• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anri o "nasledniku" Mbapeu: Imam samo JEDAN savet

Autor mondo.rs

Legendarni napadač otvoreno je rekao koje bi znanje preneo najtalentovanijem ofanzivcu Francuske.

Kilijan Mbape impresivno igra ove sezone i nastupima u Ligi šampiona visoko je istakao svoje ime na spisku najvećih talenata Evrope.

Mladi francuski napadač, rođen 1998. godine, debitovao je prošle nedelje i za "A" reprezentaciju svoje zemlje, nakon što je fenomenalnim partijama "pogurao" Monako u četvrtfinale Lige šampiona (preko Mančester sitija).

Brzinom, kreacijom i golovima, ofanzivac "kneževa" već je izazvao brojna poređenja sa Tjerijem Anrijem, legendom evropskog fudbala koji je takođe na početku karijere igrao za Monako.

U razgovoru sa novinarima, Anri je otvoreno govorio o Mbapeu i rekao šta bi mu iz aktuelne pozicije (pomoćnika selektora Belgije) savetao u razvoju.

"Pre svega, ne volim da poredim igrače. Mbape mora da postane samo 'Mbape', a ne 'Anri'. To je sve", počeo je slavni centarfor.



"Sreo sam ga i stekao sam utisak da je pozitivna ličnost i da ima 'dobru glavu'. Zaista volim da ga gledam dok igra. Razmišlja dok to radi", dodao je Anri.

Nekadašnji osvajač Lige 1, Premijer lige, Primere, Lige šampiona, Svetskog prvenstva 1998 i Evropskog prvenstva 2000. ukazao je na činjenicu koja ga posebno iritira kod današnjih igrača, a koju ne primećuje kod Mbapea.



"Nekada me iritira što uvek govorimo o tome koliko je neki fudbaler brz, koliko je jak, koliko visoko može da skoči, a nikad ne pričamo o njihovim umovima. Kada gledam Mbapea, vidim da on razmišlja. Misli dok je na terenu i to mi je najvažnije na igraču. Da koristi svoj mozak. To je nagoveštaj igrača koji može da uradi mnogo".

Na pitanje šta bi naučio Mbapea da je trener Monaka, Anri kaže:

"Šta biste mogli da naučite toliko talentovanog klinca? Samo nekoliko taktičkih stvari... Savetovao bih mu da razvija mozak i da postane 'ubica'. Razvijaj um, inteligenciju i kretnje. Kada si u igri, nemoj samo da posmatraš loptu, već gledaj i kako se odvijaju stvari na drugim stranama terena. Shvati ko je slab u igri, koga bi trebalo da napadneš, a koga ne bi smeo da napadneš. Trudi se da otkriješ kako bi trebalo da igraš protiv koga i da shvatiš sve ovo o čemu govorim", dodao je Francuz.

Trener Monaka: "Znamo koliko može"

Evo šta o francuskom vunderkindu kaže njegov trener, Leonardo Žardim.

"Znamo koliko talenta ima i da je pred njim velika budućnost. Mbape me ne iznenađuje opšte. Otišao sam na njegovu utakmicu kad je imao 17 godina i sve mi je odmah bilo jasno. Ovo je njegova druga godina sa nama i svesni smo koliki je njegov kvalitet", poruka je Portugalca o momku koji je zaludeo celu Evropu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC