• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijat poražen u Dortmundu, vaskrsnuo Majnc!

Autor mondo.ba

Mijat Gaćinović odigrao dobro i umalo se upisao u strelce protiv Borusije, ali je njegov Ajntraht poražen 2:1. Pobjede Hofenhajma i Lajpciga, Majnc konačno slavio!

Lajpcig, Hofenhajm i Borusija Dortmund pobjedama u subotnjim utakmicama 29. kola Bundeslige zadržali učvrstili su se na pozicijama koje vode u Ligu šampiona, iza Bajerna koji se nešto kasnije sastaje sa Bajerom iz Leverkuzena.

Ako ne najuzbudljivija, onda sigurno najljepša utakmica u subotu odigrana je na Signal Iduna Parku u Dortmundu, gdje je Borusija savladala Ajntraht rezultatom 3:1, uz sjajne pogotke na obje strane.

„Šou“ u Dortmundu počeo je Marko Rojs već u trećem minutu prvo lukavim, a poslije i lijepim potezom za vođstvo „milionera“. Veznjak Borusije prvo je ignorisao pas u šesnaesterac znajući da je u ofsajdu, a onda u nastavku akciju petom matirao Hradeckog za 1:0.

Ajtraht se dobro držao u prvih pola sata, a odličnu priliku za izjednačenje imao je srpski reprezentativac Mijat Gaćinović u 22-. minutu međutim njegov pokušaj sjajnom reakcijom brani Burki.

Sedam minuta kasnije gosti iz Frankfurta su ipak stigli do izjednačenja, poslije maestralnog pogotka Fabijana u suprotne rašlje.

Egal je trajao pet minuta, a onda nova bomba u Dortmundu. Štoper domaćih Sokratis povukao je loptu naprijed i zatim pokazao Tuhelu da može u nuždi da ga koristi i pred protivničkim golom.

U maniru golgetera nanizao je dvojicu, udario „lažnjak“, a zatim poslao loptu u suprotne rašlje za novo vođstvo Borusije.

Sudbinu Ajntrahta zapečatio je Obamejang četiri minute kraja svojim 26. golom ove sezone.

Čak OSAM golova viđeno je u Hofenhajmu gdje je domaćin na kraju slavio 5:3 protiv Borusije Menhengladbah, koja je uz prepoznatljivu dozu humora odjavila meč na svom tviter nalogu.

Strijelci iz prošlog kola za goste, Vestergard i Štindl, pogodili su i ovaj put i izjednačili na 2:2, međutim sa dva gola Demirbaja i golom Uta Hofenhajm je stigao do 5:3 i zadržao treću poziciju na tabeli.

Napadač Lajpciga Jusuf Polsen u prošlom kolu prekinuo je post koji je trajao 13 utakmica, a u ovom načeo je Frajburg, koji je na kraju doživio pravi debakl – 4:0.

Najveći dobitnik ovog kola je, međutim, Majnc koji je poslije pet vezanih poraza savladao Hertu minimalnim rezultatom i pobjegao iz zone ispadanja.

Gostima iz Berlina nije pomogao ni povratak Vedada Ibiševića u ekipu, a pobjedonosni gol za Majnc postigao je Laca u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Majnc sada ima 32 boda, koliko i Augzburg, koji je na svom terenu savladao Keln rezultatom 2:1 iako je posljednje tri minute igrao sa dva igrača manje. Srpski internacionalac Neven Subotić presjedio je ovja meč na klupi.

Augzburg je i dalje ispod crte, sa četiri boda više od Ingolštata koji je sa ubjedljivih 3:0 poražen od Volfsburga, i 17 više od Darmštata koji će vjerovatno već sutra preseliti u „cvajtu“, ukoliko ne savladaju Šalke.

Bundesliga, 29. kolo:

Augzburg – Keln 2:1 (2:0)

/Hintergerer 5, Verheg 23 penal – Sorensen 65/

Borusija Dortmund – Ajntraht 3:1 (2:1)

/Rojs 3, Sokratis 35, Obamejang 86 – Fabijan 29/

Hofenhajm – Borusija Menhengladbah 5:3 (2:2)

/Salaj 9, 24, Demirbaj 58, 89, Ut 75, – Vestergard 31, Štindl 35, Daud 78/

Majnc – Herta 1:0

/Laca 45+1/

Lajpcig – Frajburg 4:0

/Poulsen 36, Verner 42, Keita 51, Deme 90/

Volfsburg – Ingolštat 3:0

/Sutner autogol 45+1, Mali 69, Gomez 80/

Bajer L. – Bajern (18.30)

Nedjelja

Verder – HSV (15.30)

Darmštat – Šalke (17.30)

Tabela: Bajern (-1) 68, Lajpcig 61, Hofenhajm 54, Borusija Dortmund 53, Herta 43, Frajburg 41, Keln 40, Menhengladbah 39, Ajntraht 38, Šalke (-1) 37, Verder (-1) 36, Bajer L (-1) 35, Volfsburg 33, HSV (-1) 33, Majnc 32, Augzburg 32, Ingolštat 28, Darmštat (-1) 15

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC