• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VREME JE ZA KARDIF: Juventus potvrdio silu!

Autor mondo.rs

Torinezi bez većih problema ponovo savladali Monako...

Prvi finalista Lige šampiona za sezonu 2016/17. je poznat: 3. juna u Kardifu igraće Juventus! Apsolutno zasluženo...

Torinezi su i na svom stadionu savladali Monako, ovaj put 2:1 (u Monte Karlu je bilo 2:0).

Posle uvodnog "juriša" gostiju, ekipa Masimilijana Alegrija potpuno je preuzela inicijativu i već do odlaska na odmor otklonila svaku dilemu.

U 33. minutu Mario Mandžukić je doneo prednost, a u 45. ju je Dani Alveš duplirao prelepim golom iz voleja.

Brazilac je pružio još jednu maestralnu partiju, pošto je posle dve asistencije u prvoj utakmici sada uspeo da se upiše u strelce, a kod vodećeg gola je sjajno centrirao, ali je Subašić prvo odbranio šut Mandžukića glavom, pa je napadač Juventusa tek odbijenu loptu poslao u metu.

Ova pobeda nastavila je fantastičan niz italijanskog šampiona, koji sada iznosi 51 utakmicu bez poraza na domaćem terenu u svim takmičenjima! Poslednji su se u Torinu radovali igrači Udineze, još avgusta 2015.

Nije, međutim, nastavljena i serija mečeva bez primljenog gola u Ligi šampiona. Bufon je samo nekoliko sekundi posle sjajne odbrane na šut Mbapea, ipak, kapitulirao. Posle šest i po utakmica bez primljenog gola u elitnom takmičenju, u 69. minutu savladao ga je upravo mladi Mbape nakon akcije iz kornera.

Domaće fudbalere nije poremetila povreda Samija Kedire već u 10. minutu, a peh su imali i gosti, pošto im se na zagrevanju povredio Nabil Dirar. Umesto njega zaigrao je Bendžamin Mendi, a trener Monaka Leonardo Žardim odlučio je da utakmicu počne sa samo trojicom igrača u poslednjoj liniji tima.

Delovalo je to kao dobra odluka, jer su Mbape i Falkao brzo imali dve dobre šanse pred golom Juventusa, ali je sjajna odbrana Torineza, bez obzira na primljen gol, i ovog utorka opravdala epitet jedne od najboljih u Evropi. Malo je nedostajalo da po drugi put uspešno zaustavi najefikasniji napad u "ligama petice".

Dok je odbrana većim delom delovala poput bedema, vezni red i napad su gotovo plesali terenom. Sjajno su se kretali igrači Juventusa i često ulazili u šanse. Ako njihov tim i u finalu bude igrao kao u dvomeču sa Monakom, navijači Juventusa imaće ogroman razlog za optimizam i nadu u treći trofej Lige šampiona.

Podsetimo, u drugom polufinalu u sredu od 20.45 na Visente Kalderonu sastaju se madridski rivali, Atletiko i Real. Gosti brane 3:0 iz prvog meča.

JUVENTUS: Bufon – Barzalji (85. Barzalji), Bonući, Kjelini – Alveš, Kedira (10. Markizio), Pjanić, Sandro – Dibala (54. Kvadrado), Mandžukić – Iguain.

MONAKO: Subašić – Sidibe, Glik, Žemerson, Rađi – Silva (70. Lemar), Mendi (54. Fabinjo), Mutinjo, Bakajoko (78. Žermen) – Mbape, Falkao.

Utakmicu je sudio Bjorn Kujpers iz Holandije.

TOK UTAKMICE:



Kraj.

- Rasplamsale su se tenzije u finišu utakmice, a najviše između Gonzala Iguaina i Kamila Glika, pošto je defanzivac Monaka i bivši dugogodišnji član Torina prilikom jednog duela nagazio napadača Juventusa. Od početka utakmice Poljak je meta uvreda domaćih navijača.

- Još nešto više od pet minuta do kraja.

- GOOOL! Monako, ipak, uspeva da savlada Bufona! U 69. minutu Kilijan Mbape je uspeo da se upiše u strelce posle akcije iz kornera.

- Bufon je izgleda začaro svoju mrežu ove sezone u eliminacionoj fazi Lige šampiona! Sjajno je iskusni čuvar mreže intervenisao u 68. minutu na šut Mbapea iz dobre pozicije za pogodak. Samo dva puta je Bufon savladan u Ligi šampiona ove sezone!

- Juventus potpuno kontroliše dešavanja na terenu. Još 25 minuta plus nadoknada do kraja utakmice.

- Tek što je ušao u igru, Kvadrado je zapretio. Šutirao je iskosa sa desne strane, ali je jedan od defanzivaca Monaka stigao da blokira njegov udarac.

- Dve izmene u 54. minutu. U domaćem timu Kvadrado je zamenio Dibalu, a kod gostiju je Fabinjo ušao umesto Mendija.

- Ponovo uvodni minuti pripadaju gostima koji prete, ali odbrana Juventusa deluje prilično sigurno.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Izuzetno težak posao čeka goste u drugom delu utakmice. Posle uvodnog juriša Monaka, domaći fudbaleri su preuzeli inicijativu i uspeli da dupliraju prednost iz prve utakmice. Biće potrebno čudo Falkau i saigračima da dođu do preokreta...

- GOOOL! Juventus vodi 2:0 posle pogotka Danija Alveša u 45. minutu iz voleja! Sjajno je Brazilac šutirao posle kornera i odbijene lopte Subašića.

- Još jednom Subašić čuva Monako! U 44. minutu golman gostiju je bio uspešniji od Paula Dibale posle majstorske asistencije Danija Alveša.

- Umalo autogol Kjelinija u 43. minutu, posle centaršuta sa leve strane i klizećeg starta iskusnog defanzivca ispred Falkaa. Monako je, ipak, dobio samo korner...

- Oštar šut Iguaina u 38. minutu posle dugačkog dodavanja skro preko celog terena, ali je Subašić bio odličan pred golom.

- GOOOL! Juventus vodi 1:0 od 33. minuta pogotkom Marija Mandžukića posle sjajnog kontranapada. Subašić je uspeo da odbrani šut Mandžukića glavom posle centaršuta Danij Alveša, ali je napadač Juventusa potom odbijenu loptu "zakucao" u mrežu.

- Veliki pritisak domaćih fudbalera u poslednjih nekoliko minuta. Sada je Pjanić bio u šansi, ali je Glik požrtvovanim klizećim startom blokirao njegov šut u 30. minutu.

- Još jedna odlična prilika za Juventus! Ovaj put je Iguain bio asistent, a Mandžukić u prilici, ali je Subašić sjajno reagovao. Bilo je to u 25. minutu.

- Sjajna šansa za Juventus da povede u 22. minutu! Gonzalo Iguain se našao sam pred Danijelom Subašićem, pokušao da ga lobuje, ali nije to uradio na najbolji način.

- Velika borba vodi se u prvih 20 minuta. Monako je, očekivano, opasniji, ali se Torinezi uspešno brane i vrebaju šansu iz kontre.

- Prinudna izmena u timu Juventusa već u 10. minutu. Sami Kedira je doživeo povredu i morao mesto da preusti Klaudiju Markiziju.

- "Bombu" ka Bufonovom golu uputio je Radamel Falkao u 7. minutu, ali je lopta prohujala malo iznad prečke.

- Stativa je sačuvala gol Juventusa u 5. minutu posle šuta Kilijana Mbapea, ali i da je mladi napadač Monaka bio precizan, gol bi bio poništen zbog ofsajda...

- Veoma ofanzivan start Monaka, što je i logično...

- Iznenadna promena u startnoj postavi Monaka. Najavljen je bio Dirar, ali se povredio na zagrevanju pa je umesto njega od prvog minuta na terenu Mendi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC