• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Pehar traži novog vlasnika

Autor mondo.ba

U četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine Željezničar eliminisao branioca trofeja, bijeljinski Radnik. Među četiri najbolje ekipe Sarajevo. Mladost iz Doboj-Kaknja i Široki Brijeg.

 Kup BiH ćetvrtfinale revanš utakmice rezultati Izvor: Samir Cacan/MONDO

Branilac trofeja Radnik eliminisan je iz Kupa Bosne i Hercegovine, tako da ekipa iz Bijeljine neće biti u situaciji da brani pehar osvojen prošle godine.

Bolji od Semberaca u dvomeču bili su fudbaleri sarajevskog Željezničara, koji su nakon 2:2 u Bijeljini, u revanšu pred svojim navijačima na "Grbavici" slavili 2:0 i osigurali plasman u polufinale najmasovnijeg takmičenja.

Sarajevski plavi oba gola postigli su u finišu susreta. Prvo je Stevo Nikolić pogodio za 1:0, a konačnih 2:0 postavio je Samir Bekrić.

Duel na "Grbavici" posmatrao je i selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, koji je sa šalom Željezničara ispratio derbi meč ove runde takmičenja.

Sarajevo je već u prvom meču osiguralo plasman u polufinale Kupa BiH. Poslije trijumfa na "Koševu" (2:0) pogocima Amera Bekića, "bordo" tim je u revanšu protiv Travnika poveo već na početku susreta na "Piroti" i praktično ovjerio plasman među četiri najbolje ekipe najmasovnijeg takmičenja u BiH. Strijelac je bio Dejan Maksimović. "Veziri" su uspjeli da stignu do izjednačenja preko Nedima Oglečevca u 15. minutu, da bi u nastavku obje ekipe postigle još po jedan pogodak. Bordo tim poveo je drugi put na meču golom Mersudina Ahmetovića, da bi samo tri minuta kasnije Hrustan Kadrić pogodio za 2:2.

Mladost iz Doboj-Kaknja posao oko prolaska u polufinale završila je u prvom meču kad je slavila rezultatom 6:3 protiv Bosne Sema, a u srijedu je revanš okončan novim trijumfom izabranika Husrefa Musemića. Domaćin je pružio nešto veći otpor u revanšu, ali su gosti ipak trijumfovali 3:2 i ukupnim rezultatom 9:5 stigli do najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji.

Golom Ivana Krstanovića sa "bijele tačke" Široki Brijeg ovjerio je prolaz u polufinale. Ekipa s "Pecare" je trijumfovala i u prvom meču u Mostaru, tako da je pobjedom pred svojim navijačima samo potvrdila prednost od dva gola od prije sedam dana.

KUP BiH - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Bosna Sema - Mladost 2:3 (1:1) (prvi meč, 3:6)
/Oglečevac 15 - Maksimović 3, 70, Musić 48/

Travnik - Sarajevo 2:2 (1:1) (prvi meč, 0:2)
/Jusufbašić 15, Kadrić 58 - Husejinović 5, Ahmetović 55/

Željezničar - Radnik 2:0 (0:0) (prvi meč, 2:2)
/Nikolić 71, Bekrić 82/

Široki Brijeg - Zrinjski 1:0 (1:0) (prvi meč, 2:0)
/Krstanović 35 pen/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC