• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi "klasik" na Brdu, 7 golova, pobeda Zvezde!

Autor mondo.rs

Prošle sezone 2:7, ove - 3:4! Čukarički i Crvena zvezda odigrali su još jedan nezaboravan susret, u kojem su gosti imali 0:2 i 2:3, a na kraju mogli i da izgube. Gol Anđelkovića u 87. minutu za pobedu i beg na "plus 6".

 Novi "klasik" na Brdu, 7 golova, pobeda Zvezde! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ima šampionsku navalu, dobar vezni red i odbranu koja bi na putu ka odbrani titule mogla da bude problem.

To se videlo i ovog kišnog popodneva na Banovom brdu, gde je odigran novi superligaški "klasik", nakon što je prošle sezone rezultat bio 2:7.

Srčani fudbaleri Čukaričkog, ne samo da su stizali ranih 0:2 i potom 2:3, već su propustili priliku da u utakmici spuštenih gardova, tokom koje je "duvala promaja" na oba kraja terena, zadaju i fatalan udarac lideru na tabeli.

Na kraju, kada nije Ognjen Ožegović za 4:3, jeste Zvezdin junak u više navrata ove sezone, Dušan Anđelković za:

Čukarički - Crvena zvezda 3:4 (1:2).

Semafor:

0:1 - Boaći (8)

0:2 - Luković, pen (16)

1:2 - Ožegović, pen (44)

2:2 - Kajević (47)

2:3 - Boaći (54)

3:3 - Jevtić (67)

3:4 - Anđelković (83)

Na stadionu na kojem sa 16 superligaških gostovanja čak sedam puta nije vratila tri boda u Ljutice Bogdana, Crvena zvezda je danas odigrala jednu od najvažnijih utakmica na putu ka odbrani titule prvaka i nekako stigla do pobede, koja je naizgled bila "obezbeđena" već u 16. minutu, kada je na semaforu, pred nekoliko hiljada gledaca, stajalo 0:2.

Ali, to je bio samo uvod u dramu u novom sudaru Nenada Lalatovića i Miodraga Božovića, dan nakon što je Partizan deklasirao Voždovac i prišao lideru na tri boda zaostatka.

Crveno-beli su poveli već u 8. minutu posle munjevite akcije Gelora Kange i Ričmonda Boaćija, koji je majstorski primio tačan, ali jak pas sa desne strane, pritom sebi dao idealan for i onda rutinski savladao Nikolu Petrića.

Osam minuta kasnije, već je bilo 0:2.

Pokušao je Čukarički da napadne posle ranog vođstva gostiju, sevnula je brza kontra koju je u čistu šansu za gol novim sjajnim dodavanjem pretvorio Kanga, a u trenutku kada se spremao za šut levom nogom, Mičel Donald bio je odgurnut s leđa i to je naš najbolji arbitar Milorad Mažić okarakterisao kao faul za najstrožu kaznu.

Darko Zorić startovao je na Donalda s leđa, nakon što je odbrana Čukaričkog ponovo bila previsoko postavljena i kažnjena za to, a kapiten Alekasndar Luković rutinski poslao loptu u jednu, a golmana Petrića u drugu stranu.

Usporeni snimak duela izmđu Zorića i Donalda upućuje na to da je kontakt postojao, ali na nekoliko centimetara ispred šesnaesterca.

Mažić je u finišu prvog poluvremena ponovo pokazao na belu tačku - apsolutno opravdano!

Dušan Anđelković na kratko je prekinuo akciju belih, ali je posle intervencije zakasnio u sprintu sa kapitenom domaćih Petrom Bojićem, kojeg je potom pod inercijom oborio i...

...mogao samo da se ljuti na sebe.

Loptu je uzeo Ognjen Ožegović i pomalo traljavim udarcem smanjio na 1:2 u 44. minutu, šestim golom u sezoni, a petim u Superligi.

Čim je počelo drugo poluvreme - izjednačenje!

Darko Zorić našao se u idealnoj šansi i nije je iskoristio, jer je Filip Manojlović fantastično reagovao i sačuvao svoju mrežu, a spasa crveno-belima nije bilo posle nastavka akcije u kojoj je Zorić uspeo da asistira do Asmira Kajevića, a ovaj nekako, reklo bi se "jedva", proturio loptu u mrežu između Manojlovića i Lukovića - 2:2.

Tabela: Crvena zvezda 70, Partizan 64, Vojvodina (-1) 57, Napredak 43, Radnički 43, Javor 39, Mladost (-1) 38, Spartak 37, Voždovac 37, Čukarički 33, Rad 29, Metalac 26, OFK Bačka 24, Radnik 21, Novi Pazar 20, Borac 18.

Ovaj rezultat važio je svega šest minuta.

Divnu akciju odigrali su crveno-beli po desnoj strani, Marko Petković i Nemanja Milić pasovima su izigrali odbranu domaćina, Petković je iz "mrtvog ugla" poslao oštar centaršut po zemlji, a golman Čuke, Petrić, obrukao se, jer mu je lopta "prošla kroz noge" i našla se na gol-crti...

Sve što je Boaći trebalo da uradi za drugi gol na meču i novo vođstvo crveno-belih je da "ćušne" fudbal preko crte - 2:3 u 54. minutu.

Zvezda ima sjajan napad, ali njenu odbranu praktično svaka akcija Čukaričkog zatekne nespremnu, loše postavljenu i poroznu - ponovo je bivši zvezdaš, posle Ožegovića, pronašao put do mreže... samo što je ušao na teren u 67. minutu, Aleksandar Jevtić je školskim, preciznim udarcem savladao Manojlovića i poravnao na 3:3.

Ako je neko pomislio da je to bilo sve - prevario se! Nakon što je Ožegović promašio zicer za 4:3, a Donald bio umalo neprecizan sa distance za 3:4, Dušan Anđelković postigao je peti gol u sezoni i u 87. minutu doneo novo, treće vođstvo svom timu na još jednoj nezaboravnoj utakmici na Brdu. Boaći se zagradio, primio centaršut, okrenuo se, ali umesto šuta... dozvolio Anđelkoviću da se aktivira i sa pet metara zakuca loptu pod prečku za veliko slavlje na klupi crveno-belih, pre svih uzdržanog trener Miodraga Božovića.



Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu na Banovom brdu UŽIVO.

Čukarički: Petrić - P. Jovanović, Lagator, Mašović, Bogosavac - Docić (od 33. D. Srnić) - Bojić, Zorić (od 63. S. Jovanović), Kajević, Obradović (od 52. Jevtić) – Ožegović.

Klupa: Pajović, Šarić, D. Srnić, Matić, Kopitović, S. Jovanović, Jevtić.

Trener: Lalatović.

Crvena zvezda: Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Anđelković - Donald, Le Talek - Milić (od 61. S. Srnić), Kanga (od 78. Vujaklija), Plavšić (od 78. Ristić) – Boaći.

Klupa: Supić, Ristić, Sikimić, Milijaš, Poletanović, S. Srnić, Vujaklija.

Trener: Božović.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Superlige posle mečeva odigranih u subotu.


Anketa

Ko će slaviti u nedelju, Čukarički ili Crvena zvezda?

  • Pobediće Zvezda

    50% (2)

  • Pobediće Čukarički

    25% (1)

  • Remi

    25% (1)



IZ MINUTA U MINUT:

90+3 - KRAJ: U utakmici spuštenih gardova, poslednji udarac zadala je Crvena zvezda. Moglo je i drugačije da se završi, da Ožegović nije previše nonšalantno shvatio šansu meča u kojoj se našao kod rezultata 3:3. U poslednja dva meča ova dva tima na Banovom brdu postignuto je 16 golova i oba puta spuštenih glava teren su napustili domaći igrači, koji mogu da budu ljuti pre svega na sebe jer su loše ušli u meč i sebi dali skoro nemoguć zadatak - da pobede posle 0:2. A, Zvezda? Ovaj duel samo je potvrdio ono što se vidi cele sezone. Napad je odličan, dolaskom Boaćija još bolji, ali je odbrana znatno lošiji deo ekipe, ali se to ovog puta nije odrazilo na ishod meča.

83 - GOOOOL!

Zvezda ponovo vodi - 3:4! Odbrana Čukaričkog ne zna šta će sa Boaćijem, koji se ovog puta sjajno zagradio, zadržao loptu na petercu okrenut leđima golu, a kada je pokušao u "šumi" igrača u belim dresovima da se okrene i šutne, nehotice je dodao pas do Anđelkovića, koji se pojavio "pravo nioutkud" i petim golom u sezoni vratio svoj tim u vođstvo.

3:4
Izvor: YouTube


80 - DONALD!

Zvezda je ponovo odigrala odličan napad, posle centaršuta sa desne strane Ristić je "ostavio" loptu glavom do Boaćija, ovaj video Donalda "na kapici", dodao mu, ali je Holanđanin bio zamalo neprecizan. Uzdasi s tribina, moglo je lako da bude 3:4.

78 - Božović pravi dvostruku izmenu, ulaze Vujaklija i Ristić, izlaze Kanga i Plavšić.

72 - KAKVA ŠANSA!

Umalo 4:3, nakon što se navala Čukaričkog ponovo našalila sa odbranom Crvene zvezde. Ožegović je želeo da ispadne veći šmeker nego što je to bilo potrebno u tom trenutku, kada se našao oči u oči sa Manojlovićem isprobao je lob udarac i poslao loptu u korner, što je u punom trku želeo da ispravi Jevtić, ali je njegov udarac iz "mrtvog ugla" preleteo preko prečke.

67 - GOOOOL!

Momentalna kazna za nezrelost Zvezdine navale koja čistu šansu za gol nije želela da završi udarcem. Na drugoj strani, rezervisti su ponovo izjednačili - Jovanović je asistirao sa leve strane, a bivši centarofr crveno-belih, Jevtić, nedugo po ulasku u igru sjajnim udarcem poravnao na 3:3.

3:3
Izvor: YouTube



Kakav meč...

67 - "Prekombinovati" - uraditi ono što su Boaći, Plavšić, S. Srnić i Kanga uradili u 67. minutu.

61 - Nakon što je Plavšić umalo pobegao celoj odbrani Čukaričkog (gol je sprečio Petrić pravovremenim istrčavanjem), Božović je napravio prvu izmenu - poput Lalatovića, i on je uveo u igru Srnića, ali Dragoljubovog brata, Slavoljuba. Zamenio je Milića.

54 - GOOOOL!

Drugi pogodak Boaćija na meču, ali uz velike zasluge golmana domaćih, Petrića. Petković i Milić su strpljivo i tačno izigrali rivale na desnoj strani, Petkovićev centaršut trebalo je da završi u rukama Petrića, ali mu se mokra lopta "izmigoljila" i potom Boaćiju nije bilo teško da postigne peti gol ovog proleća.

Boaći
Izvor: YouTube



47 - GOOOOL!

Nerešeno je! Iz prve akcije u drugom poluvremenu, Čukarički je postigao gol. Ožegović se nameštao na udarac, ali je u poslednji čas (uz malo sreće) asistirao do Zorića, kojem je Manojlović "skinuo zicer", međutim nije imao sreće utoliko što je Zorić ponovo stigao do lopte i uposlio Kajevića koji je nekako, "sporim šutem" uspeo da proturi loptu između Manojlovića i Lukovića - 2:2!

Zvezda
Izvor: YouTube



46 - Serija padova u šesnaestercu nastavljena je u prvoj akciji u drugom poluvremenu, dok su navijači Crvene zvezde bakljadom najavili prijateljski meč sa Spartakom iz Moskve sledeće subote. Milić je bio u šesnaestercu, rival je stigao do lopte pre njega, a krilni napadač Zvezde pao kao pokošen. Mažić ništa nije dosudio.

45+1 - POLUVREME!

Tri gola, jedan iz igre, dva sa bele tačke, posle 45 minuta koji su protekli u otvorenoj igri sa obe strane, ali i velikom broju grešaka u tom "srljanju" prema golu. Ekipe su napadale direktno, pravolinijski, tražeći sprint i pas u prostor, što je na kraju dovelo i do nekoliko šansi i pred Petrićem i pred Manojlovićem. Nažalost, i ova utakmica potvrdila je da u Superligi postoji jedna loša navika najvećeg broja igrača koji u njoj nastupaju, a to je potreba da se svaki kontakt, naročito u šesnaestercu, pretvori u teatralan pad ne bi li se sudija naterao da dosudi faul i kazni rivala.

U međuvremenu - bilo je i nekoliko odličnih poteza!

44 - GOOOOL!

Ožegović je namestio loptu na belu tačku i pogodio mrežu bivšeg kluba, iako je delovalo da nije baš idealno "udario" po lopti. Traljavo ili ne, 1:2.

Zvezda
Izvor: YouTube



43 - OPET PENAL!

Mažić je drugi put pokazao na belu tačku, ovog puta na drugoj strani terena - Anđelković je sjajno pratio akciju Čukaričkog i presekao jedan dubinski pas ka Bojiću, ali kapiten Čukaričkog nije stao, nastavio je da trči i pre drugog kontakta sa loptom bio brži od levob beka Zvezde, koji ga je oborio pod inercijom i naterao sudiju da i taj duel kazni najstrožom kaznom.

Opravdano.

40 - Frimpong se žali na povredu i ukazuje mu se pomoć. Minut-dva kasnije vratio se u igru.

37 - BOJIĆ!

Fantastičan potez kapitena Čukaričkog, koji je driblingom izbacio čuvara iz igre, namestio se, pogledao i onda sa 20-ak metara gađao levom nogom dalji, gornji ugao Manojlovićevog gola... promašio je za manje od pola metra.

34 - Beli traže penal! Ali, trebalo je Kajević da dobije žuti karton za očiglednu simulaciju. Predriblao je Frimponga, a onda se trznuo i strovalio na travu, bez da je postojao kontakt. Posle svega, Mažić je čak morao i da smiruje klupu Čukaričkog i trenera Lalatovića.

33 - Pominjalo se da Docić nije potpuno spreman, što je najverovatnije razlog njegove rane izmene. Lalatović je na teren poslao Dragoljuba Srnića, koji će zauzeti poziciju defanzivnog veziste.

30 - Igra se "spuštenih gardova". Crvena zvezda nije odustala od ofanzivne igre ni posle dva rana gola, a Čukarički je sada već primoran da napada, mada to čini prilično stihijski.

16 - GOOOOL!

Petrić u jednu, lopta u drugu stranu - kapiten Crvene zvezde Luković povećao je prednost svog tima.

Penal
Izvor: YouTube



15 - PENAL!

Brz kontranapad Zvezde i akciju Kange i Donalda u trenutku šuta prekinuo je Zorić startom s leđa na Holanđanina, koji je izgubio ravnotežu i u padu ipak pokušao da šutne, međutim kada je akcija bila završena, arbitar Mažić odlučio se da pokaže na belu tačku.

7 - GOOOOL!

Crvena zvezda vodi četvrtim golom Boaćija, od dolaska u klub prošle zime. Momak iz Gane savršeno je primio pas Kange sa desne strane i potom hladnokrvno plasirao loptu pored Petrića, dok je odbrana Čukaričkog uzalud pokušavala da nadoknadi izgubljeno u sprintu na 10-15 metara.

Zvezda
Izvor: YouTube



1 - Meč je počeo.

14:55 - Lalatović nije mogao da računa na Đurića, Božović na Ruiza. Obojica su povređeni.

14:42 - Mondo je u subotu napravio veliku najavu utakmice na Brdu, sa naglaskom na rivalitet dvojice trenera, Nenada Lalatovića i Miodraga Božovića. Preporuka za čitanje dok čekamo početak utakmice.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

zo

Znaci tako mondo naziva namjestaljke, "klasik"

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC