• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Na pobjedu bez primljenog gola

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Prvu polufinalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine fudbaleri Sarajeva će igrati protiv Mladosti na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

 Kup BiH (polufinale): Sarajevo - Mladost, najava Izvor: MONDO/Samir Cacan

U "bordo" sastavu su svjesni da ih čeka težak posao, s obzirom na to da će ekipa iz Doboja kod Kaknja uložiti maksimalne napore da izbori istorijski plasman u finale Kupa BiH.

Prednost kluba koju s klupe predvodi Husref Musemić je u tome što imaju deset bodova više od pozicije koja vodi u niži rang takmičenja, tako da neopterećeno mogu ući u ovaj susret, dok Sarajevu s druge strane predstoji borba i za titulu prvaka BiH.

"Atmosfera je odlična i to traje već nekoliko mjeseci. Utakmica je jako važna za nas. Mi smo na početku rekli da ćemo probati ići do kraja. Blizu smo finala i nadam se da ćemo pobijediti, plasirati se dalje i izboriti finale koje priželjkujemo”, kazao je pomoćni trener Sarajeva Zijad Švrakić i dodao da je težak raspored, ali da su ciljevi jasni.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sarajevo tokom sezone skoro uvijek ima problema sa sastavom, a ništa drugačije neće biti ni ovaj put.

"Kod nas uvijek neko nedostaje. Nikada nismo kompletni, pa tako i ovaj put imamo dosta rovitih igrača, ali i onih koje treba odmoriti. Ima i povrijeđenih igrača, ali nećemo tražiti alibi”, kazao je Švrakić i dodao da je stručni štab već odredio prvih jedanaest koji će sutra istrčati na travnjak stadiona na "Koševu".

Ove dvije ekipe su se u prvom dijelu prvenstva susrele dva puta. U Doboju kod Kaknja bilo je 0:0, dok je Sarajevo na "Koševu" slavilo 4:3. Stoga su u u “bordo” taboru oprezni pred prvu utakmicu polufinala Kupa BiH.

"Mladost ima dobrog trenera i dobro rukovodstvo. Opasna je ekipa i svi znamo da smo mi u Doboju kod Kaknja znali i izgubiti. Na 'Koševu' je utakmica završena rezultatom 4:3 i sigurno da ih ne smijemo potcijeniti i riječ je o jako dobroj ekipi", rekao je Švrakić.

Sličnog stava je i odbrambeni igrač Sarajeva Adnan Kovačević.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica. Oni neće doći na Koševo da se brane i moramo biti maksimalno spremni i koncentrisani da napravimo dobar rezultat. Volio bih da pobijedimo bez primljenog gola. To je najvažnije", rekao je Kovačević zahvalio se navijačima na sjajnoj atmosferi u susretu sa Zrinjskim.

Ovaj defanzivac se vratio u formu nakon teške povrede.

"Sada se osjećam fenomenalno. Zahvaljujem stručnom štabu na ukazanom povjerenju. Kada je u pitanju sljedeća prvenstvena utakmica protiv Željezničara, o tome se još uvijek ne priča u svlačionici. Pred nama je prvo polufinale Kupa BiH i samo mislimo o tome", kazao je Kovačević.

Utakmica Sarajevo - Mladost igra se u srijedu na "Koševu" s početkom u 18 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC