• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Sloboda još nije rekla posljednju riječ

Autor mondo.ba

Trener tuzlanske Slobode Vlado Jagodić bio je prezadovoljan nakon ubjedljive pobjede nad Sarajevom (3:0) u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Mehmed Janjoš: Oni trčali, mi stajali.

 Sloboda - Sarajevo 3:0, izjave Vlado Jagodić, Mehmed Janjoš Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sloboda je na "Tušnju" deklasirala "bordo" tim pogocima Asima Zeca iz penala, Ismara Tandira i Almedina Zilkića i pokazala da će biti veoma tvrd orah za sve ekipe u Ligi za šampiona. 

"U izuzetno povoljnom trenutku smo ostvarili ovakvu pobjedu, koja nije mala jer smo zaustavili strašnu seriju Sarajeva. Oni na posljednjih pet mečeva nisu ni gol primili, a mi smo uspjeli da ih dobijemo 3:0. Igrači zaslužuju sve pohvale, ali i naši navijači koji su nam davali vjetar u leđa", rekao je Jagodić poslije utakmice u Tuzli.

Prema njegovim riječima, najbitnije je da Tuzlaci nisu stali poslije vođstva od 1:0.

"U svlačionici sam rekao igračima da moramo tražiti drugi gol, ako smo pravi. To smo uspjeli u idealnom momentu da uradimo početkom drugog poluvremena i onda je bilo samo pitanje, hoće li biti tri ili četiri komada. Izuzetno sam zadovoljan i čestitam još jednom mojim fudbalerima. Ovaj tim Slobode još nije rekao posljednju riječ o tome koliko vrijedi. Stalno ponavljam, ovaj tim u perspektivi treba da ostvari rezultat koji Sloboda još nije ostvarila u svojoj istoriji", podvukao je banjalučki stručnjak.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Razumljivo, strateg Mehmed Janjoš bio je drugačijeg raspoloženja, ali je sportski čestitao Slobodi na zasluženom trijumfu.

"Jedan tim igra i trči, drugi stoji, a epilog je 3:0 za Tuzlake i čestitam im na pobjedi. Mi smo bili neprepoznatljivi, ali to je fudbal, to se dešava, sreća naša pa nam predstoji pauza od 15 da analiziramo sve. Ako želimo plasman u Evropu, ako želimo da se vratimo tamo gdje nam je mjesto, onda moramo kudikamo bolje", rekao je Janjoš.

Šef struke ekipe sa "Koševa" nije znao da objasni uzroke poraza na "Tušnju".

"Imali smo sjajnu seriju, dobar ambijent i ne znam šta nam se dogodilo. Time ne želim da umanjim zasluženu pobjedu Slobode, koja nas je nadigrala u svim segmentima fudbala".

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC