• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibra: Murinjo izvlači "200 odsto"

Autor mondo.rs

Centarfor Mančester junajteda izjavio je da taj tim ove sezone nije imao kvalitet da osvoji titulu.

Dolazak Žozea Murinja, uz angažovanje atraktivnih pojačanja - Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbe i Henrika Mkitarjana - letos je shvaćen kao najava osvajanja Premijer lige, ali realnost je da Mančester junajted možda neće biti ni među četiri najbolja u zemlji.

"Crveni đavoli" su u prvenstvu Engleske doživeli samo tri poraza (jedan manje nego vodeći Čelsi), ali su zbog ogromnog broja remija (12 u 29 utakmica) prinuđeni da plasman u Ligu šampiona "jure" i kroz Ligu Evrope, gde ih u četvrtfinalu čeka dvomeč sa Anderlehtom.

Ibrahimović je uoči nedeljne utakmice protiv Sanderlenda izjavio da je to odraz Junajtedovog realnog kvaliteta ove sezone i da Murinjo nije kriv što su Čelsi, Totenhem, Liverpul i Mančester siti trenutno u boljoj poziciji.

"Mislim da je Murinjo uradio maksimum sa timom koji imamo. Apsolutno. Izvukao je 200 odsto iz nas. Poznajem ga od pre. Stariji je i mudriji, ali i dalje je onaj isti pobednik. Taj mentalitet je preneo na ekipu, koja retko gubi utakmice, ali nekad smo pravili greške, nekad nismo imali sreće... Sve je to deo igre", rekao je švedski veteran.

Junajted je u avgustu osvojio Komjuniti šild (Superkup Engleske), u februaru Liga kup, a uz to je ozbiljan pretendent na trofej u Ligi Evrope.

"Zato i mislim da je sezona za sada uspešna, s obzirom na kvalitet tima. Da smo dovoljno dobri za prvo mesto na tabeli, bili bismo prvi. Treba da budemo realni", dodao je Zlatan, strelac 27 golova u svim takmičenjima.

Za razliku od njegove, Pogbina prva sezona po povratku iz Juventusa je prilično razočaravajuća, Erik Baji nije imao sreće sa povredama, dok Henrik Mkitarjan nije ni senka onog produktivnog ofanzivca iz Borusije Dortmund.

Zato je veliko pitanje da li je Murinjo izvukao i 100, a kamoli "200 odsto" iz ove ekipe...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC