• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Crni april za Bajern

Autor mondo.ba

Bajer Leverkuzen izdržao pola sata sa desetoricom i otkinuo bod Bajernu.

Šampion Njemačke, minhenski Bajern polako posustaje.

Poslije poraza od Real Madrida na svom terenu u četvrtfinalu Lige šampiona Bavarci su kiksali i u Bundesligi odigravši bez golova sa Bajerom u Leverkuzenu.

Bajern je i nakon derbija 29. kola Bundeslige prvi, sa osam bodova prednosti nad Lajpcigom, ali Karlo Anćeloti ima razloga za brigu jer je nakon većeg dijela sezone u kojem je njegova ekipa gazila sve redom došlo do pada forme.

Od pet mečeva u aprilu u svim takmičenjima, Bajern je dobio samo dva i upisao poraze od Hofenhajma u prvenstvu i Reala u Ligi šampiona, a na sve to stigao je remi u Leverkuzenu.

Bajern je nadigrao Leverkuzen, promašio sijaset odličnih prilika, lopta je čak stizala do gol linije, ali golman domaćeg tima Leno nije savladan, dobrim dijelom i svojom zaslugom.

Fudbaleri u crnim dresovima uprkos činjenici da su posljednjih pola sata igrali sa igračem manje, nakon isključenja Jedvaja, herojski su se borili i natjerali Anćelotija da u finišu utakmice gurne one najiskusnije, ili najbolje.

Prštalo je u šesnaestercu Bajera, ali ekipa Tajfuna Korkut nije gubila koncentraciju i odlično se branila.

Trenutak iz 34. minuta kada su fudbaleri Bajera tijelima bukvalno na gol liniji branili svoju mrežu možda i najbolje oslikava ovaj meč.

Alaba je u odličnoj prilici šutirao sa šest-sedam metara od gola, Vendel se bacio i prsima zaustavio loptu spasivši čist pogodak, da bi u nastavku akcije Toprak nakon pokušaja Vidala glavom izbio loptu sa same gol-linije.

Samo tri minute kasnije Bajern je imao odličnu priliku, međutim, Leno je fantastičnom intervencijom odbranio šut Komana sa samo nekoliko metara.

Bajern je nastavio sa atacima i u drugom poluvremenu, prvo je Miler šutirao pored stative nakon odličnog ubacivanja Koste, a potom je Vidal izblokiran.

Izgledalo je da će Leverkuzen konačno pasti poslije isključeja Jedvaja, nakon drugog žutog kartona dobijenog u duelu sa Milerom.

Anćeloti nije imao šta da čeka i poslao je u vatru Arjena Robena, kojem je ovo bio 250. Meč u Bundesligi, a nešto kasnije i Čabi Alonsa i Filipa Lama, računajući na njihovo iskustvo u finišu meča.

Upravo je Lam imao i najbolju priliku za gol do kraja meča. Pet minuta prije kraja bek Bajerna našao se u protivničkom šesnaestercu i poslije centaršuta po zemlji poslao loptu u mrežu, međutim, umjesto tamo ona je završila bukvalno nekoliko milimetara od stative i propala je posljednja prilika za trijumf u Leverkuzenu.

“Farmaceuti” su osvojili vrlo važan bod jer su samo četiri boda od zone ispadanja, dok se prednost Bajerna nad drugplasranim Lajpcigom poslije ovog kola smanjila na osam bodova.

Dobra vijest za Bajern je da se najbolji strijelac Bavaraca i Bundeslige, Robert Levandovski, oporavlja i da je počeo sa treninzima. Bez njega i s njim Bajern nije isti.


Bundesliga, 29. kolo:

Augzburg – Keln2:1(2:0)

/Hintergerer 5, Verheg 23 penal – Sorensen 65/

Borusija Dortmund – Ajntraht 3:1(2:1)

/Rojs 3, Sokratis 35, Obamejang 86 – Fabijan 29/

Hofenhajm – Borusija Menhengladbah5:3(2:2)

/Salaj 9, 24, Demirbaj 58, 89, Ut 75, – Vestergard 31, Štindl 35, Daud 78/

Majnc – Herta1:0

/Laca 45+1/

Lajpcig – Frajburg4:0

/Poulsen 36, Verner 42, Keita 51, Deme 90/

Volfsburg – Ingolštat3:0

/Sutner autogol 45+1, Mali 69, Gomez 80/

Bajer L. – Bajern 0:0

Nedjelja

Verder – HSV (15.30)

Darmštat – Šalke (17.30)

Tabela: Bajern 69, Lajpcig 61, Hofenhajm 54, Borusija Dortmund 53, Herta 43, Frajburg 41, Keln 40, Menhengladbah 39, Ajntraht 38, Šalke (-1) 37, Bajer L 36, Verder (-1) 36, Volfsburg 33, HSV (-1) 33, Majnc 32, Augzburg 32, Ingolštat 28, Darmštat (-1) 15

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC