• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benitez i Mitrović - zagrljaj pred rastanak?

Autor mondo.rs

Njukasl se ekspresno vratio u Premijer ligu, ali pitanje je ko će sve ostati u klubu narednog leta. Evo šta su posle promocije rekli naš Aleksandar Mitrović i menadžer Rafael Benitez.

Vratio ih je ekspresno, a sada bi mogao da ih – napusti!

Menadžer Njukasl junajteda, Rafael Benitez, nije isključio mogućnost da po završetku sezone napusti klub, uprkos tome što je izborio povratak u Premijer ligu.

Njukasl, čiji je član srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, u ponedeljak je savladao Preston rezultatom 4:1 i dva kola pre kraja Čempionšipa obezbedio mesto u najjačem rangu na Ostrvu.

Pre "svraka", to su prvi put u istoriji uradili i fudbaleri Brajton i Houv albiona, a priliku u finišu mogao bi da izbori i Fulam, našeg trenera Slaviše Jokanovića.

"Nikada ne znaš šta može da se desi u fudbalu. Zadovoljan sam u Njukaslu i ponosan na ostvareni cilj. Nadam se da možemo da postavimo temelje za budućnost, Njukasl mora da ima vrhunski tim, grad i navijači to zaslužuju. Sada je vreme da uživamo, a kasnije ćemo da vidimo o daljim potezima", rekao je Benitez, prenosi Skaj Sport.

"Moram da čestitam igračima, trenerima, svima u klubu i u gradu. Na kraju se ovo ispostavilo kao težak zadatak, pošto je liga teška i morali smo da budemo jaki. Mnogo stvari ne možete da kontrolišete, ali ostvarili smo cilj. Ovo je ogromna stvar. Znate da nije lako nijednom timu, pogotovo kad ispadne u niži rang, da promeni polovinu ekipe. Ovo je veoma važno dostignuće za sve nas pošto smo morali da budemo psihički jaki i da tako nastavimo iz meseca u mesec", naveo je slavni španski stručnjak, koji je u sezoni 2015/16 trenirao i Real Madrid i Njukasl.

Španski stručnjak u maju prošle godine potpisao je trogodišnji ugovor sa klubom sa "Sent Džejms parka", posle čega nije uspeo da Njukasl ostavi u Premijer ligi. Iako su mnogi očekivali da će se nekadašnji prvak Evrope s Liverpulom i osvajač Kupa UEFA sa Valensijom još tada rastati sa crno-belima, to se nije dogodilo.

Benitez je ostao i prošao kroz "sito i rešeto" zvano Čempionšip. Od 2010. do danas, samo su Njukasl i Barnli uspeli "iz prve" da se vrate u Premijer ligu posle ispadanja u drugi rang takmičenja, što potvrđuje da to nije nimalo lako.



Jedan od onih koji je mogao, ali nije otišao kada su kola krenula nizbrdo, bio je i Aleksandar Mitrović. On je imao ponude i prošlog leta, i ove zime, ali je konstantno ponavljao da je od malena sanjao da igra za Njukasl i da je taj klub, što se njega tiče, isto što i Real i Barselona.

To je govorio čak i kada je bio zamena kod Beniteza, koji mu je tek povremeno pružao šansu od početka.

Mitrović je sinoć rekao da je važno što se njegova ekipa plasirala u Premijer ligu, ali da je takmičenje u engleskoj drugoj ligi, Čempionšipu, teže i napornije od igranja u eliti.

"Ovaj tim je poseban i zbog toga smo uspeli da se izborimo za povratak u Premijer ligu. Nisam verovao kada su mi govorili da je igranje u ovoj ligi teško. Za mene je Čempionšip fizički teži nego Premijer liga", rekao je Mitrović, preneo je BBC.


They've done it_ Newcastle United are PROMOTED...by jackeddine

Crno-beli su drugi na tabeli sa 88 bodova i imaju četiri manje od Brajtona, koji je ranije obezbedio plasman u Premijer ligu.

"Imamo šanse da osvojimo titulu u Čempionšipu, ali najvažnije od svega je to što ćemo sledeće sezone ovde igrati Premijer ligu", dodao je srpski reprezentativac, koji je ove sezone postigao šest i namestio pet golova na 27 nastupa, uglavnom ulazeći s klupe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC