• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli umalo ispustio 0:3, "bomba" Mertensa VIDEO

Autor mondo.ba

Napoli je zamalo prosuo tri gola prednosti protiv Empolija (2:3), ali je ipak upisao 19. ovosezonsku pobjedu i preskočio Romu na drugom mjestu na tabeli Serije A. Dosuđena tri penala, dva za goste.

Izabranici Mauricija Sarija su od starta nedjeljne utakmice 29. kola dali do znanja domaćinu da nema šta da traži u matine terminu i da je jedino pitanje s kojom razlikom će na kraju zabilježiti pobjedu.

Tako se barem činilo u 38. minutu kad su gosti iz Napulja imali sigurnih 0:3, ali su u drugom poluvremenu neshvatljivo pali i dozvolili Empoliju da stigne nadomak podviga.

Ipak, Napolitanci su na kraju uspjeli da sačuvaju vođstvo i osvoje sva tri boda - 2:3 (0:3).

Reprezentativac Belgije Dris Mertens se izjednačio na drugom mjestu liste strijelaca sa Interovom Maurom Ikardijem i centarforom Rome Edinom Džekom, koji za liderom Andreom Belotijem iz Torina zaostaju dva pogotka.

Dva pogotka djelo su Lorenca Insinje, ali je jubilarni 20. ovosezonski gol Drisa Mertensa iz slobodnog udarca bio pravo remek-djelo na stadionu "Karlo Kastelani". 

Belgijanac je prethodno promašio jedanaesterac, ali ga to nije posebno obeshrabrilo pa je sa blizu 30 metara iz "slobodnjaka" spakovao loptu na mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Vrijedi napomenuti da arbitar Antonio Domato nije pogriješio kada je u sedmom minutu pokazao na penal koji je Mertensu odbranio golman Lukaš Skoruspki, ali ni u 37. minutu, kad je siguran bio Insinje.

Domaći tim je smanjio rezultat u 69. minutu takođe iz slobodnog udarca koji je izveo Omar El Kaduri, da bi poslije prekršaja nad reprezentativcem Bosne i Hercegovine Radetom Krunićem, sudija i treći put pokazao na "bijelu tačku".

Iskusni napadač Empolija Masimo Makarone nije propustio priliku da sa "kreča" utakmicu uvede u neizvjesnu završnicu - 2:3, ali domaćin ipak nije uspio da izbjegne šesti uzastopni poraz.

Srpski internacionalac Uroš Ćosić bio je najavljen na današnjem meču, ali se zbog povrede (vjerovatno prilikom zagijavanja) nije pojavio u dresu Empolija, dok je na drugoj strani u timu Napolitanaca Nikola Maksimović bio na klupi za rezervne igrače.

...
Izvor: YouTube

SERIJA A - 29. KOLO:

Empoli - Napoli 2:3 (0:3)
/El Kaduri 69, Makarone 81 pen - Insinje 18, 38 pen, Mertens 24/

Bolonja - Kjevo (15:00)
Krotone - Fiorentina
Sampdorija - Juventus
Kaljari - Lacio
Atalanta - Peskara
Udineze - Palermo (18:00)
Roma - Sasuolo (20:45)

U subotu:

Torino - Inter 2:2 (1:1)
/Bazeli 33, Akva 59 - Kondogbija 27, Kandreva 62/

Milan - Đenova 1:0 (1:0)
/Fernandez 33/

TABELA: Juventus 70, Napoli (+1) 63, Roma 62, Lacio 56, Inter (+1) 55, Milan (+1) 53, Atalanta 52, Fiorentina 45, Sampdorija 41, Torino (+1) 40, Kjevo 38, Udineze 33, Sasuolo 31, Bolonja 31, Kaljari 31, Đenova (+1) 29, Empoli (+1) 22, Palermo 15, Krotone 14, Peskara 12.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC