• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Faul nad Vicelom košta - smanjenje plate!

Autor mondo.rs

Kineski fudbaler koji je dobio crveni karton zbog prekršaja nad skupocenim Belgijancem do kraja sezone, koja je tek počela u Kini, igraće za smanjenu platu.

Kin Šeng moraće do kraja sezone da igra za manju platu nego što je prvobitno dogovorio sa čelnicima Šangaj Šenhue,  prekomandovan je u rezervni tim, a neće mu biti dozvoljen transfer sve dok ne istekne aktuelni ugovor.

Razlog tome je crveni karton koji je kineski fudbaler dobio zbog faula nad skupo plaćenim Akselom Vicelom iz Tianđin Kvanđiana.

Predsednik Šangaja, Vu Ksijaohui, pokušao je da objasni nastalu situaciju:

"Pošto mu je u prethodnoj utakmici pokazan žuti kartton, upozorili smo ga da obrati pažnju kako se ponaša na terenu. Bez obzira na nekoliko upozorenja, on se nije promenio. Sav trudi koji su uložili drugi igrači otišao je niz vodu", konstatovao je predsednik kluba i dodao:

"Ne mislim da je Šengovo ponašanje bilo samo trenutno, već da je svesno nije poštovao klub za koji igra".

Da li je zaista tako ili među vlasnicima kineskih klubova postoji dogovor da se skupoceni inostrani fudbaleri zaštite od povreda, te je Kin Šeng bio samo "žrtveni jarac", ostaje nam da nagađamo...

U svakom slučaju, njegovo isključenje zbog faula prilikom izvođenja kornera, dogodilo se u 24. minutu. Šangaj je, iako sa igračem manje, uspeo da povede u 75, ali su gosti, upravo preko Vicela, izjednačili u 88, a Alešandre Pato je tri minuta kasnije imao priliku da iz penala donese pobedu svom timu, ali nije bio precizan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC