HSV-a protiv Borusije Menhengladbah u posljednjim mečevima 24. kola Bundeslige.

Nakon ovog kola HSV je zakomplikovao situaciju u donjem dijelu tabele. Čak pet ekipa ima razliku od samo tri boda.

Šalke je ubjedljivo pobijedio Augzburg na domaćem terenu 3:0 i današnjeg protivnika preskočio na tabeli. Šalke je sada na 11. poziciji sa 30 bodova, dok je Augzburg dva mjesta ispod sa 28 bodova.

BURGŠTALER KONAČNO ZA ŠALKE NAKON KORNERA

Domaćin je poveo na početku utakmice. Igrao se četvrti minut kada je Burgštaler doveo svoj tim u vođstvo nakon kornera. Zanimljivo da Šalke gol nakon kornera u Bundesligi nije postigao još od 25. kola prošle sezone.

Meč je odlučen u intervalu od 29. do 34. minuta. Praktično cijeli meč je stao u tih pet minuta.

Krenimo redom.

Igrao se 29. minut. Ponajbolji igrač meča iz dvostrukog strijelca Burgštalera, Čupo - Moting je sjajno pretrčao tri igrača Augzburga i asistirao Burgštaleru. Ovome nije bilo teško da sa pet metara ubaci loptu u gol. Njegov treći ove sezone.

AUGZBURG NI IZ PENALA NIJE MOGAO DO GOLA

Ono šansi što je Augzburg  i imao osujetio je sjani golma Šalkea Ferman. Najbolju je odbranio Verhegu u 32. minutu, kada je zaustavio šut kapitena gostiju sa penala. Ferman je poznat kao golman, koji odlično brani penale. Od 14 u Bundesligi, koje su šutirali protivnički igrači šest je odbranio, a jednom je lopta završila pored gola.

Već u narednom napadu stigla je kazna. Kaliguri je pogodio za 3:0 i riješio pitanje pobjednika. Sead Kolašinac je uduzeo loptu fudbalerima Augzburga  i lijepo asistirao Kaliguriju. Igrao se 35. minut.

Još jedan dobar meč u dresu Šalkea odigrao je reprezentativac BiH Sead Kolašinac, koji je igrao do 77. minuta. Matija Nastasić odigrao je svih 90 u dresu tima iz Gelzenkirhena.

Na drugoj strani Gojko Kačar je odigrao cijeli meč u dresu Augzburga.

KOSTIĆ STIJELAC i ASISTENT ZA HSV


HSV je poslije preokreta pobijedio Borusiju Menhengladbah 2:1. 

Fudbaler Čelsija na pozajmici u Menhengladbahu Kristijansen postigao je vodeći gol za goste. Defanzivac gostiju bio je najviši u skoku nakon prekida i postigao odličan gol. Igrao se 23. minut.

Bobi Vud je izjednačio samo četiri minuta kasnije. Gol je postigao iz sumnjive situacije, a nakon konsultacije sa pomoćnikom, gol je poništio glavni sudija meča Denis Ajetkin zbog ofsajda.

U narednom napadu Borusija  je mogla da riješi meč. Daud je asistirao Drmiću, a ovaj je sa pet metara pogodio Adlera, koji mu se bacio u noge. Obrukao se napadač ekipe iz Menhengladbaha u ovoj situaciji.

Filip Kostić obezbijedio je izjednačenje svojoj ekipi.  

Reprezentativac Srbije, je gol postigao glavom poslije asistencije Dikermajera. Odličan skok Kostića i još bolji gol. Vjerovali ili ne prva asistencija Dikmajera nakon 62. utakmice u Bundesligi. Veliko slavlje i njega i Kostića, kao i navijača domaćih.  Treći gol Kostića ove sezone.

Odličnu šansu u finišu prvog poluvremena imali su gosti. Ipak opet se ispriječio veteran na golu HSV-a Rene Adler. Slično kao kada je Drmić bio u šansi, ponovo je situaciju jedan na jedan riješio u svoju korist. Ovaj put Herman nije uspio da postigne gol iz fantastične situacije.

Drugo poluvrijeme nije oblilovalo uzbuđenjjima i šansama kao prvo.  

HSV je napadao, ali nije bilo velikih šansi. Ipak u 80. minutu zablistao je Bobi Vud. Momak koji je rođen na Havajima prije 24. godine odlično se snašao u šesnaestercu gostiju poslije asistencije Filipa Kostića i obezbijedio svojoj ekipi preokret petim ovosezonskim golom.

Vudov otac je  Amerikanac, majka Japanka, a karijeru je počeo u Njemačkoj u Minhenu 1860.

Tomas Gizdol Filipa Kostića izveo je iz igre u 87. minutu. Kragujevčanin je ispraćen ovacijama.

BUNDESLIGA - 24. KOLO:

Šalke - Augzburg 3:0 (3:0)

/ Burgštaler 4, 29, Kaliguri 34/

HSV - Borusija Menhengladbah  2:1 (1:1)

/ Kostić 36, Vud 80  -  Kristijansen 23 /

Subota:

Bajern Minhen - Ajntraht 3:0 (2:0)

/Levandovski 38, 55, Kosta 41/

Herta - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

/Kalu 11, Platenhart 71 - Obamejang 55/

Darmštat - Majnc 2:1 (2:1)

/Sulu 5, Sam 12 - Kveson 45+3/

Frajburg - Hofenhajm 1:1 (0:0)

/Filip 56 - Kramarić 60/

Lajpcig - Volfsburg 0:1 (0:1)

/Gomez 9/

Ingolštat - Keln 2:2 (1:1)

/Leskano 42, Brežeri 69 - Modeste 15 pen, 60/

U petak:

Bajer Leverkuzen - Verder 1:1 (1:0)

/Foland 7 - Pizaro 79/

TABELA: Bajern Minhen 59, Lajpcig 49, Borusija Dortmund 43, Hofenhajm 42, Herta 40, Ajntraht 35, Keln 34, Frajburg 34, Borusija Menhengladbah  32, Bajer Leverkuzen 31, Šalke 30, Majnc 29, Augzburg 28, Volfsburg 26, Verder 26, HSV 26, Ingolštat 19, Darmštat 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC