• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeki dovoljno osam minuta (VIDEO)

Autor mondo.ba

Sjajni bh. napadač 21. ovosezonskim golom stavio tačku na pobjedu Rome protiv Sasuola 3:1, u posljednjem meču 29. kola Serije A.

Mučila se Roma u duelu sa Sasuolom, ali je konačno, tek u četvrtom pokušaju, uspjela da slavi na svom "Olimpiku" protiv ekipe koju s klupe vodi Euzebio Di Frančesko, stručnjak koji je tokom igračkih dana nosio dres "vučice" od 1997. do 2001. godine.

ROMA - SASUOLO 3:1 (1:1)

Fudbalerima Sasuola prethodnih godina prijao je rimski stadion, a kako i ne bi, kada je veliki broj njih, među kojima i trener, jedan dio karijere proveo upravo u Romi.

Prethodna tri duela sa Sasuolom pred svojim navijačima, Roma je završila neriješenim ishodom, dva puta 2:2 i jednom 1:1, dok je sve četiri susreta na "Mapei" stadionu riješila u svoju korist.

Tim Di Frančeska, koji se često na Apeninima pominje kao nasljednik Lučana Spaletija na klupi Rome, odlično je skautirao igru protivnika, ali su gosti u nastavku meča fizički pali, te nisu uspjeli da prirede iznenađenje, iako su prvi stigli do gola.

Vrlo ofanzivna igra gostiju, sa tri napadača, bila je problem za Romin sastav na startu susreta. Vidjelo se da je Sasuolo na "Olimpiko" stigao da se nadigrava, pa su gosti do vođstva stigli u devetom minutu. Nakon lijepe akcije napadačke linije, Gregoar Derfrel bio je precizan i matirao nemoćnog Vojčeka Šćešnog.

Ipak, samo sedam minuta kasnije rezultat je izjednačen. Odličan pogodak postigao je Leandro Paredes. Asistirao je Salah, a Argentinac milimetarski precizno pogodio sa 25 metara.



Dva minuta kasnije prečka je bila saveznik Sasuola, nakon što je Emerson prihvatio odbijenu loptu, sjajno šutirao iz prve, ali je uzdrmao okvir gola.

Starteri Lorenco Pelegrini i Mateo Politano, rezervisti Alberto Akvilani i Federiko Riči, te Luka Antej, koji večeras nije bio u kombinaciji, ranije su fudbalski hljeb zarađivali na "Olimpiku" nastupajući u dresu Rome, a danas su članovi Sasuola.

Nakon furioznih dvadesetak minuta, kao da je igrače oba tima stigao umor, ritam je splasnuo, pa su tek u finišu prvog poluvremena viđene prilike. Prvo je Defrel bio u šansi, ali ovaj put Poljak na golu Rome uspio je da odbrani njegov šut, a nedugo zatim Salah je pogodio za vođstvo Rome.

Federiko Facio poslao je dugu loptu, Egipćanin je uspio da je iskontroliše, te matira Andreu Konsiljija za svoj deseti gol u sezoni (deveti na domaćem terenu) i vođstvo domaćih na poluvremenu 2:1.

Mnogo manje uzbuđenja viđeno je u nastavku. Gosti kao da su izgubili snagu, pa je Roma djelovala konkretnije i uspjela da uveća prednost.

Najbolji strijelac Rome Edin Džeko meč je počeo s klupe, a priliku je dobio u posljednjih pola časa. Minut nakon ulaska u igru, bh. reprezentativac imao je dobru šansu nakon kornera, ali je glavom šutirao tik iznad gola. Pet minuta kasnije nova prilika za Džeku. Pokušao je iz voleja, pravo u Konsiljija.

A onda, treća sreća. Večeras fenomenalni Kevin Strotman izmijenio je dupli pas sa "dijamantom", Džeko je smireno primio loptu, a onda mu nije bilo teško da pogodi za 3:1. Bio je to njegov 21. prvenstveni, a ukupno 31. gol u sezoni u svim takmičenjima.



Roma se ovim trijumfom vratila na drugu poziciju, kao najbliži pratilac lideru Juventusu, koji je danas bez većih problema slavio u gostima protiv Sampdorije 1:0.

SERIJA A - 29. KOLO:

Empoli - Napoli 2:3 (0:3)
/El Kaduri 69, Makarone 81 pen - Insinje 18, 38 pen, Mertens 24/

Bolonja - Kjevo 4:1 (0:1)
/Verdi 61, Džemaili 72, 90, Di Frančesko 90+3 - Kastro 40/

Krotone - Fiorentina 0:1 (0:0)
/Kalinić 90/

Sampdorija - Juventus 0:1 (0:1)
/Kvadrado 7/

Kaljari - Lacio 0:0

Atalanta - Peskara 3:0 (1:0)
/Gomez 14, 90+3, Grasi 69/

Udineze - Palermo 4:1 (1:1)
/Tero 42, Zapata 60, De Paul 62, Jankto 80 - Salaj 12/

Roma - Sasuolo 3:1 (2:1)
/Paredes 16, Salah 45+2, Džeko 68 - Defrel 9/

Odigrano u subotu:

Torino - Inter 2:2 (1:1)
/Bazeli 33, Akva 59 - Kondogbija 27, Kandreva 62/

Milan - Đenova 1:0 (1:0)
/Fernandez 33/

TABELA: Juventus 73, Roma 65, Napoli 63, Lacio 57, Inter 55, Atalanta 55, Milan 53, Fiorentina 48, Sampdorija 41, Torino 40, Kjevo 38, Udineze 36, Bolonja 34, Kaljari 32, Sasuolo 31, Đenova 29, Empoli 22, Palermo 15, Krotone 14, Peskara 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC