• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Na tribinama je naša prednost

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Željezničar je domaćin 110. gradskog derbija koji se u subotu igra na stadionu Grbavica.

 110. sarajevski vječiti derbi Željezničar - Sarajevo Izvor: MONDO/Samir Cacan

I Željezničar i Sarajevo derbi dočekuju na visokim pozicijama na tabeli. Željo je lider sa 51 bodom, ali Sarajevo ima samo tri manje i pobjedom u vječitom sarajevskom derbiju može da se izjednači sa najvećim rivalom.

"Pošto su obje ekipe ispunile osnovni plan, izlazak u Evropu, mislim da će obje ekipe izaći maksimalno ofanzivno. Možda će zadovoljiti i te naše sladokusce s jednom dobrom partijom i da će stadion, a posebno naši gledaoci biti za nijansu zadovoljniji”, kazao je Slavko Petrović.

On smatra kako niti jedna ekipa neće praviti velike rotacije u timu. Iako o igračima Sarajeva ima samo riječi hvale, kaže da neće igrati “flastera”.

"Nisam tip trenera koji žrtvuje svog igrača da bi zaustavio nekog protivničkog. Sarajevo ima dosta kvalitetnih igrača i ekipa je za respekt, ali to nećemo raditi", kazao je Petrović.

Petroviću je ovo drugi derbi na klupi “plavih”, a kako kaže, mnogo toga se promijenilo od tada.

“To je bila sasvim druga situacija. Sarajevo je već stupilo na treću poziciju. Mi smo varirali igrom, počeli smo sa devetog mjesta i čitava ekipa je bila nesigurna. Na toj utakmici smo pokazali suviše respekta. Mi smo sa devetog mjesta došli na prvo i to je podiglo sve igrače. Mi možemo rasterećenije ući u utakmicu i praviti pritisak permanentno i na kraju doći do tri boda”, kazao je Petrović.

Navijači Sarajeva bojkotuju utakmicu zbog malog broja ulaznica i načina kupovine istih, tako da će 110. derbi pratiti samo domaći navijači. Takva situacija može biti samo plus za momke u plavim dresovima, smatra Petrović.

"Mi smo već pokazali u određenim utakmicama da pun stadion može da ponese ekipu. Nadam se da će ta prednost na tribinama biti i naša prednost, jer je bitno da u trenucima kada možda zastaneš tribina te povuče", kazao je Petrović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zajko Zeba, kapiten Željezničara, optimista je pred ovaj susret. On je istakao da je ova utakmica posebna za sve fudbalere oba tima, naročito one koji su odrasli u glavnom gradu BiH.

“Ovo je najvažnija utakmica prvenstva i države. Derbi je uvijek specifičan, posebno za nas Željinu djecu i djecu Sarajeva. Drago mi je da ću ponovo igrati derbi u kojem imam pozitivan skor. Protiv Sarajeva sam imao dosta više sreće i kao igrač u drugim klubovima, nego što su oni imali protiv mene. Nadam se da ću i sutra nastaviti taj niz”, kazao je Zeba.

Željezničar u utakmicu ulazi nakon poraza u polufinalu Kupa BiH, ali to, prema Zebinim riječima, nije poremetilo atmosferu u timu.

"Ako smo morali izgubiti, onda je dobro što smo izgubili u Širokom jer imamo priliku za popravni", kazao je Zeba i istakao da će o susretu s ovim hercegovačkim timom razmišljati tek nakon derbija.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se u subotu od 19:30 sati na stadionu Grbavica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC