• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet rasizam u Italiji - Muntari napustio teren!

Autor mondo.ba

Fudbaler iz Gane dobio javnu opomenu kada nije uspio da ubijedi sudiju da je vrijeđan na rasnoj osnovi, zbog čega je odlučio da napusti teren prije završetka meča.

Burno je bilo tokom jučerašnjeg meča između Kaljarija i Peskare (1:0).

Internacionalac iz Gane iz redova gostiju Suli Muntari našao se na meti domaćih navijača, koji su ga, prema njegovim trvrdnjama, vrijeđali na rasnoj osnovi. Pokušao je Muntari da reaguje kod glavnog sudije Danijelea Minelija, ali nije uspio da ga ubijedi da je doživio uvrede.

Naprotiv, zbog učestalih prigovora, Mineli je odlučio da pokaže javnu opomenu Muntariju, a nekadašnji igrač Intera i Milana zbog ovakve odluke napustio je teren prije isteka 90. minuta.

...
Izvor: YouTube

Muntari je poslije utakmice rekao medijima kako je bio vrijeđan tokom cijelog susreta od strane domaćih navijača, među kojima je bilo i djece.

"Uradio je to neki klinac, koji je sjedio sa svojim roditeljima. Otišao sam do njega i rekao mu da to ne čini. Dao sam mu i svoj dres, kako bih ga naučio da takve stvari ne treba raditi", poručio je Muntari.

Ipak, zbog svega Muntari je "nagrađen" žutim kartonom.

"Sudija mi je rekao da ne smijem pričati sa publikom. Pitao sam ga da li je čuo uvrede i rekao mu da mora imati hrabrosti i prekinuti utakmicu. Sudija ne može samo da stoji na terenu i duva u pištaljku, mora da prati i ostalo. Mora da bude svjestan ovih stvari. Nisam žrtva, ali ako se mečevi budu prekidali, siguran sam da se ovakve stvari neće više dešavati", dodao je reprezentativac Gane.

Trener Peskare Zdenjek Zeman stao je u odbranu svog igrača, ali i poručio da nije trebalo da napusti teren.

"Muntari je napustio teren zbog rasističkih povika, ali nije trebao da uzima pravdu u svoje ruke. Godinama govorimo o problemu rasizma, ali ništa se ne dešava. Sada se to desilo Muntariju, koji već dugo igra u Italiji. Moramo da promijenimo mentalitet", zaključio je češki stručnjak.

Rasistički ispadi dešavali su se i ranije u Italiji, a jedan od najpoznatijih je onaj iz 2013. godine, kada je fudbaler Milana Kevin-Prins Boateng odlučio da ode s terena tokom prijateljske utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC