• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veterani Kotor Varoši u Sloveniji i Hrvatskoj

Autor mondo.ba

Fudbalski veterani iz Kotor Varoši odigrali su prijateljske utakmice sa Triglavom u Kranju i reprezentacijom manjina u Hrvatskoj, gdje su za Svjetski dan Roma dobili "Romovnicu" iz ruku "trenera svih trenera" Miroslava Ćire Blaževića.

Prijateljskom utakmicom u sportskoj dvorani "Planina" u Kranju veterani domaćeg Triglava i Kotor Varoši obilježili su 42 godine bratskih odnosa ova dva grada.

Ekipa Kotor Varoša trijumfovala je rezultatom 3:2, golovima Tabakovića (dva) i Vučanovića, nastavljajući saradnju sa sportskim prijateljima iz Kranja, koji će u septembru mjesecu učestvovati na turniru prijateljstva "Kotor Varoš 2017".

"U Kranju se uvijek osjećamo kao kod kuće. Prijateljstvo ćemo nastaviti da njegujemo i naše utakmice će postati tradicionalne, čime jačamo sportske veze bratskih gradova", istakao je kotorvaroški fudbalski veteran Savo Kerezović.

Zamjenik gradonačelnika Kranja Boris Vehovec, koji je inicirao ovaj susret gostima je uručio poklone i uzvratnu posjetu najavio za septembar.

"Ovakva druženja su odlična prilika za međusobna upoznavanja i razmjenu mišljenja, a naši susreti sa kotorvaroškim veteranima su više od prijateljstva", rekao je Vehovec.

Na poziv predsjednika Fudbalskog saveza Hrvatske Davora Šukera i predsjednika Svjetske asocijacije Roma Totija Dedića kotorvaroški veterani su odigrali u Sesvetama i revijalnu utakmicu sa reprezentacijom nacionalnih manjina Hrvatske, koju je predvodio trener Miroslav Ćiro Blažević, i tako uveličali Svjetski dan Roma.

"Mi smo počastvovani dolaskom naše braće iz Kotor Varoša, jer su nam uvijek pružali podršku u organizaciji kampova za nacionalne manjine i na tome smo im neizmjerno zahvalni", naglasio je Dedić i dodao da Romi vole sve one koji vole njih.

On je zajedno sa Ćirom Blaževićem uručio pehar i "Romovnicu", kotorvaroškim veteranima, a kapiten Aleksa Vučanović je predao komplet sportskih majica prijateljima romske nacionalnosti.

"Naši prijatelji Romi su napravili značajan iskorak prema obrazovanju, a ono što moramo svi zajedno učiniti je da uklonimo negativne predrasude prema njima", poručio je Vučanović i zahvalio Totiju Dediću na izuzetnom gostoprimstvu.

Kotorvaroški fudbalski veterani se posebno zahvaljuju rukovodiocu poslovnice Elektrokrajine u Kotor Varošu Goranu Kušljiću i direktoru Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" Vladimiru Bibiću, koji su prepoznali aktivnosti Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije na promociji lokalne zajednice i finansijski pomogli njihov boravak u Kranju i Sesvetama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC