• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson o rivalima koji ga i dalje čine nervoznim

Autor mondo.rs

Čuveni trener Mančester junajteda kaže da u poslednje vreme može da se opusti gledajući utakmice svog kluba, ali dva rivala ga i dalje čine nervoznim.

Aleks Ferguson je ime koje nikada neće biti izbrisano iz istorije Mančester junajteda. Trofejni trener ostaće među omiljenim likovima svim navijačima "crvenih đavola", a kolika je njegova povezanost sa klubom pokazuje i to da "pod stare dane" nije odlučio da uživa u penziji, već je i dalje redovan na utakmicama koje se igraju na Old Trafordu, kao i ponekom gostovanju.

"Posle 26 i po godina u klubu nisam mogao da ga samo obrišem iz svog života. Kada su mi ponudili poziciju direktora i ambasadora Mančester junajteda, pomislio sam da je to perfektna uloga. Mogu da gledam ekipu, da uživam i povremeno putujem", iskren je 75-godišnji Škot u razgovoru za američku radio stanicu "SirijusXM", koji su preneli brojni britanski mediji.

Kao trener, Ferguson je uvek bio temperamentan i aktivan uz aut-liniju. Sada je, kaže, mnogo mirniji dok gleda utakmice.

"Začudo, više se ne uzbuđujem mnogo već uživam gledajući Mančester junajted, jer je to veliki klub. Uvek se dešava nešto uzbudljivo, bez obzira da li ekipa pobeđuje ili gubi".

Priznao je, ipak, da i dalje postoje dva rivala zbog kojih ga prožimaju žmarci kada Junajted igra protiv njih.

"Jedino se i dalje unervozim kada igramo protiv Liverpula ili Mančester sitija, jer su nam to najveći rivali", rekao je Ferguson i dodao:

"Ništa ne može da se poredi sa utakmicom protiv Liverpula! Siti je vremenom postao značajan tim u Premijer ligi, tako da su i ti dueli postali veoma važni".

Neizbežna tema razgovora bio je i aktuelni trener Mančester junajteda, Žoze Murinjo, sa kojim je "Fergi" svojevremeno imao brojne taktičke, ali i verbalne duele, dok je Portugalac vodio Čelsi.

"Dobro se slažemo i mislim da Žoze odlično radi svoj posao. Nedostajalo mu je malo sreće u utakmicama koje je ekipa odigrala nerešeno na domaćem terenu. Da su pobedili u tim mečevima (sedam), sada bi se borili za titulu", smatra trofejni stručnjak.

"U Premijer ligi se trenutno vodi velika borba za direktan plasman u Ligu šampiona i neće biti lako izboriti se za drugo ili treće mesto".

Ser Ferguson, međutim, smatra da Junajted ima možda i lakši put do elitnog takmičenja.

"Liga Evrope je odlična prilika da se domognete Lige šampiona. Uz to, Junajted nikada nije osvojio to takmičenje, a tako veliki klub mora uvek da teži trofejima. Lepo bi bilo dodati i Ligu Evrope u klupski 'CV'. Istorija Mančester junajteda zasniva se na trofejima i zato je svaki bitan", zaključio je Aleks Ferguson.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC