• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijat pokrenuo Ajntraht

Autor mondo.ba

Frankfurtski Ajntraht je uspio da nadoknadi 0:2 protiv Verdera, ali je morao da se zadovolji samo bodom (2:2) na otvaranju 28. kola Bundeslige. Mijat Gaćinović prekinuo golgeterski "post" dugačak čak 486 minuta.

  Ajntraht pred dvoboj sa Verderom u petak uveče nije zabilježio pobjedu na posljednjih osam utakmica u Bundesligi, uz samo dva remija, pa je puna "Komercbank Arena" očekivala da se prekine negativna serija.

Međutim, gosti iz Bremena su stigli neporaženi na sedam mečeva, sa samo jednim "egalom" i čak šest trijumfa što ih je poslije lošeg početka dovelo čak i u igru za plasman u Evropu.

Nisu izgubili ni večeras, iako su praktično imali tri boda u džepu.

Ajntraht - Verder 2:2 (0:2)

Tim Nike Kovača, koji je u najavi utakmice istakao da "nije zabrinut za posao niti osjeća bilo kakav pritisak", vjerovatno zbog plasmana u polufinale Kupa Njemačke, prvi je zaprijetio već u 10. minutu sjajnim udarcem argentinskog defanzivca Davida Abrahama, ali je Verder spasila prečka.

Hrvatski dvojac iz frankfurske ekipe Ante Rebić i Branimir Hrgota su takođe imali sjajne prilike da dovedu Ajntraht u vođstvo u 27. i 28. minutu, međutim, golman Verdera Feliks Vidvald, kao i odbrana gostiju, bili su na visini zadatka.

Kazna za propuštene šanse uslijedia je u 37. minutu kad je Zlatko Junuzović pogodio mrežu tima iz Frankfurta poslije asistencije Florijana Kajnca - 0:1.

Samo minuta kasnije, ponovo je loše reagovala domaa odbrana, a poslije akcije Maksa Kruzea, pod prečku pospremio loptu Fin Bartels - 0:2.

Ipak, početkom drugog dijela zahvaljujući Mijatu Gaćinoviću, srpskom reprezentativcu iz Trebinja, Ajntraht je nakon kornera smanjio rezultat - 1:2. Bio je to Mijatov drugi gol ove sezone, ali prvi nakon "posta" od 486 minuta i vjerovatno jedan od rijetkih postignutih glavom.

Mijatov pogodak dao je krila domaćinu, koji je žestoko napadao i izborio jedanaesterac u 72. minutu koji je skrivio Kruze, a u izjednačenje 2:2 pretvorio Marko Fabijan, udarcem po sredini gola!

Ajntraht je u 83. minutu imao "zicer" za preokret i pobjedu, međutim, rezervista Haris Seferović, koji je u praktično prvom kontaktu s loptom, nakon što je zamijenio Hrgotu, promašio mrežu iz peterca, pa je ostalo 2:2!


Bundesliga, 28. kolo

Ajntraht - Verder 2:2 (0:2)
/Gačinović 48, Fabijan 72 pen - Junuzović 37, Bartels 42/

Subota:
Keln - Borusija
Frajburg - Majnc
Hamburger SV - Hofenhajm
Lajpcig - Bajer Leverkusen
Šalke - Volfsburg
Bajern - Borusija Dortmund (18.30)


Nedelja
Herta - Augzburg (15.30)
Ingolštat - Darmštat (17.30)

TABELA: Bajern 65, Lajpcig 55, Hofenhajm 51, Borusija Dortmund 50, Herta 40, Keln 40, Frajburg 38, Ajntraht (+1) 38, Borusija Menhengladbah 36, Verder (+1) 36, Bajer Leverkuzen 35, Šalke 34, Volfsburg 30, HSV 30, Majnc 29, Augzburg 29, Ingolštat 25, Darmštat 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC