• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova zvezda je rođena: Zove se Kilijan Mbape!

Autor mondo.rs

Otac Vilfred naučio ga je osnovama fudbalske igre u privatnoj akademiji, a talenat je nadogradio u Monaku. Protiv Mančester sitija je "eksplodirao" i Evropa sada s pravom priča o Kilijanu Mbapeu, nasledniku Anrija, Trezegea...

Nova zvezda je rođena...

Zove se Kilijan Mbape i igra za Monako!

Mladi Francuz kamerunskog porekla u decembru je napunio 18 godina i nema sumnje da je pred njima velika karijera. Raskošan talenat i ogroman potencijal pokazao je u dvomeču protiv Mančester sitija. Na oba susreta odigrao je maestralno, iako još tinejdžer bio je jedan od junaka trijumfa Monaka.

U sredu je upravo on "načeo" Engleze.

"Oči mi sijaju, neverovatno je šta smo napravili. Uživam u ovom trenutku i nadam se da je ovo samo početak. Siti je jedan od najboljih timova Evrope, sa igračima svetske klase, ali smo uspeli da nadoknadimo prednost iz prvog meča. Definitivno, bilo je naše veče", rekao je Mbape.

Mbape ističe snagu ekipe, koja je posle primljenog gola umela da se vrati i stigne do rezultata dovoljnog za prolaz (3:1).

"Imali smo 2:0 u prvom delu, ali smo pali i povukli se, što su Kevin de Brujne i David Silva znali da koriste odličnim asistencijama. Ipak, njihov pogodak nas nije srušio, vratili smo se i pokazali da imamo karakter".

Mbape je naslednik zvezda francuskog fudbala koje su stasavale u Monaku, a kasnije pravile velike karijere. Na stadionu Luj II igrali su David Trezege, Tjeri Anri, Ludovik Žili, Manuel Amoros, Fabijan Bartez, Bruno Belon, Juri Đorkaef, Patris Evra, Lilijan Tiram...

Kilijan je imao 17 godina i 62 dana kada je postao najmlađi strelac u istoriji Monaka, oborivši rekord slavnog zemljaka Anrija. Ljubav prema fudbalu usadio mu je otac Vilfred, koji ga je u privatnoj akademiji naučio osnovama igre. Vrlo brzo primetili su ga skauti Monaka i sa 13 godina postao je deo fudbalske "kneževine".

Investicija je bila odlična...

Strelac gola vrednog plasmana u četvrtfinale Timoe Bakajoko smatra da je Monako pokazao više od "građana" i da je zasluženo među osam najboljih.

"Zaslužili smo da prođemo kada se sagledaju oba meča. Bilo je 'tesno', ali smo uspeli da postignemo golova koliko je potrebno. Nećemo da stanemo, želimo još bolji rezultat, ništa nije nemoguće uz naše navijače", rekao je Bakajoko.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC