• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Remi kojeg će Hofenhajm slaviti

Autor mondo.ba

Hofenhajm pogotkom u 93. minutu protiv Kelna stigao do 13. remija u sezoni i napravio još jedan korak ka istorijskom uspjehu – plasmanu u Ligu šampiona.

Mnogo uzbuđenja u završnica premijernog meča 30. kola Bundeslige  - Keln je vodio do trećeg minuta sudijske nadoknade, onda je Demirbaj izjednačio za remi 1:1.

Utakmica u kojoj su i jednima i drugima bili neophodni bodovi u borbi za mjesta u Evropi završena je najpravednije, podjelom bodova.

Hofenhajm je zadržao treće mjesto na tabeli i već u sljedećem kolu bi mogao ovjeriti plasman u Ligu šampiona, dok je Keln zadržao korak sa ekipama koje se bora za Ligu Evrope, s tim da ima utakmicu više od konkurenata.

Domaćin će ipak imati za čim da žali jer je pogotkom Bitenkura iz 58. minuta vodio sve do sudijske nadoknade, ali na kraju ipak nije uspio da se osveti Hofenhajmu za ubjedljiv poraz 4:0 u prvom dijelu sezone.

Strpljivo je igrao Keln i  umrtvio igru u prvih 45 minuta koje su završene bez pogodaka, ali i bez nekih stopostotnih prilika.

Na startu drugog poluvremena, u 52. minutu, Milošu Jojiću se na terenu pridružio i Neven Subotić, a šest minuta kasnije Keln je stigao do vođstva.

U trenucima dominacije gostiju, Hofenhajm je izveo odličnu akciju koju je Hektor završio asistencijom, a Bitenkur je sa pet metara matirao Baumana.

Prava uzbuđenja viđena su u finišu meča, a za infarkt završnicu pobrinuo se Demirbaj koji je  konačno probio „bunker“ domaćih i izjednačio na 1:1.

Rezultat se mogao promijeniti i prije toga, jer je u posljednjih desetak minuta prštalo ispred gola Horna na jednoj i Baumana na drugoj strani.

Japanac Osako mogao je da se proslavi u 77. minutu, odnosno želio je pa je umjesto asistencije za usamljenog saigrača šutirao, da bi Leman poslije odbrane Baumana poslao loptu pored gola.

Hofenhajm za koji je čitav meč odigrao bh. reprezentativac Ermin Bičakčić  je pritiskao i umalo postigao gol u 80. minutu kada je Horn praktično već bio savladan, ali je intervenisala odbrana Kelna.

Samo četiri minute kasnije najbolji strijelac Kelna, Entoni Modeste mogao je da riješi meč, ali je šutirao u Baumana, kao i Jojić minut kasnije u novoj akciji.

Bundesliga, 30. kolo

Keln – Hofenhajm 1:1 (0:0)

/Bitenkur 58 - Demirbaj 90+3/

Subota (15.30)

Bajern – Majnc

Ajntraht – Augzburg

HSV – Darmštat

Herta – Volfsburg

Ingolštat – Verder

Borusija Menhengladbah – Borusija Dortmund (18.30)

Nedjelja

Frajburg – Bajer L.

Šalke – Lajpcig

TABELA: Bajern 69, Lajpcig 61, Hofenhajm 55, Borusija Dortmund 53, Herta 43, Frajburg 41, Keln 40, Verder 39, Borusija M. 39, Ajtraht 38, Šalke 37, Bajer L. 36, Volfsburg 33, HSV 33, Majnc 32, Augzburg 32, Ingolštat 28, Darmštat 18

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC