• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo "B" pobedio Rijeku sa penala u 92. minutu!

Autor mondo.rs

Završnica hrvatskog prvenstva trebalo je da ima miran tok, ali se sve promenilo u 92. minutu utakmice između Lokomotive, koja je praktično razvojni tim Dinama, i lidera šampionata, Rijeke.

Trebalo je da sve bude rešeno mirno, ali neće biti tako!

Zagrebački Dinamo volšebno je dobio priliku da se ponovo uključi u borbu za titulu prvaka Hrvatske nakon što je u subotu uveče u Kranjčevićevoj ulici "B" tim Dinama, Lokomotiva, senzacionalno pobedila lidera, Rijeku.

Prvi poraz Riječana još od 5. aprila prošle godine, odnosno posle serije od 45 mečeva bez poraza u ligi, Kupu i kvalifikacijama za Ligu Evrope, "pao" je sa bele tačke u 92. minutu.

"Dinamovsku" pobedu Lokomotiva je ostvarila pogotkom Majera sa penala u nadoknadi vremena i tako kaznila jednu od najlošijih partija kluba sa "Kantride" ove sezone - 1:0 (0:0).

Rijeka - Lokomotiva
Izvor: YouTube


Rijeka protiv kluba za koji uglavnom nastupaju rezervisti Dinama nije uputila udarac u okvir gola, tako da je na kraju proradilo staro, nepisano fudbalsko pravilo, a s obzirom na to da do kraja HNL-a ekipa slovenačkog trenera Matjaža Keka igra i sa Hajdukom i sa Dinamom, i to u prestonici, nije nemoguće da dođe do velikog preokreta u foto-finišu prvenstva.

Naime, Dinamo, koji je osvojio 11 uzastopnih titula u Hrvatskoj, izgubio je "vječni derbi" od Hajduka na "Maksimiru" u aprilu (0:2) i gotovo predao titulu u ruke Riječanima, koje pre toga nije uspeo da savlada na "Kantridi" (1:1), međutim stvari su se naglo zakomplikovale posle utakmice 32. kola.

Rijeka u narednoj rundi dočekuje Hajduk u "Jadranskom derbiju", potom gostuje Slavenu, dočekuje slabašnu Cibaliju, pa ide u Zagreb na derbi sa Dinamom na zatvaranju šampionata.

Ukoliko do poslednjeg kola ne bude zadržala makar tri boda prednosti u odnosu na "modre", Rijeka će u direktnom meču sa Dinamom odlučivati o titulu prvaka.

U prethodna tri ligaška meča ova dva kluba zabeležena su dva remija 1:1, dok je prvi susret, letos, Rijeka dobila ubedljivo 5:2. S obzirom na to da bi, sa tri boda manje, Dinamo morao da pobedi u potencijalnom "finalu" sezone sa četiri gola razlike, možemo da konstatujemo da će na neki način Hajduk "odlučivati" o tome ko će biti budući prvak Hrvatske.

Rijeka nikada nije bila prvak, ni Jugoslavije, ni Hrvatske. Iz SFRJ perioda ovaj klub može da se pohvali da je tri puta bio najbolje plasirani hrvatski klub u Prvoj ligi, dok su nebo-plavi od osamostaljenja Hrvatske pet puta uspevali da završe drugi od čega tri puta u nizu: 2014, 2015 i 2016. godine.

Rezultati 32. kola:

četvrtak

Inter - Dinamo 0:3 (0:2)
/Hodžić 17, El Sudani 29, Antolić 58/

subota

Hajduk - Osijek 5:1 (0:0)
/Bašić 56, 65, Futaš 61, Erceg 70, Said 88 - Boban 90+1/

Lokomotiva - Rijeka 1:0 (0:0)
/Majer pen 90+2/

nedelja

Slaven - Istra 17.00
Cibalija - Split 19.00

Tabela: Rijeka 79, Dinamo 74, Hajduk 62, Osijek 59, Lokomotiva 36, Slaven (-1) 35, Istra (-1) 33, Inter 25, Split (-1) 18, Cibalija (-1) 13.

Tagovi

HNL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC