• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bizarna scena na Murinjovoj konferenciji za medije

Autor mondo.rs

Pokušavajući da shvate odakle dopire buka, otvorili su vrata ka toaletu i tamo videli jednog Italijana...

Pre nego što je potkačio navijače Čelsija, sudiju Majkla Olivera, kao i sadašnjeg i sve buduće menadžere londonskog kluba, Žoze Murinjo prisustvovao je pomalo bizarnoj situaciji na stadionu na kojem je godinama radio.

Naime, posle pobede Čelsija nad Mančester junajtedom u četvrtfinalu FA kupa, golom Ngola Kantea nakon prestrogog isključenja Andera Erere, Murinjo je ušao u salu prepunu novinara i spremao se da održi jedan od svojih klasičnih govora, ali…

...prekinuo ga je glasan zvuk fena za ruke u obližnjem toaletu iz kojeg se, bukvalno, odmah može ući u salu za konferencije za medije.

Tražeći izvor galame, neko je otvorio vrata iza kojih je zvuk dopirao i - na iznenađenje svih u prostoriji - iza vrata mogao je da se ugleda Fabio Kapelo!

Legendarni italijanski trener i bivši selektor Engleske mirno je sušio ruke u trenutku kada je shvatio da ga gleda i Murinjo, i grupa od nekoliko desetina novinara i kamermana.



Tišinu je prekinuo menadžer Mančester junajteda, koji je uprkos činjenici da je često kritikovan od strane starijeg kolege iz Italije, poviknuo:

"Mister!"



Murinjo i Kapelo su se pozdravili pre nego što se Portugalac vratio ispred mikrofona i počeo…

Komentarišući uvrede koje su mu tokom utakmice uputili navijači Čelsija, kluba kojem je doneo tri od pet titula prvaka Engleske u 112 godina dugoj istoriji, i u kojem je ujedno dva puta dobio otkaz još u prvom delu sezone, Murinjo je rekao…

"Navijači mogu da me zovu kako god žele. Ja sam profesionalac i branim klub u kom radim. A sve dok Čelsi ne nađe nekoga ko će mu doneti četiri titule u Premijer ligi, ja sam broj jedan. Kada nađu nekoga ko će im doneti četiri titule u Premijer ligi, onda sam ja broj dva. Do tog trenutka, Juda je broj jedan", izjavio je Murinjo, aludirajući na povike:

"Judo".

"Nisi više tako specijalan".

"Sve je ovo tvoja greška".

Itd, itd.

Bilo je i povika koje su sadržale psovke, pa ih sada nećemo citirati.

Utakmicu na "Bridžu", gde je Junajted jesena ponižen rezutlatom 4:0, u velikoj meri odlučio je arbitar Majkl Oliver, koji je još u prvom poluvremenu pokazao Ereri dva žuta kartona, i to prestrogo. Naročito je Oliver preterao kada je Španca kaznio za brzi faul nad Edenom Azarom nakon što je defanzivca Fila Džonsa upozorio da pravi previše prekršaja i da secka igru.

Nakon tog razgovora, igra je nastavljena, Azar je predriblao Ereru koji je zakasnio sa startom i sapleo ga, a Oliver mu pokazao drugi žuti karton iako sam faul nije bio grub, ni opasan, niti se Belgijanac nalazio u gol šansi.

"Nisam ja kriv"

U jednom trenutku, Murinjo je primetio da Čelsi nema problema u Evropi ove sezone, kao Junajted i da se to oseća, jer Antonio Konte duže priprema ekipe i manje troši svoje igrače. Novinari su ga tada podsetili da je on trenirao Čelsi prošle sezone i da je smenjen u trenutku kada je bio 16. na tabeli, na šta je Murinjo imao spreman odgovor:

"Kada su me oterali, imali su obezbeđen plasman u drugu fazu Lige šampiona. Da su je osvojili, igrali bi Evropu. To nije moja greška, već onih koji su ostali u klubu. Premijer liga je i moja greška i tu možemo da podelimo odgovornost", izjavio je Murunjo.

Zapravo, od 11 igrača na terenu u crvenim dresovima, za seckanje igre dva puta kažnjen je jedan isti igrač…

Čelsi je i pre toga bio dominantan, a posle ove scene
u 35. minutu stvari su se po Murinjov tim dodatno pogoršale i sve je kulminiralo golom Ngola Kantea u 51. minutu sa distance uz tragično mlaku i nezainteresovanu reakciju Pola Pogbe, koji je "kaskao" prema kolegi iz reprezentacije verovatno računajući s tim da Kante nije igrač razornog i preciznog šuta.

Veličajući pristup svojih igrača, a u negativnom smislu pored Pogbe istakao se i Markus Roho, koji je u jednom trenutku nagazio Azara rizikujući novu oštru kaznu, Murinjo je prvo rekao da neće komentarisati suđenje, a onda ipak…

"Oliver je sudija fantastičnog potencijala, kojem sam prišao i više puta čestitao. On bi trebalo da ode kući i sam analizira svoje suđenje. Postojao je jedan meč do trenutka kada je Erera dobio crveni karton i postojao je drugi meč posle toga. Pre toga, gledao sam utakmicu sa utiskom da ću je dobiti. Uporedite Ererin drugi žuti karton sa faulom koji je par minuta kasnije napravio Gari Kejhil, u trenutku kada je Markus Rašford krenuo u kontra napad. Zgrabio ga je i prekinuo akciju, a gospodin Oliver nije izvadio ni žuti karton", prokomentarisao je Murinjo i zaključio:

"Ne želim da budem shvaćen na pogrešan način, ali u poslednja četiri meča Oliver je dosudio tri penala i crveni karton (protiv nas, prim. aut). Ne mogu to da promenim. Rukovao sam se s njim i čestitao mu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC