• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS RS podržava kamp nacionalnih manjina

Autor SRNA

Fudbalski Savez Republike Srpske će u saradnji sa N/FS BiH pružiti podršku organizaciji kampa nacionalnih manjina Republike Srpske, koji bi se trebao održati u Banja Luci u danima evropske borbe protiv rasizma na stadionima.

Predsjednik FS RS Mile Kovačević je nakon sastanka sa predstavnicima Svjetske organizacije Roma i fudbalske akademije nacionalnih manjina Hrvatske Totijem Dedićem i Elmirom Mehmedovićem podržao ideju organizacije kampa nacionalnih manjina u Banja Luci.

"U Republici Srpskoj živi veliki broj nacionalnih manjina i mišljenja sam da će promocija tolerancije i prihvatanja različitosti naići na pozitivan odjek, a iskustva naših prijatelja iz Hrvatske će nam dobro doći u borbi protiv diskriminacije, rasizma, nasilja i siromaštva", naglasio je Kovačević.

Na kampu će učestvovati djeca različitih nacionalnih manjina uzrasta od sedam do 16 godina. Pored treninga djeca će imati i edukacijske aktivnosti na temu "Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma".

"U saradnji sa N/FS BiH želimo pomoći svaki segment borbe nacionalnih manjina za bolji status u okviru projekta koji svesrdno podržavaju Uefa i Fifa", dodao je Kovačević.

Predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić je rekao da će kamp u Banja Luci imati i dodatnu simboliku jer će se održati upravo u danima evropske borbe protiv rasizma na stadionima, čime će FS RS dati dodatni doprinos ovoj evropskoj inicijativi.

"Želio bih se zahvaliti predsjedniku FS RS Kovačeviću i generalnom sekretaru FS RS Petkoviću na ukazanoj podršci, a najlakši način da dođemo do tolerancije jeste da pomognemo svakom djetetu da se bavi sportom", poručio je Dedić i najavio održavanje kampova i u Sarajevu i Mostaru.

Predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić je uručio romovnicu predsjedniku FS RS Miletu Kovačeviću, a podršku organizaciji kampa nacionalnih manjina pružili su i fudbalski veterani iz Kotor Varoša, koji će biti gosti Hrvatskog nogometnog saveza 7. juna u Karlovcu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC