• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Greška sudije nagradila Atletiko!

Autor mondo.rs

Madriđani su bili mnogo bolji od gostiju iz Lestera, ali je utakmicu rešio pogodak iz nepravedno dosuđenog penala.

Fudbaleri Atletiko Madrida nalaze se pred trećim polufinalom Lige šampiona u poslednje četiri sezone!

"Jorgandžije" su na svom stadionu savladale Lester 1:0, pogotkom Antoana Grizmana u 28. minutu iz nepostojećeg penala, tako da su jednom nogom već među četiri najbolja tima Evrope za sezonu 2016/17, ali moraće ulogu favorita da opravdaju i u revanšu 18. aprila.

A, "lisice" umeju da budu veoma nepredvidive, što je na svojoj koži već osetio jedan predstavnik Primere - Sevilja.

Klub iz Andaluzije slavio je u prvoj utakmici osmine finala 2:1, ali je u Engleskoj poražen 0:2 i eliminisan.

Uprkos lošoj igri, Lester je tada uspeo da u finišu utakmice u Španiji postigne izuzetno vredan pogodak, što se na Visente Kalderonu, ipak, nije dogodilo. Iskusna ekipa Dijega Simeonea umela je da sačuva prednost stečenu u 28. minutu, kada je Antoan Grizman realizovao penal.

Bio je to poklon švedskog sudije Jonasa Eriksona, pošto je faul Olbrajtona nad Grizmanom napravljen van kaznenog prosotra, ali i nagrada za mnogo bolju igru Madriđana.


Domaćin je od početka imao inicijativu, stvorio je mnogo više šansi od rivala i apsolutno zaslužio pobedu, međutim, ne na način na koji je do nje i došao...

Da problem za Lester bude veći, stameni štoper Robert Hut neće moći da igra u revanšu zbog žutih kartona.

ATLETIKO: Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Filipe Luis - Saul, Gabi, Koke, Karasko (66. Korea) - Tores (75. Parti), Grizman.

LESTER: Šmajhel - Simpson, Benalon, Hat, Fuks - Mahrez, Drinkvoter, Ndidi, Olbrajton - Okazaki (46. King), Vardi (78. Slimani).

Glavni sudija utakmice je Jonas Erikson iz Švedske.

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- Napad je najbolja odbrana, što potvrđuju fudbaleri Atletiko Madrida. Posle nešto povučenijeg ulaska u drugo poluvreme, opet imaju inicijativu i prete rivalu, koji nikako da poveže nekoliko uspešnih dodavanja i organizuje dobar napad. Još desetak minuta do kraja...

- Nešto lošiji tempo igre po povratku sa odmora, ali Atletiko ima rezultat koji mu odgovara, a pošto su napadi gostiju prilično neubedljivi, tako nešto je i razumljivo... U toku je 72. minut.

- Sve je sjajno odradio Tores u 62. minutu, osim završnice... Posle lepog prijema spoljnim delom kopačke, loptom u prostor prevario je svog čuvara, pretrčao ga, ali kada je trebalo da šutira, okliznuo se i pao.

- Buran protest Rijada Mahreza u 60. minutu. Tražio je Alžirac penal, ali je usporeni snimak pokazao da nije bilo faula Gabija, već samo teatralan pad napadača Lestera...

- Samo u 54. minutu više šuteva igrača Lestera ka golu Atletika nego za celo prvo poluvreme! Čak tri puta pokušali su gosti da ugroze Oblaka, ali su prva dva udarca bila blokirana, a zatim je Mahrez šutirao preko gola.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u sastavu Lestera. Umesto Okazakija igraće Endi King.

Poluvreme. Atletiko Madrid je bio mnogo bolji u prvom delu utakmice, ali vodi zahvaljujući poklonu sudije Eriksona koji je pokazao na belu tačku iako je faul nad Grizmanom bio van kaznenog prostora.

- Još jedan pokušaj Kokea sa distance, ali ovaj put malo preko gola. Bilo je to u 37. minutu.

- GOOOL! Atletiko Madrid vodi od 28. minuta golom Antoana Grizmana iz penala.


- PENAL za Atletiko Madrid u 27. minutu! U toku je bio kontranapad domaćih posle kornera za Lester, Olbrajton je oborio Grizmana, ali VAN kaznenog prostora!


- Malo uzbuđenja i pred golom Atletika. Proletela je lopta kroz kazneni prostor domaćih u 26. minutu, ali Fuks nije uspeo da je prosledi u mrežu.

- Atletiko ima dominaciju u prvih 20 minuta, ali se "lisice" uspešno brane, dok su tek jednom uspele da dođu pred kazneni prostor rivala.

- Još jedna dobra prilika za Atletiko. Karasko je šutirao iz voleja 9. minutu posle centaršuta sa leve strane i ne baš dobre intervencije glavom Huta, ali bio je to veoma neprecizan šut...

- STATIVA! Imali su gosti sreće posle udarca Kokea sa 17-18 metara u 5. minutu.

- Prvu šut u okvir gola uputili su domaći fudbaleri. Učinio je to Fernando Tores iskosa sa desne strane u 4. minutu, ali nedovoljno jako.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC