• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promašaji sezone, Pep i Jirgen "izneverovali"!

Autor mondo.rs

Siti i Liverpul odigrali su odličan meč na "Etihadu", koji je obilovao promašajima za TV špice.

Po pljusku na "Etihadu" odigran je jedan od najzanimljivijih mečeva sezone u Premijer ligi iako je rezultat prilično nezanimljiv.

Mančester siti - Liverpul 1:1 (0:0) u derbiju 29. kola Premijer lige, posle kojeg su "redsi" ostali neporaženi u "mini ligi" sa ostalim klubovima iz vrha, međutim posle kojeg je Siti zadržao bod prednosti na tabeli, sa utakmicom manje.

Pep Gvardiola i Jirgen Klop, pored toga što su se par puta sporečkali oko toga da li je sudija Majkl Oliver bio u pravu ili ne, nisu mogli rođenim očima da poveruju šta su njihovi fudbaleri promašili ove nedelje popodne.

U tom smislu, pored strelaca (0:1, Džejms Milner s penala u 51. minutu - 1:1, Serhio Aguero u 69. minutu), istakli su se Adam Lalana, koji je u 80. minutu zabeležio verovatno promašaj sezone (bio je sam ispred Vilija Kavaljera i promašio je celu loptu), a potom i sam Aguero, koji je u 91. minutu prebacio gol sa četiri-pet metara, nekontrolisanim volej udarcem.



Seriju TV promašaja otvorio je Kevin De Brujne, koji je u 76. minutu iz neposredne blizine pogodio svoju sedmu stativu (!?) ove sezone.

Liverpul je dva puta oštećen u prvom poluvremenu, u toku kojeg su Rahim Sterling i Fernandinjo (u istom napadu) istakali kandidaturu za promašaj sezone, a sve posle sjajne lopte Davida Silve koju je sterling promašio celu na petercu, a Fernandinjo stigao na "drugoj stativi", ali je promašio gol.



Mančester siti: Kavaljero – Fernandinjo, Stons, Otamendi, Kliši – Ture (Sanja) – Sterling, De Brujne, Silva, Sane (Fernando) – Aguero.

Liverpul: Minjole – Klajn, Matip, Klavan, Milner – Vajnaldum, Džan, Lalana – Mane, Kutinjo (Origi), Firmino (Lukas).

Pre toga, Oliver je poštedeo Jaju Turea direktnom isključenja, nakon što je iskusni vezista grubo i bez potrebe krenuo đonom "u glavu" Emrea Džana i udario ga u rame, što je bio uvod u kontru Liverpula u kojoj je Sadio Mane kao u školskom dvorištu pretrčao Nikolasa Otamendija i onda, u trenutku šuta ispred Kavaljera, bio povučen s leđa, međutim umesto penala i crvenog kartona, Otamendi i Siti prošli su nekažnjeno.

Mane je gotovo postigao gol na otvaranju drugog poluvremena, ali je Džon Stons u poslednji čas požrtvovanom intervencijom prebacio loptu preko prečke, međutim "građanima" nije bilo spasa nakon što je u 49. minutu neoprezni Gael Kliši oborio Roberta Firmina s leđa, a Džejms Milner iskoristio i šesti penal iz isto toliko pokušaja ove sezone za 0:1.

Klop po navici nije gledao izvođenje penala, ali se obradovao kada je čuo slavlje nekoliko hiljada navijača Liverpula, međutim svi oni bili su svedoci gola za 1:1, koji je posle sjajnog pasa De Brujnea postigao Aguero u 69. minutu.

"Kun" Aguero nije igrao protiv Liverpula na "Etihadu" a da nije postigao gol, međutim ovaj meč pamtiće po tome što je propustio šansu da u nadoknadi vremena, opet nas pas De Brujnea, pretvori u pobedu za deobu drugog mesta na tabeli.

Siti već sedam utakmica nema pobedu nad Liverpulom, timom koji bi sa ovom serijom rezultata protiv "velikih" u Premijer ligi svakako bio najveći Čelsijev rival za titulu prvaka, da nije bilo onih PET poraza od ekipa iz donjeg dela tabele.

Naš Aleksandar Kolarov nije igrao za domaći sastav, koji je ukupno imao više od igre, veći broj opasnih akcija, ali koji je morao da ima igrača manje ili od 21. ili od 24. minuta, uz neverovatnu sreću u dva-tri navrata u nastavku utakmice, koju do kraja nije odgledalo dobrih 20-30 odsto navijača Sitija, uprkos velikoj drami, aktivnom rezultatu i rezultatskom značaju za oba tima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC