• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Der Klassiker” u polufinalu Kupa Njemačke!

Autor mondo.ba

Najveći derbi u Njemačkoj, onaj između Borusije Dortmund i Bajerna iz Minhena igraće se dva puta u aprilu, jednom u Bundesligi i jednom u Kupu Njemačke.

Borusija Dortmund pobjedom 3:0 nad trećeligašem Loteom izborila plasman u polufinale Kupa Njemačke i zakazala još jedan derbi protiv najvećeg rivala.

Prvih duel “milionera” i Bavaraca u Kupu Njemačke poslije devet godina biće odigran 25. aprila, odnosno 17 dana poslije njihovog prvenstvenog okršaja.

U drugom polufinalu istog dana igraće Borusija Menhengladbah i Ajnraht Frankfurt.

Borusija Dortmund i trećeligaš Lote svoj četvrtfinalni duel trebali su igrati 28. Februara na Frimo Stadionu u Loteu, ali je on odložen zbog lošeg stanja terena, a potom i premješten 13. kilometara dalje na stadion Osnabruka.

Igrači kluba iz gradića od svega 14.000 stanovnika odolijevali su “milionerima” gotovo pola sata na “neutralnom terenu” i pokazali daplasman u četvrtfinale nije slučajnost.  pobjede nad bundesligašima u dosadašnjem toku takmičenja nisu slučajnost.

Predvođeni 36- godišnjim trenerom Ismailom Atalanom, koji pohađa prestižnu trenerku akademiju u Henefu, iz koje su izašli i Julijan Nagelsman i Aleksander Nuri, fudbaleri Lotea odlično guraju u prvenstvu i treći su na tabeli treće njemačke lige, a u Kupu Njemačke izbacili su bundesligaše Bajer iz Leverkuzena i Verder, te Minhen 1860.

Najbolju šansu da naprave senzaciju i protiv Borusije Dortmund plavo-bijeli imali su na početku utakmice, a prvu, stopostotnu priliku promašio je Vendel, odnosno njegov šut u situaciji “jedan na jedan” skinuo je Burki.

Imao je Lote još jedan pokušaj loba u 19. minutu i to je sve bilo za prvo poluvrijeme od njih, ali ni Borusija se nije proslavila.

Imala, je doduše nekoliko šuteva iz daljine, ali je odbranu domaćina probila tek nakon nešto manje od sat vremena igre.

Dembele je ukrao loptu na sredini terena, a Pulišić je iskoristio smušenost odbrane Lotea i zabio svoj prvi gol u Kupu. Amerikanac je tako sa 18,5 godina postigao drugi najmlađi strijelac za Borusiju u Kupu Njemačke, poslije Ralfa Augustina koji je zabio sa tek navršenih 18 godina.

Gol Lote - Borusija 0-1
Izvor: YouTube

U 66. minutu Borusija je povećala prednost golom Širlea poslije prave opsade gola.

Gol Širle
Izvor: YouTube

Konačnih 3:0 postavio je Šmelcer u 83. minutu iz slobodnjaka, ali gol ide in a dušu golmana Fernandeza.

gol Šmelcera
Izvor: YouTube

Bio je to njegov prvi gol poslije četiri godine, a i taj posljednji zabio je iz slobodnog udarca.

Borusija je tako  zakazala još jedan “Klasikker” sa Bajernom, koji ju je pobijedio u Superkupu rezultatom 2:1, ali je i izgubio njihov prvi bundesligaški duel na Vestfalenu rezultatom 1:0.

Slijede nova dva nova duela, ona koja bi mogla odlučivati osvajače trofeja. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC