• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Bilo bi idealno da damo gol ili dva

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri Željezničara u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine će odmjeriti snage s ekipom Širokog Brijega.

 Petrović: Bilo bi idealno da damo gol ili dva Izvor: Samir Cacan/Mondo.ba

Prvu utakmicu "plavi" s Grbavice igraju na Pecari. U sarajevskom timu su svjesni da ih, bez obzira na to što Široki Brijeg igra u Ligi za opstanak, očekuje izuzetno težak susret.

Ova dva kluba susrela su se u prvom dijelu prvenstva. Na Grbavici je Željezničar slavio 2:0, dok je na Pecari s 1:0 bila bolja ekipa Širokog Brijega.

"Spremni smo za sutrašnju utakmicu. Igrači su bili slobodni u ponedjeljak. Večeras imamo trening u Međugorju, tako da je ekipa osvežena. Igramo protiv Širokog koji nam je ostao dužan, jer nas je jedini porazio od avgusta. Pokušaćemo da izvućemo povoljan rezultat koji će dati nadu za finale", kazao je Slavko Petrović.

Šef stručnog štaba sarajevskog tima svjestan je da neće biti lako na Pecari, ali vjeruje u svoju ekipu.

"Široki u zadnjih nekoliko utakmica igra jako kvalitetno naročito u fazi napada, ali protiv nas nije lako igrati i napraviti šansu. Nadam se da ćemo kvalitetnije odigrati u defanzivi nego prethodni protivnici Širokog. Bilo bi idealno kada bi postigli gol ili dva i da imamo velike šanse u drugoj utakmici", smatra Petrović koji ima problema s pozicijom beka.

"Imamo samo jednog beka, šta ćemo tu napraviti videćemo na večerašnjem treningu. Vjerovatno će tu biti nekih promena. Razgovarat ću s igračima i videćemo ko bi tu poziciju mogao najbolje da pokrije", kazao je Petrović i dodao da je Zeba imao dva dana slobodno nakon utakmice s Krupom, ali da vjeruje kako će biti spreman za utakmicu u srijedu.

U prošlom kolu Široki je odmarao najvažnije igrače, što prema riječima Slavka Petrovića može biti mač s dvije oštrice. Slično razmišlja i prvotimac Željezničara Darko Marković.

"Svjesni smo da su odmarali kostur ekipe, ali to ništa ne mora da znači. Znamo da nam je težak raspored, ali šta je tu je. Moramo pružiti maksimum jer znamo koji dres nosimo", kazao je Marković.

Izvor: Samir Cacan/Mondo.ba

 Nakon utakmica sa Širokim, Želju očekuje gradski derbi, ali igrači, kako kaže Marković su mislima samo na polufinalnoj utakmici Kupa BiH.

"Ne razmišljamo o derbiju još uvijek, a polufinale Kupa može da nam donese da budemo učesnici finala. Sa pozitivnim rezultatom, revanš bi mogao biti formalnost. Kada se završi ova utakmica razmišljat ćemo o derbiju", kazao je Marković.

Željezničar i Široki Brijeg su se do sada četrnaest međusobnih utakmica u ovom takmičenju. Obje ekipe su ostvarile po četiri pobjede, dok je šest susreta završeno bez pobjednika. Širokobriježani su postigli 12, dok su igrači Željezničara postigli svega devet pogodaka u Kupu BiH protiv ovog hercegovačkog kluba. Na ruku domaćinu ide i činjenica da su sarajevski "plavi" u Širokom Brijegu u ovom takmičenju, slavili samo jednom i to davne 2001. godine. Želji na ruku ne ide ni činjenica da su u dosadašnjih sedam utakmica kao gosti protiv Širokog Brijega postigli samo tri gola.

Utakmica između ova dva kluba igra se u srijedu od 18 sati na stadionu Pecara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC